Hår

Recension: J Beverly Hills Schampo och Hair & Scalp Intensive Treatment

2 juni, 2011

j_beverly_hills.jpg

I april fick jag information om tre hårvårdsnyheter från det amerikanska märket J Beverly Hills skapat och grundat av frisören Juan Juan. Produktsortimentet är inte testade på djur utan istället på ”kändisar som Julia Roberts, Uma Thurman och Brad Pitt” som det stod i informationen. Produkterna innehåller varken konserveringsmedel (istället används grönt te som konserveringsmedel) eller sulfater (för att produkterna ska löddra används istället kokosextrakt). Det tre nyheterna bestod av schampo, balsam och en behandlingkräm för hår och hårbotten varav jag har testat alla utom balsamet.

 • FRAGILE color-safe shampoo (279 kr)
  Ett schampo som både skyddar, behandlar och bevarar hårets färg. Schampot är sulfatfritt och ger därför håret en skonsam rengöring. Ingredienser som nässla, salvia och växtextrakt från kamomill ger näring åt torrt, färgat, kemiskt behandlat och stressat hår.
 • FRAGILE color-safe conditioner (279 kr)
  Ett parabenfritt balsam berikat med växtextrakt som ger näring åt färgat och kemiskt behandlat hår. Produkten sluter hårets fjällskikt och hjälper till att bevara färgen. Ger glans och spänst åt håret.
 • MASQUE hair & scalp intensive treatment (279 kr)
  Med eteriska oljor, rosengeranium, samt aloe vera, mynta och örtextrakt ger denna fuktgivande intensivkur håret sin spänst och glans tillbaka. Perfekt för torr och och känslig hårbotten som behöver fukt och extra näring.

Jag har testat både schampo och behandlingsprodukten i serien under nästan 1½ månad och kan redan nu avslöja att en av produkterna gjorde mig riktigt besviken och irriterad medan den andra blev omtyckt av både mig och sambon.

FRAGILE color-safe shampoo är fritt från sulfater och tvättar istället rent med extrakt från kokos. Det har en väldigt speciellt doft som är ett konstigt hopkok mellan blommor och någon relativt söt doft. Ibland tycker jag att den luktar gott men ibland tycker jag att den luktar illa och det beror mest på humöret. Ingen klockren doft dock. Tyvärr tycker jag inte att mitt hår blir rent av detta schampo oavsett hur mycket jag tar eller hur många gånger jag schamponerar. När håret har torkat kan jag, trots att jag verkligen försökt gå igenom hela håret, ha sektioner där håret närmast hårbotten känns fett, och detta har hänt i 90 % av fallen. Jag har testat bra sulfatfria schampon förut men detta är tyvärr inte ett av dem.

Betyg: 1/5
Köpa igen? Nej
Pris: 279 kr, 350 ml

MASQUE hair & scalp intensive treatment är en produkt som både jag och min sambo har använt med olika med riktigt bra resultat som följd. Jag har använt den som både balsam och hårbotteninpackning och måste säga att den är riktigt bra på att återfukta en torr och irriterad hårbotten. Min sambo har problem med mjäll och på honom försvann mjällen nästan direkt efter han börjat använda denna som en inpackning i hårbotten. Som balsam för mina längder som är slingade och lite torra har den inte varit helt tillfredsställande då håret fortfarande känts lite strävt efter jag sköljt ur produkten. Men som hårbottenbehandling är den helt suverän och därför får den en femma. Doften är frisk med en blandning av ros, geranium och mint och den känns lugnande både för sinne och hud.

Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja
Pris: 279 kr, 350 ml

J Beverly Hills säljs i Sverige enbart hos salonger och på deras svenska hemsida kan du hitta din närmaste salong. Alternativt kan ni ringa eller maila in en beställning hos webbshoppen Bror o Syster.

Relaterade inlägg

7 kommentarer

 • Svara delinda 2 juni, 2011 at 23:28

  MASQUE hair & scalp intensive treatment låter som ngt för min hårbotten :)

  • Svara Emelie 4 juni, 2011 at 15:30

   Ja den är fantastiskt bra för irriterade hårbottnar.

 • Svara Viola, Killer Colours 3 juni, 2011 at 00:10

  Kul att läsa, vi delar absolut uppfattning om dessa. Schampot är verkligen värdelöst men inpackningen är toppen! Önskar att alla produkter i serien kunde ha samma doft som inpackningen.

  • Svara Emelie 4 juni, 2011 at 15:29

   Ja jag gillar också doften på inpackningen bättre.

 • Svara Susanna 3 juni, 2011 at 19:58

  Problemet med sulfatfria schampoon, som kan göra att håret känns strävt,klibbigt och ofräscht, är att det inte är tillräckligt starkt för att tvätta bort silikoner och mineralolja. För att få bort dessa krävs sulfater som finns i vanliga schampoon. Sulfaterna å andra sidan torkar ut håret rejält så då behöver man massor av silikoner i balsamet för att det inte ska se torrt ut.
  Det kan ju vara så att du använt produkter med silikoner och mineralolja samtidigt som schampoot och då har schampoot inte kunnat tvätta ditt hår rent, du har haft rester kvar.

  • Svara Emelie 4 juni, 2011 at 15:05

   Jag är medveten om det du säger att sulfatfria schampon kan ha svårt att få bort rester av silikoner. Jag har varvat med schampon med sulfater men utan silikoner för att utesluta att det är rester av just silikoner och stylingprodukter som felet beror på men jag tyckte tyvärr inte att det gjorde någon större skillnad. Det är möjligt att det trots detta fanns rester kvar i mitt hår och att schampot är helt okej. Däremot tycker jag att Simply Organics schampon som också är sulfatfria var mer effektiva och där fick jag inte det problemet.

 • Svara miki 16 september, 2017 at 13:09

  ​Dessa produkter går att köpa på utvalda salonger som säljer J Beverly Hills​

 • Lämna ett svar

  Reklam