Hår Recension

Recension: Kebelo Silk

28 juni, 2014

Tidigare i våras var jag på ett pressmöte där hårvårdsmärket Kebelo presenterades. De utför salongsbehandlingar mot frissigt hår liknande den omtalade Brazilian Blowout som fanns för några år sedan men till lite lägre priser och skonsammare produkter. För oss som kanske inte vill lägga ut flera tusenlappar på en salongsbehandling eller vill se om en vanlig hårvårdsserie kan tämja det lilla eller stora frisset finns istället serien Silk med schampo, balsam och en vårdande anti-frisskräm. Jag har testat trion under en längre tid och har ni problem med friss lite då och då bör ni fortsätta läsa.

kebelo-silk

Om produkterna

Kebelo Silk är en serie framtagen för alla hårtyper för att eliminera friss och göra håret mjukt och glansigt utan att tynga ner det. Produkterna innehåller bland annat argan, jojoba, keratin och quinoa och är fria från sulfater och parabener. Produkterna kan köpas var för sig eller i ett kit.

kebelo-silk-shampoo-conditioner

kebelo-silk-foundation-and-finishing-cream

Användning och resultat

Schampot är drygt och löddrar rejält men efter sköljning känns mitt hår väldigt strävt och gnissligt. Att använda balsam efteråt är ett måste och jag har använt det i hela håret utan att håret blivit flottigt fortare än vanligt. Både schampo och balsam har en neutral ”frisördoft” som nästan inte märks när håret har torkat.

Den vårdande anti-frisskrämen Foundation & Finishing Cream är den produkt som känns minst dryg. Den har en fruktig doft som efter en stund dock luktar lite skumt. Som tur är känner jag inte av den alls när håret väl har torkat. Rekommendationen är att fördela produkten från hårbotten och ut i längderna men jag upplever att mitt hår blev flottigt som smör den (enda) gången jag följde det rådet och nu brukar jag börja med att ta två pumptryck som jag börjar med att applicera i längderna och därefter drar jag händerna över hjässan för att få lite effekt där också. Ett väldigt frissigt eller grovt hår kan med fördel använda mer produkt på hjässan. Använder jag den i lagom mängd fungerar den precis som namnet antyder som en foundation för håret som gör att det blir mjukt, smidigt och mindre frissigt.

De gånger jag har använt alla tre produkterna i serien har mitt hår faktiskt känts mycket mindre frissigt. Mitt tunna skandinaviska hår brukar kunna bli flygigt ovanpå eller vid tinningarna när jag har hästsvans. De här produkterna lyckades faktiskt råda bot på flera av dessa problem, inte så att de försvann helt, men definitivt så att jag såg en klar skillnad.

För extra effekt fick jag rådet att använda schampo och balsam och därefter applicera anti-frisskrämen i handdukstorkat hår. Sedan låta det lufttorka eller föna det helt torrt för att därefter plattånga hela håret. Värmen ska nämligen göra att ingredienserna verkligen tränger in i hårstråna och verkar på djupet. Jag testade det en enda gång, mest för att jag inte gillar mitt hår spikrakt, och håret kändes verkligen välmående. Så det är ett hett tips för er som redan plattar håret eller vill ge det en rejäl vårdande boost.

Sammanfattning

  • Pris: schampo/balsam ca 249 kr, 250 ml, Foundation & Finishing Cream 179 kr, 30 ml eller ett kit om alla tre produkterna från ca 395 kr.
  • Var: hos utvalda frisörsalonger, Lyko, Bluestore, Bellbox, Hairsale.
  • Kortfattat: tre produkter som tillsammans levererar som utlovat: ett mycket mindre frissigt hår som känns mjukt och friskt.
  • Betyg: 5/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam