Solskydd

Recension: La Roche-Posay Anthelios XL SPF 50+

24 augusti, 2010

Jag håller på att beta av min lista med produkter som är klara att recenseras så det blir förmodligen en hel del recensioner på bloggen framöver. Om jag inte får….ja sånt där som gör att orden fastnar.

Det blir två La Roche-Posay recensioner i rad nu men det kan inte hjälpas. Det är ju slutet av augusti och vi kan nog vara överens om att högsommaren är över även om inte solen och värmen helt har dragit sig tillbaka. Solskydd bör man dessutom helst använda varje dag så detta är trots allt en aktuell produkt.

Jag ställer ganska höga krav på en solskyddskräm för ansiktet och flera gånger har jag funderat över Anthelios XL när det varit dags för inköp, men till slut dissat den eftersom den har varit lite svår att få tag på. Men nu när La Roche-Posay äntligen finns i Sverige slog jag till. Och jag har inte ångrat mig en sekund. Det här solskyddet levererar allt jag önskar, nämligen:

 • SPF 50+
 • skydd mot UVA- och UVB-strålar
 • parfymfri
 • parabenfri
 • vattenresistent
 • fotostabil (solskyddet bryts inte ner under dagen)
 • ger ingen blank yta
 • fungerar även för känslig hy
 • icke-komodogen (täpper ej till porerna)
 • blir ingen vit hinna

Jag har inte fått några utbrott av den och har heller inte bränt mig alls när jag har använt den. Den funkar dessutom bra som makeupunderlag bara den får sjunka in en stund. Själva produkten är rinnig men lätt att applicera. Precis efter applicering känns det att man har lagt på ett solskydd men den känslan försvinner fort. Det bästa är ändå att man inte blir högblank av den. Visst, den är inte matt som ett puder men inte på långa vägar så flottig som många andra solskydd.

Jag är grymt nöjd med det här solskyddet och i dagsläget har jag svårt att tänka mig att jag kan hitta något ännu bättre. Man får visserligen ganska liten mängd för pengarna, men å andra sidan är produkten rätt dryg och eftersom den uppfyller så många av mina krav tycker jag att den är värd det. Mexoryl, som är det aktiva ämnet i produkten, verkar dessutom vara det nya heta solskyddsämnet. Bättre än det omtalade zinkoxid, som man dessutom får en vit hinna av.

Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja
Pris: ca 219 kr/50 ml hos utvalda Apotek

Relaterade inlägg

9 kommentarer

 • Svara Tina (Beleza) 24 augusti, 2010 at 20:06

  Den här måste jag komma ihåg att jag ska satsa på nästa sommar. Låter sjukt bra.

 • Svara Ninni 24 augusti, 2010 at 20:24

  Jag har den, fast med spf30, måste ta och recensera den, har använt den hela sommaren.

  • Svara Emelie 25 augusti, 2010 at 22:38

   Nästa år kanske jag nöjer mig med SPF30, har läst att det inte är så stor skillnad mellan 30 och 50.

 • Svara peachgirl 24 augusti, 2010 at 23:10

  Jag har också den som har SPF 30…väldigt bra och en av få solskydd utan dimethicone, nu kan jag äntligen slippa väljka mellan acnefri hud och solskydd. Är nyfiken på fler LRP produkter eftersom det varit en sån hit.

  PS. Det vore himla trevligt med bild av innehållsförteckningen på hudvårdsprodukter, tycker det är till jättestor hjälp när man ska shoppa, inte minst om det är online.

  • Svara Emelie 25 augusti, 2010 at 22:39

   Jag är också nyfiken på resten av deras sortiment.

   Innehållsförteckning – ska försöka komma ihåg det framöver. Som du säger kan det vara till stor hjälp.

   • Svara peachgirl 26 augusti, 2010 at 00:03

    Det vore verkligen toppen! LRP blandade jag först ihop med Vichy (väldigt lik design på vissa produkter) och avfärdade dom men oj vad glad jag är att jag tänkte om!

 • Svara Carina 30 augusti, 2010 at 04:42

  Hoppas verkligen att jag minns det här till nästa sommar. Får nog lov att skriva upp det i min svarta lilla bok, eller lägga in den i min önskelista på bloggen.

  Tack för återigen en bra recension :)

  • Svara Emelie 30 augusti, 2010 at 21:05

   Det funkar ju bra att använda året runt också :)

  Lämna ett svar

  Reklam