Makeup Recension

Recension: IsaDora Volume & Curl Mascara

22 mars, 2014

I somras lanserade IsaDora sin första ”tubmascara” All Day Long Lash och i början av det här året kom uppföljaren Volume & Curl Mascara som ska ge mer volym. Med tubmascara menar jag de som kan tvättas bort med ljummet vatten och som faller av i bitar istället för att lösas upp helt vid borttagning.

isadora-volume-and-curl-mascara-promo

isadora-volume-and-curl-mascara-borste

Om produkten

IsaDora Volume & Curl Mascara är oparfymerad och oftamologiskt testad (testad på människor under översyn av ögonläkare). Borsten är böjd för att följa ögats naturliga form och ge ögonfransarna en omedelbar push-up effekt vid applicering. Formulan sägs bestå av unika flexibla polymerer som bildar tuber runt ögonfransarna för maximal volym, böjd effekt och hållbarhet. Mascaran ska vara enkel att tvätta bort med enbart ”handvarmt” vatten och sägs varken rinna, kladda, flaga eller klumpa sig.

Användning och resultat

Eftersom jag är riktigt förtjust i ”tubmascaror” och blev lite besviken på volymen hos föregångaren All Day Long Lash hade jag höga förhoppningar på att den här skulle vara lika bra men ge mer volym. Och som ni ser på bilderna nedan ger den här mascaran mig både längre fransar och mer volym – men tyvärr utan hållbarheten.

Jag har testat den här mascaran under drygt två månader och varenda gång har den börjat flaga efter 5-6 timmar. Borttagningen är inte heller i linje med hur jag tycker att en tubmascara bör bete sig. Mascaran lossnar inte i tuber utan blir klumpig och halvt upplöst. Jag måste därför alltid följa upp med en vanlig makeupremover efteråt för att få bort allt grått under ögonen.

Tyvärr måste jag säga att jag blev väldigt besviken. Det börjar riktigt bra med långa och fylliga ögonfransar men med tanke på den dåliga hållbarheten och att den inte går att ta bort med enbart vatten blev den inte alls någon bra ersättare till mina tidigare tubfavoriter. Dessutom upplever jag att den har en tendens till att klumpa sig.

Swatches

isadora-volume-and-curl-mascara-swatch

isadora-volume-and-curl-mascara-swatch-fore-efter-2

isadora-volume-and-curl-mascara-swatch--fore-efter-1

Sammanfattning

 • Pris: 149 kr
 • Inköpsställe: Kicks, Åhléns, H&M, Ica Maxi m.fl.
 • Kortfattat: mascara som håller böjen bra och är lätt att applicera. Börjar dock flaga efter 5-6 timmar och tvättas inte bort i bitar utan efterlämnar en grå hinna under ögonen.
 • Betyg: 2/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Bitterdarling 22 mars, 2014 at 23:10

  Vad skönt att jag inte är den enda som inte får till det med rengöringen. både denna och All Day Long Lash beter sig inte alls som tubmascaror gällande det. Jag blir svart runt hela ögonen och måste ha en remover för att få bort det. Tyvärr håller dom inte bra heller utan flagar/gör att jag blir svart under ögonen fort. Det är så synd för dom hade kunnat varit bra annars.

  • Svara Emelie 23 mars, 2014 at 21:00

   Ja jag blev som sagt väldigt besviken eftersom fransarna blir väldigt fina till en början. Tycker dock att All Day Long Lash är lättare att tvätta bort, men den ger ju som sagt inte så mycket volym istället.

 • Svara Lackert 22 mars, 2014 at 23:11

  Synd att den inte höll i längden för på bilderna ser den ut att ge ett jätte fint resultat

  • Svara Emelie 23 mars, 2014 at 21:01

   Ja resultatet till en början blev jättebra. Men det spelar ju tyvärr ingen roll om det inte håller sig så.

  Lämna ett svar

  Reklam