Hudvård Recension

Recension: La Roche-Posay Cicaplast Pro-Recovery Skincare

16 april, 2013

I höstas när jag fyllde på förrådet med produkter från La Roche-Posay passade jag på att även beställa hem deras Cicaplast Pro-Recovery Skincare. Jag fick upp ögonen för den i en av Lisa Eldridges youtube-videos där hon använde den som en primer under makeup men den har fler användningsområden än så.

La Roche-Posays serie Cicaplast består av produkter gjorda för skadad hud och de innehåller ämnen som ska stimulera cellförnyelsen för en snabbare återhämtning. Pro-Recovery sägs vara särskilt lämplig för flagig och narig hud samt efter kosmetiska peelingar. Den går även att använda på läpparna. Eftersom jag både använder syrapeelingar och blir väldigt torr och flagig i ansiktet under den kalla årstiden verkade det här vara en produkt som gjord för mig.

la-roche-posay-cicaplast-pro-recovery

Produkten är doftfri och har en lätt gelformula. Den är lätt att stryka ut och absorberas väldigt fort även om den efterlämnar en tunn skyddande hinna. Jag har med stor framgång använt den som primer under foundations nu under vintern och den har faktiskt lyckats riktigt bra med att hålla tillbaka de där envisa flagorna som gärna vill visa sig strax efter applicering av sminket. Eftersom formulan är så lätt fungerar den inte som en vanlig utjämnande makeupprimer utan mer som en fuktbarriär som gjort att mina torrfläckar inte synts under sminket. Jag märker skillnad direkt om jag låter bli att använda den här och får då en present i form av krokodiltextur mellan ögonbrynen och på näsan. Inte direkt vad jag vill uppnå med smink.

Jag har även använt den de dagar min hy har haft områden som känts irriterade eller som fuktgivare efter syrapeelingar och den har inte förvärrat problemet. Jag kan dock heller inte säga att den läkte huden fortare än vanligt men det kändes i varje fall skönt att lägga på en kräm som jag vet är framtagen för känslig hud.

Summan av kardemumman är att den fungerar riktigt bra som en fuktprimer för torrhetsfläckar under smink men när det kommer till att reparera huden märkte jag ingen större skillnad. Möjligen en marginell skillnad i hur fort mina nariga läppar återhämtade sig. Det är dock en produkt som jag värdesatt att ha hemma och det är mycket troligt att jag köper den igen till nästa vinter. Om jag mot förmodan skulle ha hunnit göra slut på den här tuben tills dess vill säga. För den är inte bara bra – den är dryg också.

Sammanfattning

 • Pris: 145 kr, 40 ml.
 • Var: i Sverige på utvalda apotek, Escentual.com.
 • Kortfattat: lugnande gelkräm som inte irriterar skadad och narig hud. Fungerar toppen som fuktbarriär/primer för flagig och yttorr hud. Betyget är baserat på hur stor skillnad den gjort i min sminkningsrutin men den missar toppbetyget eftersom jag inte upplever någon direkt påskyndad läkningsprocess.
 • Betyg: 4,5/5

Innehåll:

Aqua/Water, glycerin, cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, dimethicone, C30-45 alkyl dimethicone, sodium citrate, PEG/PPG-18/18 dimethicone, panthenol, zinc gluconate, madecassoside, dimethiconol, manganese gluconate, sodium hyaluronate, disodium EDTA, copper gluconate, citric acid, polysorbate 20, sodium benzoate.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara B R O W N S U G A R 16 april, 2013 at 19:58

  Haha så roligt att jag också valde att recensera den i mitt senaste inlägg :} Kul att läsa din upplevelse!

  Pink Punch är verkligen superfin, va de den du hade på Björn Axén eventet? :D Sjukt snyggt på dig! :D

  • Svara Emelie 17 april, 2013 at 23:32

   Ja jag såg att du också hade recenserat en Cicaplastprodukt men den andra i serien. Japp det var Pink Punch – love it!

  Lämna ett svar

  Reklam