Hudvård Recension

Recension: Korres Thyme Honey Cream

7 mars, 2009

Efter att vildroskrämen inte riktigt passade min torra hy fick jag istället testa Thyme Honey som är till för normal och torr hy. Krämen innehåller timjanhonung som är rik på vitaminer och antioxidanter och som även ger näring åt torr hy.

Det jag verkligen älskar med den här krämen är doften. Den är gudomligt god och jag skulle gärna vilja äta den eftersom den påminner mig och läckra honungskarameller. Jag känner mig lite som Nalle Puh när jag bedyrar min kärlek till dess doft.

Som kräm till mitt torra och stramande ansikte fungerar den dock inte så bra som jag hade hoppats. Jag har börjat med att smörja in mig som vanligt med en vanlig klick kräm efter tvätt och då har det känts bra. Men fem minuter senare känner jag hur det börjar strama längs käkbenet och vid tinningarna. Hmm…jag får väl smörja på lika mycket igen då. Sådär, nu blev det bra. Men vänta nu – ytterligare tio minuter efter den andra smörjningen börjar det strama igen – och jag får smörja igen! Då håller det i varje fall ett tag. Hädanefter när jag ska smörja med den här krämen så får jag lägga på ett tjockt lager, så tjockt att allt inte går att smörja in med detsamma – först då tycker jag att den är tillräckligt återfuktande. Inte så praktiskt eller ekonomiskt i längden. Och dessutom upplever jag att den liksom lägger sig som en hinna på huden. Det kanske är tänkt att ”hinnan” ska funka som barriär för att hålla inne fukten och ute dåliga grejer men jag gillar inte alls känslan. Det känns konstigt.

Och det är med sorg som jag ger den här krämen ett så lågt betyg för jag ville verkligen gilla den. Den luktar ju så gott! Jag tror dock att jag ska spara den till senare i vår när min hy inte är lika fukttörstig. Då kanske den är helt perfekt. Men tills dess – bara en tvåa. Och tvåan fick den mest på grund av doften.

Betyg: 2/5
Köpa igen? Nej
Pris: 296 kr för 40 ml hos korres.se

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam