Hår Recension

Recension: Kérastase Cristalliste Bain Fine schampo

8 oktober, 2012

I våras lanserades Kérastase Cristalliste, en serie produkter för de med långt hår som upplever att hårbotten ofta blir fet medan längderna och topparna istället känns torra. Schampot sägs göra rent hårbotten utan att lämna någon nedtyngande känsla samtidigt som de jämnar till fjällskiktet och ger hårtopparna en polerad glans. Jag har testat schampot i två månader och är inte helt imponerad.

Schampot kommer i en av Kérastases typiska flaskor. Den är i plast med ett stort skruvlock där det mesta känns feldimensionerat. Locket är för stort för att hålla i handen medan man häller upp schampo och dessutom är hålet för stort (eller produkten för rinnig…) så det är lätt hänt att man överdoserar. Dessutom är det svårt att få på korken igen utan att hälla ut schampot på duschgolvet. Schampot är dock väldigt drygt bara man lyckas dosera rätt och efter två månaders användning finns cirka 2/3 av innehållet kvar. Då har jag ändå överdoserat då och då. En klick stor som en enkrona räcker gott och väl för de två schamponeringar jag gör och resultatet blir ett riktigt rent hår. Faktiskt så rent att det känns strävt precis efter ursköljning. Det löddrar bra och har en mild men angenäm ”frisörsalongsdoft” som försvinner nästan helt när håret har torkat.

Den rena känslan håller i sig i ungefär en dag men sen börjar mitt hår sakteligen bli fett igen vilket är lika lång tid det brukar i vanliga fall. Jag upplever varken att mina längder blivit mindre torra eller min hårbotten mindre fet av detta schampo och således känns det inte som att det lever upp till förväntningarna. Den polerade effekten har jag heller inte märkt av. Gillar du dock känslan av ett squeaky clean hårsvall och kan leva med den lite krångliga förpackningen. Ja då kanske det här är rätt för dig. Det är dessutom fritt från silikoner om det är något du är ute efter.

+ gör håret riktigt rent, luktar gott, tynger inte ner, utan silikon
svårt att dosera,  ger ej den glans som utlovas

Betyg: 3/5
Köpa igen? Nej
Pris: rek. pris 219 kr eller ca £13.00
Var? hos utvalda frisörer eller på internet bl.a. Lyko, Feelunique, Lookfantastic.

* inlägget innehåller affliatelänkar.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara beautylana 8 oktober, 2012 at 20:48

  Vad tråkigt att du inte gillade den… Jag har inga problem med Kerastase Bain flaskor.
  Kolla vad jag tyckteom den!http://www.beautylana.com/?p=1720

  • Svara Emelie 12 oktober, 2012 at 14:48

   Nej jag tyckte att förpackningen var lite dum och det drog ner helhetsintrycket. Däremot tvättar den ju väldigt rent men levde inte direkt upp till det som utlovades.

 • Svara Elena 9 oktober, 2012 at 00:15

  Vad synd, jag tänkte prova den, nu börjar letande igen.

  • Svara Emelie 12 oktober, 2012 at 14:50

   Jag tycker inte att den är dålig. Utan den tvättar rent väldigt bra. Den lever bara inte upp till det som utlovades.

  Lämna ett svar

  Reklam