Hudvård

Recension: La Roche-Posay Effaclar Duo

20 mars, 2014

Min hy håller sig oftast i schack men vid vissa tillfällen får jag ojämnheter i varierande grad som behöver punktbehandlas. Eftersom jag till stor del har en torr blandhy blir rena akneprodukter för starka för mig och då bestämde jag mig för att testa La Roche-Posays Effaclar Duo som är till för oren men känslig hy. Produkten har nyligen uppdaterats och har numera ett plus sist i namnet. Den här recensionen gäller föregångaren.

la-roche-posay-effaclar-duo-close

Om produkten

La Roche-Posay Effaclar Duo är en fuktgivande och lätt kräm med gelkonsistens som verkar på två vanliga tecken för oren hud: lokala orenheter och tilltäppta porer. Krämen innehåller bland annat mikroexfolierande LHA och linolsyra som rengör igentäppta porer och avlägsnar döda celler samt andra ingredienser som verkar för att motverka orenheter. Produkten kommer i en klämvänlig tub med smal öppning vilket gör den lätt att dosera då krämen är dryg. Den har precis som rengöringen i Effaclarserien en svag doft av vad jag förknippar med tvål och är dessutom parabenfri.

Användning och resultat

Många produkter som är inriktade på att motverka orenheter är gjorda för personer med fet och oren hy. Just därför är det svårt för oss med normal till torr hy att hitta effektiva produkter som inte är för starka eller torkar ut huden i onödan. Där tycker jag att Effaclar Duo fyller en funktion eftersom den fungerar på alla hudtyper. Den fungerar ypperligt som punktbehandlare och kan med fördel användas tillsammans med den övriga hudvården som ett komplement när man känner att ett utbrott är på väg. Jag får ibland problem med underliggande orenheter runt käklinjen och med den här kan jag mota dem i grind.

Den här produkten är så pass mild att jag kan använda den året om. Den sjunker in i huden som ett serum och gör varken min hud fet eller torr. Det är ingen quickfix som tar bort orenheter eller plitor över en natt men den fungerar riktigt bra till att använda som förebyggande eller kontinuerlig åtgärd.

la-roche-posay-effaclar-duo

Sammanfattning

 • Pris: ca 179 kr/£10.30, 40 ml
 • Inköpsställe: utvalda apotek, Apotea, Escentual m.fl.
 • Kortfattat: suverän mild behandlingskräm mot orenheter som fungerar även för oss med normal till torr hy. Gör inga underverk under en natt men en stor skillnad på orenheter över några dagar. Används med fördel som förebyggande behandling.
 • Betyg: 5/5

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara kerstin 20 mars, 2014 at 19:57

  Spännande! Låter som en lite lyxigare variant av min favvo-fuktgel från ACO Spotless.

  • Svara Emelie 22 mars, 2014 at 21:02

   Är det den orange Blemish Treatment Moisturizer du tänker på? I så fall tycker jag att den här funkar bättre på alla hudtyper och att ACOs är mer för fet och oren hy. Den här är mild men effektiv.

  Lämna ett svar

  Reklam