Hår Recension

Recension: Kiehl’s Protein Concentrate Shampoo

16 april, 2008

Jag köpte det här schampot redan i december, men sedan började jag med balsammetoden så det här kom liksom lite i skymundan. Men sedan jag slutade med balsammetoden är det här det enda schampot jag använt.

Det börjar bli lite tjatigt att skriva att jag och min hårbotten inte riktigt kommer överens. Men hör och häpna – vi kommer faktiskt bättre överens nu än på väldigt länge. Jag tror att det här schampot kan ha ett finger med i spelet.

Till skillnad från många andra schampon som man köper i vanliga mataffärer så känns inte detta lika uttorkande i hårbotten och på håret. Det ger en lite sträv känsla precis som alla schampon som innehåller sulfater gör. Men det är inte så att hårbotten kliar eller att längderna känns spröda. Håret känns bara riktigt skonsamt rengjort.

Schampot doftar svagt av örter och doften försvinner så fort man tvättat ur det. Tyvärr tycker jag inte att det löddrar så mycket som jag önskar vid den mängd som rekommenderas på flaskan. Schampot är högkoncentrerat och därför ska man bara behöva en liten liten klick till hela huvudet – men jag tycker inte det räcker så jag kör på med ganska mycket ändå så att det ska löddra ordentligt, annars känns det inte som att håret blir rent. Trots att jag tar mer än man ska så känns det ändå drygt. Jag har halva flaskan kvar efter ca 2 månaders regelbunden användning.

I det stora hela är det här ett schampo jag tycker är snäppet bättre än andra, men det är inte tillräckligt bra för att det ska få en bestående plats i mitt badrum eller på favoritlistan. Jag kommer kanske att köpa det igen, men först tänker jag prova några andra märken. Gräset kan ju vara grönare på andra sidan.

Kiehl’s Protein Concentrate Shampoo finns i två varianter, ett för normalt/torrt hår och en för normal/fett hår. Jag har testat den förstnämnda.

Betyg: 4/5
Pris: 120 kr för 125 ml.

Ingredienser: Aqua, ammonium lauryl sulfate, tea-lauryl sulfat, peg-120 methyl glucose dioleate, peg-45 palm kernel glycerides, cocanidopropyl betaine, propylene glycol, sodium chloride, polyquaternium-10, sodium benzoate, methylparaben, salicylic acid, triethanolamine, hydrolyzed soy protein, hydrolyzed wheat protein, panthenol, butylparaben, ethylparaben, isobutyl paraben, propylparaben, rosmarinus officinalis/rosemary leaf oil, lavendula angustifolia/lavender oil, salvia officinalis/sage leaf extract.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Maria 16 april, 2008 at 16:37

  Det där schampot älskar jag! Fick prov på den när jag var i USA och har inte kunnat släppa det i tanken sedan dess.. Jag tyckte däremot att det löddrade riktigt mycket, men det kanske beror på att jag brukar ta yttepytte en gång och sen ta lite mer som andra tvätt – då löddrar det utav bara fan :) Sitter hela tiden och väntar på att det ska komma in på SBN (eller att Kiehl’s ska öppna i Göteborg, för den delen).

 • Svara glamqueen 16 april, 2008 at 18:45

  jag använder också dethär schampot sen ett tag nu, och håller nog med dig i allt du skriver. Jag brukar kombinera schampot med något annat i andra schamponeringen.

 • Svara glamqueen 16 april, 2008 at 18:47

  ja just det: schampot finns ju att köpa billigare på nätet, genom http://www.kissandmakeupny.com/

 • Svara Emelie 18 april, 2008 at 13:13

  Maria> Ibland tvättar jag också två gånger och andra gånger löddrar det mycket mer än första. Då känns i varje fall håret riktigt rent.

  glamqueen> Jag har bara detta schampo men tvättar ibland två gånger efter varandra. Bra tips där också :)

 • Lämna ett svar

  Reklam