Hudvård

Recension: Kiehl’s Supremely Gentle Eye Make-up Remover

9 oktober, 2007

Jag har ingen vattenfast mascara men när jag köpte min Diorshow Blackout märkte jag att det kunde behövas en riktig ögonmakeupremover för att få bort allt. Därför provade jag Kiehl’s Supremely Gentle Eye Make-Up Remover.

Kiehls eye makeup remover

Så här står det på förpackningen:
This lightweight and non-greasy lotion is specifically designed to gently remove eye make-up without stripping or stinging the delicate eye-area. Contains cooling Cucumber Gel, Antioxidants (Lutein, and Beta-Carotene) and Apricot Kernel Oil while utilizing a preservative especially selected for its use in ophthalmic products. Ophthalmologist-Tested. Safe for contact lens wearers.

Kiehl’s Supremely Gentle Eye Make-Up Remover (ja Kiehl’s är ju inte precis kända för att ha korta produktnamn…) är en oparfymerad remover i krämform. Den funkar som många andra removers genom att man tar lite kräm på en bomullspad och pressar mot ögonfransarna ca 10 sekunder. Jag blev förvånad över hur bra den här tog bort Diorshow – för innan denna såg jag ut som en panda även efter mycket gnidande.

Den här removerkrämen är mild och innehåller bland annat extrakt från gurka samt olja från aprikoskärnor. Tyvärr gör oljan att detta inte är någon hit för oss kontaktlinsanvändare då det blir en hinna över linserna – och tro mig – den var svår att bli av med! (Hinnan var dock inte lika uppenbar när jag inte hade linserna i). Förutom detta tycker jag att den är toppen! Den känns skonsam mot den känsliga huden runt ögat och tar bort den svåraste mejken utan att torka ut eller irritera vare sig hud eller öga.

Tummen upp för denna – men kanske inte för kontaktlinsanvändare…

Betyg: 4/5

Relaterade inlägg

2 kommentarer

  • Svara Akrogirl 10 oktober, 2007 at 00:51

    Ehm, du tar väl bort linserna innan du sminkar av dig? :O

  • Svara Emelie 10 oktober, 2007 at 13:39

    Akrogirl> Jo oftast men av nån anledning så störde jag mig ändå på hinnan. Sen finns det ju en del som har dygnetruntlinser – och dem kanske detta inte är så bra för.

  • Lämna ett svar

    Reklam