Hudvård

Recension: La Roche-Posay Effaclar Purifying Foaming Gel

16 november, 2013

Under sommarhalvåret blir min annars så torra hy mer normal till fet och därför letade jag inför sommaren efter en lite effektivare men fortfarande mild rengöring. Valet föll på La Roche-Posay Effaclar Purifying Foaming Gel för fet men känslig hud eftersom den till skillnad från många andra rengöringar för oljig hud verkade vara snällare och inte onödigt uttorkande.

la-roche-posay-effaclar-purifying-foaming-gel

Om produkten

La Roche-Posays serie Effaclar är framtagen för fet hud med orenheter. Rengöringen är oljefri och sägs rengöra skonsamt utan att täppa till porerna och innehåller precis som alla andra produkter från märket även det lugnande termalska källvattnet från La Roche-Posay.

Användning

Produkten är extremt dryg och storleken av en halv ärta räcker gott och väl för att tvätta ansiktet helt rent från makeup och överflödig olja. Det här måste vara den mest dryga produkt jag stött på och trots att jag vet om det kommer jag ofta på mig själv med att ta för mycket gång på gång. Jag använde rengöringen under tre till fyra månader nästan två gånger dagligen och jag uppskattar att jag fortfarande har ungefär hälften kvar i förpackningen. Doften är mild och tvålaktig.

För min sommarfeta hud var den här helt perfekt. Den löddrar rikligt och gör rent utan att huden känns stram efteråt. Jag har även testat den på min nu igen torra hud och den fungerar otippat bra även nu, men jag får en lätt stramande och torr känsla om jag inte smörjer in mig omedelbart. Den här rengöringen kan inte annat än att få full pott på mig på grund av hur dryg den är och hur bra den är på att tvätta rent trots att den känns mild.

Sammanfattning

 • Pris: ca 180 kr, 200 ml
 • Var: utvalda apotek, Apotea, Militus Medical, Escentual.
 • Kortfattat: suverän rengöring för fetare hud som inte torkar ut. Är otroligt dryg och tar enkelt bort både makeup och överflödig olja.
 • Betyg: 5/5

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Therese 14 januari, 2015 at 13:43

  Hej! Jag undrar hur du gjorde när du började känna dig torr en tid då du använde effaclar? Jag började med denna tvätt igår, effaclar duo och sedan ett ansiktsvatten från samma serie fast för känslig hud. Jag har någon slags blandhy med oljigare partier på panna och näsa. Mina kinder och haka är någon blandning av normal/torr.

  Jag köpte produkterna på Apotek hjärtat efter att ha hört så bra om dessa produkter. Där sa expediten att jag kan använda denna tvätt även fast jag inte har fet hud eftersom den inte torkar ut huden. Dock kände jag direkt efter igår, även fast jag smörjde in mig med effaclar duo, en brännande/stramande känsla i ansiktet, speciellt på kinderna och denna känsla har jag ännu.

  Försvinner detta efter ett tag eller tog du till någon fetare kräm?
  Tacksam för svar!

  • Svara Emelie 21 januari, 2015 at 23:24

   Hej! Jag körde inte på hela serien när jag blev lite torrare utan då bytte jag ut någon av produkterna. Båda två tillsammans (Effaclar Duo treatment) kunde jag använda när jag hade fet samt normal/fet hy.

   Produkterna är ganska milda för att vara gjorda för fetare hy men om du börjat med dem alla samtidigt kanske det blev lite för mycket. Testa att vänja in dem en produkt i taget eller rotera. Du kanske kan fortsätta med krämen men behöver en mer återfuktande rengöring nu?

  Lämna ett svar

  Reklam