Recension

Recension: KEB Eye Serum

22 oktober, 2010

keb_eyeserum.jpg

Den främsta anledningen till att jag använder ögonkräm är för att jag har torr hy även runt ögonen och för att jag vet att en ögonmakeup inte ter sig bra på torr och flagig hy. Mina kriterier för en bra ögonkräm är således inte att den ska ha någon utslätande eller uppstramande effekt men däremot måste den återfukta hela dagen. Och det tycker jag att KEB Eye Serum gör bra.

Produkten har en svag koncentration av KEB:s signaturdoft som återfinns i deras övriga produkter. Egentligen vill jag inte ha parfymerade produkter i ansiktet, och allra helst inte runt ögonen. Men trots att denna är parfymerad så försvinner doften fort och jag har inte upplevt att den har bidragit till att göra huden runt ögonen känsligare eller att ögonen har tårats. Det kan ha att göra med att det inte är någon tillsatt syntetisk doft.

Det bästa med den här produkten är dock att den är så återfuktande och dryg. Väldigt dryg. En liten liten klick räcker gott och väl till båda ögonen. Konsistensen på krämen är väldigt lätt vilket gör att den sjunker in väldigt fort. Det är dock någonting som gör att den inte känns helt klockren att använda men jag kan inte sätta fingret på vad det är. Den är bra och dess främsta egenskap är att den återfuktar så bra och är det vad man är ute efter i en ögonkräm och samtidigt vill slå ett slag för svensk hudvård – då är den här ett bra val.

Betyg: 4/5
Köpa igen? Kanske
Pris: 245 SEK, 15 ml hos KEB Skincare, Eleven, Beautyplanet, NK samt på vissa Apotek.

KEB är ett svenskt företag som satsat på hudvård med nordiska ingredienser. Produkterna är fria från parabener och mineraloljor och innehåller inga artificiella färgämnen eller syntetisk parfym. Hela KEBs sortiment är dessutom utvecklade, testade och producerade i Sverige och de testar inte på djur.

keb_eyeserum_hud.jpg

Ingredienser: Aqua, Glycerin, Xylitylglucoside, Hydroxyethyl acrylate, Tocopheryl acetate, Anhydroxylitol, Xylitol, Sodium acrylodimethyltaurate copolymer, Biosaccharide gum-4, Isohexadecane, Glyceryl acrylate, Acrylic acid copolymer, Polysorbate 60, Polysorbate 20, Propylene glycol, Parfum, Phenoxyethanol, Benzoic acid, Dehydroacetic acid, Limonene.

Relaterade inlägg

8 kommentarer

 • Svara Bakom Lisen och Ik 22 oktober, 2010 at 08:47

  Det där är ungefär mina kriterier på ögonkräm också. Sen vill jag förstås förebygga rynkor, men det är ju stört omöjligt att avgöra om en kräm gör det eller inte :p

  Jag tycker det känns lite svårt att recensera och betygsätta såna produkter av den anledningen, men jag får väl helt enkelt göra som du och skriva vad JAG är ute efter och hur produkten i sig lever upp till mina krav. Som sagt, ingen kan väl direkt bedöma om de långsiktiga effekterna som en produkt utlovar infinner sig eller inte.

  • Svara Emelie 22 oktober, 2010 at 15:08

   Jag tror också att det är svårt att förebygga rynkor. Det är en kombination av starkare preparat, solskydd och ett hälsosam livsstil bland annat.

   Nej man kan ju aldrig betygsätta en produkts egenskaper för ett problem som man inte själv har. Bara man är uppriktigt med det i recensionen tycker jag inte att det är något problem dock.

 • Svara Tina (Beleza) 22 oktober, 2010 at 10:55

  Jag gillar verkligen KEBs produkter överlag men har inte testat denna. Använde du den under en ögonkräm då eftersom det är ett serum eller fungerade den bra som den är?

  • Svara Emelie 22 oktober, 2010 at 15:10

   Namnet är lite missvisande för i mitt tycke är det en ögonkräm bara att den känns lite lättare i formulan. Som en blandning av 2/3 kräm och 1/3 gel. Så jag använde den på egen hand och det funkade bra trots att jag har så torr hy. Även på ögonlocken.

 • Svara Lisa 22 oktober, 2010 at 13:30

  Tack för recensen ! :)

 • Svara El 23 oktober, 2010 at 12:06

  Mmm, den här gillar jag också! Skönt att höra att det inte bara är jag som upplever den som sjukt dryg (har oroat mig för att jag använt den på fel sätt/för liten mängd) :)

  Och du, tack snälla för de fina orden i awarden! :)

  • Svara Emelie 29 oktober, 2010 at 21:20

   Det är ju bara bra att den är dryg :) Det är inte bara en gång jag har råkat överdosera.

  Lämna ett svar

  Reklam