Hudvård

Recension: Jan Marini Bioglycolic Facial Cleanser

23 februari, 2009

Det är snart ett år sedan jag gick över till en hudvårdsrutin med syror. Jag köpte ett antal produkter från Jan Marini varav en var rengöringen Bioglycolic Facial Cleanser.

Bioglycolical Facial Cleanser(BFC) är en icke löddrande rengöring med glykolsyra och den får således inte användas för rengöring runt ögonen eller vid borttagning av ögonmakeup. Det här gör att man behöver ytterligare en rengöring för just det ändamålet.

Rengöringen ska appliceras på torr hy och masseras in, därefter ska man helst vänta ett par minuter innan man sköljer av den för att syran ska hinna verka. Jag är dock ganska otålig och vill inte vänta tre minuter och därför passar inte den här rengöringen mig så bra. Jag kan inte säga om syrorna i rengöringen verkligen gör någon skillnad på min hy eftersom jag använder andra produkter med syror i också. Men vill man köra syra hela vägen i hudvårdsrutinen så kan den här vara ett bra val. För mig gör den inte så mycket och trots att jag är inne på min andra flaska nu så kommer det nog inte bli flera, det finns andra som är bättre helt enkelt. Denna gör rent, men jag upplever inte att den gör så mycket mer. Den är inte dålig, men den är inte toppen heller.

+ Har syror, kan verka djupare om man ger den tid, dryg, bra pumpflaska
– Kan inte användas runt ögonen

Betyg: 3/5
Köpa igen? Nej
Pris: 27 USD för 236 ml på skin-etc

Innehåll:
Deionized Water, Glycolic Acid and Ammonium Glycolate, Sorbitol, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Ammonium Lauryl Sulfate, Methylparaben, Propylparaben.

Relaterade inlägg

7 kommentarer

 • Svara Marie 23 februari, 2009 at 20:25

  Jag tycker hudvård med syror verkar jättespännande, men som student är inte JM ett prismässigt rimligt alternativ… :) Har du en aning om det finns andra märken med syrabaserad hudvård? Det är ju lätt att hitta produkter som innehålller salicylsyra, men tyvärr innehåller de allt som oftast också alkohol.

 • Svara Emelie 23 februari, 2009 at 20:35

  Marie> Jag känner faktiskt inte till några billiga cosmeceutiska märken. Tanken bakom deras verkan är ju att det ska vara rejält med aktiva ämnen i dem och då blir produkterna lite dyrare tyvärr. Dock räcker JMs produkter jättelänge och jag tycker bara de är dyra i inköp, inte i längden. Dessutom är jag också student :)
  Har du några särskilda problem med huden eller är du bara allmänt nyfiken på syror?

 • Svara Linda H - En make up artist 24 februari, 2009 at 12:27

  Poison ivy hade jag i tankarna… det är väl mest att det är svårt med utstyrlslen där.. dock är det inget man inte kan fixa =)

 • Svara Nettan 24 februari, 2009 at 23:04

  Hej!
  För det första, jag har nyss hittat din blogg och jag gilalr den verkligen! :D
  Sedan undrar jag en sak om du kunde hjälpa mig med. Jag använder mig av mineralsmink men min hy blir lätt torr och flagig och jag undrar om du har några tips på bästa mineralsminket för torr hy eller vad man ska göra för att undvika det när man tar på sig mineralsminket.

  Är tacksam gör svar :D
  Kram!

 • Svara Emelie 26 februari, 2009 at 20:14

  Linda H> Hehe nej ska det vara poison ivy ska det vara ordentligt :)

  Nettan> Hej och välkommen, kul att du gillar bloggen :)

  Jag har också torr hy och förutom att grunda med en riktigt riktigt bra fuktkräm (rekommenderar varmt Cliniderms hydra boost night gel cream från apoteket) och att peela regelbundet så har Lily Lolo och Blusche minerals mineralfoundations fungerat bäst för mig. Lily Lolo är brittiskt och Blusche är kanadensiskt. De ger en matt finish men känns inte uttorkande som jag exempelvis upplever Everyday minerals intensiveformula. Så lily lolo och blusche alltså. Man kan köpa prover hos båda sidorna.

 • Svara Erika 1 mars, 2009 at 14:37

  Om du är otålig kan du ju borsta tänderna och greja med tandtråd medan rengöringen verkar. Det borde ju ta ca 3 minuter=).

 • Svara Emelie 3 mars, 2009 at 00:20

  Erika> Jo ibland brukar jag göra det, men då glömmer jag istället bort vad jag först gjorde. Har hellre en rengöring som jag kan tvätta bort när jag fått bort smutsen.

 • Lämna ett svar

  Reklam