Recension

Recension: Isadora Build-Up Extra Volume Mascara Waterproof

22 september, 2009

isadorabuildup

För mig är det viktigt att en mascara håller hela dagen och inte hamnar under ögonen så att man ser ut som en panda. Det är dessutom ett stort plus om ögonfransarna behåller böjen hela dagen och därför valde jag den vattenfasta varianten av den här mascaran när jag köpte den.

Jag hade läst en hel del bra om denna innan inköpet och självklart var förväntningarna höga. Skulle jag få va-va-voom-ögonfransar eller skulle det bli taniga spindelben? I början tyckte jag att böjen höll i princip hela dagen och fransarna blev rätt fina. Dock inget utöver det vanliga. Jag tyckte inte att jag fick varken någon särskild volym eller förlängning, tyvärr. Dessutom höll sig inte mascaran på ögonfransarna utan jag hade gråa fläckar både på brynbenet och under ögonen på kvällen. Och då är mina ögonlock inte ens flottiga.

Så hållbarheten är bra på ett sätt (böjen sitter kvar) men den fläckar av sig på huden runt ögonen vilket känns mindre kul. Dessutom har min mascara redan börjat torka så pass att jag får rikligt med klumpar med varje borstdrag, och detta trots att den är en månad gammal och inte har använts mer än några gånger i veckan. Så nej, jag är inte alls särskilt nöjd med denna mascara. Det må hända att den vanliga varianten är bättre – men denna vattenfasta är inte mycket att hurra över. Den må vara vattenfast – men den är inte hållbar.

Betyg: 1/5
Köpa igen? Nej
Pris: ca 120 kr

Relaterade inlägg

9 kommentarer

 • Svara Matilde 22 september, 2009 at 19:41

  Det är konstigt hur olika saker kan funka på olika människor! Jag har testat både den vattenfasta och den vanliga och föredrar helt klart den vattenfasta. Mina fransar blir tjocka, håller sig böjda, klumpar inte och dessutom håller den sig kvar hela dagen!

 • Svara Marie 22 september, 2009 at 23:11

  Jag tycker inte heller den är nåt att ha på egen hand.
  Men jag har ett trick. När jag böjer fransarna använder jag vattenfast mascara, och detta är min enda vattenfasta. Så jag böjer, sedan använder jag denna främst i rötterna och där böjen är. Jag upplever den här som väldigt tunn i konsistensen, ger ingen volym och klumpar inte det minsta. Så den ger en bra bas för min vanliga volymmascara sen, som jag borstar på när IsaDoras har torkat och därmed fixerat böjen!
  Jag borde nog faktiskt skriva om den själv i min blogg också..

 • Svara Sanna 23 september, 2009 at 18:38

  Jag har denna och den med den röda. Denna tycker jag inte funkar själv men applicerar jag den vanliga (röda) och sedan denna över bliré kanon för mig:)

 • Svara Helena (kollegan) 23 september, 2009 at 19:17

  Visst är världen bra liten ibland :-D..kan du inte gå lös lite på Manlypaletten på fredag??

 • Svara Emma P 23 september, 2009 at 22:50

  Just detta problem har jag tidigare upplevt med Isadoras mascaror, alltså att de inte sitter kvar på fransarna. Jag kan härmed lugnt konstatera att jag kan fortsätta undvika deras mascaror alltså:)

 • Svara Kerstin 24 september, 2009 at 11:09

  OM det är Va va voom-fransar du är ute efter måste jag rekommendera min nyaste mascara, den t o m heter Va va voom volume mascara =) http://skimmerskuggan.blogspot.com/2009/09/va-va-voom.html

 • Svara Kerstin 25 september, 2009 at 17:47

  Hrm, ”om:et” i versaler var inte avsiktligt =)

 • Svara Ia 28 september, 2009 at 20:34

  jag gav bort min till min styvdotter..

 • Lämna ett svar

  Reklam