Favoriter Hudvård Recension

Recension: Kiehl’s Ultra Facial Cream

22 februari, 2008

kiehls-ufc.jpg

Jag fick ett prov av denna kräm i somras när jag handlade hos Kiehl’s men det var inte förrän alldeles nyligen som jag faktiskt köpte en fullstorlek av den. Det var tur att jag till slut gjorde det!

Ultra Facial Cream är en rik och återfuktande ansiktskräm för oss med torr hy. Den är speciellt anpassad för att hjälpa huden att behålla fukten trots växlande väder. Perfekt på vintern när temperaturen växlar hela tiden, från minusgrader ute till ca 20 inomhus. Detta är inget som min hud är speciellt glad över men den här krämen hjälper faktiskt mot de värsta växlingarna.

Krämen kommer i en burk och har ingen särskild doft vilket jag tycker är riktigt bra. Jag använder inte gärna parfymerade produkter i ansiktet. Att den inte är parfymerad gör också att jag med gott samvete kan använda den på mina mest utsatta och irriterade områden utan att behöva oroa mig för att få en allergisk reaktion.

I och med att Ultra Facial Cream är avsedd för torr hy så är den också ganska fet. Det tar en stund innan den går in ordentligt men den lämnar ingen hinna efter sig utan man känner sig bara skönt mjuk och återfuktad.

Jag gillar den här krämen skarpt och förstår inte varför jag inte köpte den tidigare. Den är verkligen perfekt efter mina syrapeelingar när huden är lite mer reaktiv samt för min torra och flagiga näsa som ingen annan kräm hittils rått sig på. Den här hamnar i favoritlistan!

Betyg: 5/5

Kiehl’s Ultra Facial Cream kommer i en burk om 50 ml och kostar 325 kr.

Relaterade inlägg

10 kommentarer

 • Svara sminkjante 22 februari, 2008 at 12:36

  Wow, den låter helt kanon. Jag kör med Dermalogicas intensive moisture balance
  men måste ändå ha jojoba olja under på vintern. Denna måste jag kolla in.

 • Svara Emelie 22 februari, 2008 at 13:16

  sminkjante> Den är toppen, återfuktar mer än skin smoothing cream. Intensive moisture balance har jag tyvärr inte provat men tror att den här inte är lika tjock som den fast med samma återfuktningsgrad.

 • Svara Be\'a\'uty 23 februari, 2008 at 18:59

  Åh det låter som något jag skulle behöva, är en torris med stort T!

 • Svara Emelie 24 februari, 2008 at 17:47

  Beauty> Då kanske den passar dig perfekt.

 • Svara beauty by me 24 februari, 2008 at 20:59

  jag är en riktig torris. Kanske ska investera i den. Bra tips!

 • Svara Danni 25 februari, 2008 at 12:15

  Den låter ju jättebra men eftersom jag har blandhy kanske den inte är någonting för mig :/

 • Svara Emelie 25 februari, 2008 at 12:16

  beauty by me> Den är suverän mot torra fläckar och stramande hy. Har du vägarna förbi Kiehl’s kan du ju kika in och be om ett prov, de är de generösa med :)

 • Svara Emelie 25 februari, 2008 at 12:18

  Danni> Kiehl’s har många andra krämer i sitt sortiment som jag hört övervägande positivt om. Precis som jag skrev till beauty by me så kika förbi butiken om du har möjlighet, och be om prover.

 • Svara Fåfängan 25 februari, 2008 at 16:06

  Den skulle jag också kunna tänka mig. Hade prov på den en gång och jag tyckte den var super! :-)

 • Svara Emelie 25 februari, 2008 at 18:53

  Fåfängan> Ja den är superbra :)

 • Lämna ett svar

  Reklam