Hudvård

Recension: La Roche-Posay Physiological Cleansing Gel

15 augusti, 2011

lrp_cleansinggel.jpg

Under sommaren går min hud från att vara torrare än torr till att bli mer kombinerad med fetare partier. Då jag gärna vill vara lite extra snäll mot min hud när den utsätts mer för solen valde jag vid nyinköp av rengöring La Roche-Posays Physiological Cleansing Gel.

Denna rengöring är till för normal till kombinerad känslig hy. Produkten innehåller varken alkohol, tvål, färgämnen eller parabener men däremot tillsatt parfym vilket jag tycker känns onödigt. Den doftar visserligen gott av vad min otränade näsa uppfattar som jasmin, men hallå – parfym i en produkt för känslig hy? Njae…

Själva produkten känns som en geleaktig kräm och känns behaglig att fördela på huden. Den löddrar inte men känns väldigt rengörande och förutom smuts tar den även bort lättare makeup med bra resultat. Jag tycker den känns väldigt skön att använda och har inte upplevt att min hy reagerat på produkten i sig eller att den är parfymerad.

Sammanfattning
En mild rengöring som passar normal till kombinerad hud. Plus för att den tar bort lättare makeup och för den smarta förpackningen. Bra att den är dryg men parfymeringen ger ett litet minus.

Betyg: 4,5/5
Köpa igen? Ja
Var: Apotek Hjärtat, Medstop och vissa andra apotekskedjor
Pris: 149 kr, 200 ml

Relaterade inlägg

1 kommentar

  • Svara Tina (Beleza) 15 augusti, 2011 at 12:16

    Hmm jag skulle nog också kunna använda den om inte din hud reagerade på parfymen, verkar himla trevlig.
    Men helt ärligt fattar jag inte heller vad de tänker på när de parfymerar produkter för känslig hy, oavsett om det är naturliga doftämnen eller inte.
    La Roche-Posay har väl ändå ganska mycket oparfymerat i sortimentet, eller tänker jag fel?

  • Lämna ett svar

    Reklam