Kroppsvård

Recension: La Roche-Posay Lipkar Baume AP

24 januari, 2011

larocheposay_lipkar_baume_ap.jpg

Jag läste först om den här kroppskrämen hos Fröken Rosa men eftersom den kostar en slant tog det ett tag innan jag gjorde slag i saken och köpte den. Det som fick mig att ändra mig var att jag kom till en punkt mitt i den smällkalla vintern vi haft där alla andra krämer sade slurp på kroppen och jag kunde få smörja åtminstone två till tre gånger på samma ställe för att huden inte skulle kännas torr. Det i samband med att jag började få eksem och klåda på kroppen var droppen och jag beslöt mig för att ge den här krämen en chans.

La Roche-Posays Lipkar Baume AP är en helt oparfymerad och parabenfri tjock lotion som är framtagen speciellt för torr och irriterad hud och kan användas på bebisar, barn och vuxna. Krämen återför skyddande lipider till huden och efterlämnar en tunn skyddande hinna. Hinnan innebär att det tar en stund för krämen att sjunka in men har man så torr hud som jag har är det bara ett plus. Jag känner mig inte kladdig under tiden men det känns bra att den skyddande barriären finns där och gör att jag inte känner mig torr.

För någon som är så torr som mig känns den här krämen lindrande och skön och den är så snäll mot huden att jag inte ens tvekade att smörja den på mina eksem eller där det kliade som mest. Den är tyvärr inte särskilt dryg och räcker knappt en månad om man använder den så ofta som jag gör, dvs. varje dag. Men den funkade jättebra och trots den högre prislappen skulle jag inte tveka att köpa den igen!

Betyg: 4,5/5
Köpa igen? Ja
Pris: ca 189 kr för 200 ml hos utvalda apotek.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Des 27 januari, 2011 at 20:45

  Vad roligt att du också gillade den!

  • Svara Emelie 28 januari, 2011 at 03:32

   Ja den är riktigt bra. Men jag får nog välja mina tillfällen att använda den eftersom den tar slut så fort annars.

  Lämna ett svar

  Reklam