Hår Recension

Recension: Korres Aloe and Soapwort Shampoo

19 januari, 2009

Korres Aloe and Soapwort schampo är tänkt att vara så milt att man kan använda det varje dag. Med aloe vera för att skydda både hår och skalp skriver Korres att det är idealt för barns fina hår och för de med känslig hårbotten.

Schampot är verkligen skonsamt mot både hår och hårbotten och det har en väldigt svag men god doft som knappt märks. Det innehåller SLS (Sodium Laureth/Lauryl Sulfate) och jag vet att många idag försöker gå ifrån produkter som innehåller eftersom det inte är helt snällt mot naturen. Simply Organic är till exempel produkter helt fria från SLS. Jag har dock inte märkt av någon stor skillnad för mitt hår sedan jag bytte till det här från Simply Organic. Jag vågar nästan påstå att det är lika milt som jag upplever att Simply Organic är – trots att detta innehåller SLS. Och ska jag vara ärlig så är SLS inte det första jag bryr mig om när det kommer till schampo, även om min favorit från Simply Organic inte råkade ha det i sitt schampo.

Aloe and Soapwort schampo överraskade mig med att vara så milt. Det är en lättnad för min hårbotten att slippa de parfymerade schampona från matbutiken för en gångs skull. Trots SLS:et så innehåller Aloe and Soapwort en hel del vårdande ingredienser och mitt hår hurrar. Ska jag dessutom säga något positivt om detta schampo som inte de från Simply Organic har lyckats med så är det att lämna håret lent och inte strävt efter schamponering.

Jag tycker absolut att det här är i klass med min favorit från Simply Organic och kan varmt rekommendera det till alla oavsett hårtyp.

Betyg: 5/5
Köpa igen?
Mycket möjligt
Pris: 142 kr för 250 ml och 196 kr för 400 ml kr hos Korres.se

Innehåll:
Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Arginine, Benzyl Alcohol, Butylene Glycol, Coco-Glucoside, Glycerin, Glyceryl Oleate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydrolysed Wheat Protein, Hydrolysed Wheat Starch, Lactic Acid, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolysed Wheat Protein, Panthenol, Parfum (Fragrance), PEG-5 Cocomonium Methosulphate, Phenoxyethanol, Phospholipids, Polysorbate-80, Potassium Sorbate, Saponaria Officinalis Leaf/Root Extract, Sodium Chloride, Sodium Cocoamphoproprionate, Sodium Dehydroacetate, Sodium Gluconate, Sodium Lauroyl Wheat Amino Acids, Alcohol, Starch Hydroxypropyltrimonium Chloride, Tocopherol.

Relaterade inlägg

3 kommentarer

  • Svara Paula 19 januari, 2009 at 19:06

    det där kanske jag borde spana in, speciellt eftersom jag har så känslig hårbotten.. hmm..

  • Svara Emelie 20 januari, 2009 at 23:57

    Paula> Ja det tycker jag att du ska göra, den känns verkligen väldigt mild och skonsam.

  • Lämna ett svar

    Reklam