Hår Recension

Recension: Joico K-pak

11 juli, 2015

Jag har nu använt Joicos reparerande serie K-pak i drygt två månader för att se om den kunde rädda mitt hår från ett frisörbesök. Jag har inte klippt mig på mer än ett år och det börjar bli lite slitet i topparna med några kluvna hårtoppar men i övrigt helt okej om än torrt i topparna. Jag har testat schampo, balsam, Deep-penetrating Reconstructor och Intense Hydrator.

joico-k-pak

Om produkterna

Joico K-pak är framtaget för skadat hår. Med hjälp av patenterade peptider och quadraminkomplex ska produkterna reparera och stärka håret där det behövs. I serien finns ett flertal produkter och jag har testat fyra av dem.

Joico K-pak Shampoo

Ett schampo för alla typer av skadat hår som förstärker dess elasticitet, styrka och glans. Kan användas dagligen och verkar färgbevarande.

Det här schampot känns högst ordinärt och tvättar rent, men inte så mycket mer. Löddrar mindre än jag är van vid och det är svårt att jobba upp ett lödder. Det är absolut inte dåligt men använder man inte andra produkter ur samma serie känns det onödigt att använda just det här.

Joico K-pak Conditioner

Ett balsam för dagligt bruk som verkar återfuktande. Förstärker precis som schampot hårets elasticitet, styrka och glans samt sägs skydda mot framtida skador.

Balsamet känns lite för lätt för att tillhöra en serie för väldigt torrt och skadat hår och gör sig bäst tillsammans med en inpackning. På egen hand orkar den inte ge mina torra toppar vad de behöver och håret känns inte så lent jag är van vid efter att produkten sköljts ur.

joico-k-pak-shampoo-conditioner

Joico K-pak Deep-penetrating Reconstructor

En intensiv proteinkur för skadat hår som sägs återupprätta hårets ursprungliga styrka och kondition. Används 1-2 ggr i veckan beroende på hur skadat håret är. Har en lite tjockare konsistens än ett balsam och doften påminner om skumbananer.

Den här inpackningen är väldigt omtalad och omtyckt. Det är en proteinrik inpackning som ska bygga upp skadade hårstrån och den här typen av inpackningar skiljer sig en del från många andra inpackningar då håret inte känns så där mjukt och lent efter användning. Man behöver alltså använda rikligt med balsam efteråt, eller följa upp med en mjukgörande inpackning som exempelvis Intense Hydrator. De två lirar riktigt bra tillsammans och först då kan jag känna att mitt hår fått vad det behöver. De torra stickiga topparna är åter igen mjuka och följsamma. För en dag eller två. Av alla produkterna är det här den som tog slut först, dubbelt så fort som de andra.

Joico K-pak Intense Hydrator

En intensivt återfuktande hårinpackning för torrt och skadat hår. Kontrollerar friss och återställer volymen. Används med fördel tillsammans med Deep-penetrating Reconstructor.

Den här inpackningen fungerar bra på egen hand som en mer återfuktande än återfettande inpackning eller tillsammans med en mer djupverkande proteininpackning. Håret blir mjukt och lent efter användning och har man torrt men inte direkt skadat hår borde den här passa perfekt. Den borde även passa utmärkt för fint hår som lätt tyngs ner av vanliga inpackningar.

joico-k-pak-deep-penetrating-reconstructor-intense-hydrator

Användning och resultat

Jag har använt mer eller mindre alla fyra produkterna under hela tiden men ibland har jag bytt ut schampot mot ett annat och ibland har jag inte använt Intense Hydrator efter Deep-penetrating Reconstructor. Överlag tycker jag inte att produkterna gjort en jättestor skillnad, men mitt hår har känts mindre torrt under tiden jag använt serien och jag har inte upplevt att jag fått flera kluvna hårtoppar än innan. Resultatet har hållit i sig i en eller två dagar efter tvätt och sen har håret gradvis känts torrare igen.

Jag tycker att jag fick ett hyfsat bra resultat under tiden jag använde alla produkterna regelbundet. Däremot kan jag inte påstå att de reparerar håret på lång sikt utan det är mer som en quick fix som fungerar under tiden man använder dem. Jag kan tänka mig att köpa de båda inpackningarna igen och är mest nöjd med Intense Hydrator eftersom den är så fuktivande men inte tynger ner håret.

Produkterna gav inte den lyxiga känslan av mjukt och följsamt hår som jag hade hoppats att en serie för riktigt skadat hår skulle göra och därför tycker jag inte att de lever upp till den hype som omgärdar dem. Visst kan det vara så att ett hår som är mer skadat än mitt märker en större skillnad eller får en större förändring. Men med tanke på hur reparerande produkterna säger sig vara borde mitt hår varit en lätt match.

Sammanfattning

  • Pris: ca 189-319 kr. Setet jag köpte kostar ca 190 kr hos Feelunique.
  • Var: frisörsalonger, Bangerhead, Lyko, Eleven, Feelunique m.fl.
  • Kortfattat: reparerande hårvårdsserie för skadat hår som får håret att kännas mjukare och mer återfuktat för stunden. Effekten avtar dock fort efter avslutad användning. Schampo och balsam fungerar bäst tillsammans med övriga produkter medan inpackningarna kan vara en tillgång i vilken hårvårdsrutin som helst.
  • Samlat betyg: 3/5

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam