Makeup Recension

Recension: Illamasqua Skin Base Foundation

3 september, 2011

illamasqua_skinbase_2.jpg

Illamasquas nyaste foundation Skin Base skapade stora rabalder när den lanserades nu i sommar. Förväntningarna utifrån de första recensionerna var höga och trots att jag är väldigt restriktiv med att köpa foundations över internet pga. att det är svårt att hitta rätt färg beställde jag en flaska på vinst och förlust.

Eftersom min hud är väldigt ljus och har en gul underston föll valet av färg på SB06 vilket beskrivs som en neutral färg som liknar MACs foundations i NC25. Jag upplever dock att den är ljusare än så och snarare en NC20 men med en neutral färg istället för gul. Jag har under sommaren testat Skin Base under flera olika förhållanden och jag tycker att den har fungerat riktigt bra på min hud. Min hud är dock under sommaren fetare än vanligt och jag är osäker på hur den kommer te sig på min extremt torra hud i vinter. I sommar dock helt perfekt.

Man får vara snabb vid applicering då den torkar fortare än man är van vid och jag har applicerat produkten med E.L.Fs Studio Powder Brush genom att stryka ut tunt med produkt på borsten med den fiffiga spetsen på flaskan. Hållbarheten är suverän och klarar både svett och regn och även lite gnugg mot tyg. Finishen blir inte helt matt utan aningens blank och jag har alltid avslutat med ett puder ovanpå. Något jag också märkt är att resultatet inte ser helt perfekt ut direkt efter applicering utan är som snyggast upp till en timme senare. Konstigt men sant och efter en timme har foundationen gift sig med huden och man ser riktigt fin ut. Jag upplever att täckningen är medel men att den går att lägga på i lager på vissa ställen för att öka täckningen, exempelvis på plitor. Jag tycker också att den är bra på att jämna ut hudtonen.

illamasqua_skinbase_brush.jpg

illamasqua_skinbase_before_after.jpg

Sammanfattning: en riktigt bra foundation som ger ett relativt täckande men ej kakigt resultat. Går att bygga på i flera lager och hållbarheten är mer än godkänd. Litet minus för att den torkar så fort och att det tar en bra stund innan den slutgiltiga finishen syns. Dyr men dryg. Rekommenderas främst för normal/blandhy. Det går dock att komplettera med en ansiktsolja under eller mattande puder ovanpå om du har torr respektive fet hy.

Betyg: 4/5
Köpa igen? Ja om den fungerar bra även på min vintertorra hud
Vart? Illamasqua.com
Pris: £25, 30 ml. Frakten till Sverige går på £7,50 per beställning.

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Tina (Beleza) 3 september, 2011 at 11:36

  Ser helt fantastisk ut! Ibland får man ju ha överseende med att appliceringen är knepig (det vänjer man sig vid) när resultatet blir så bra. :)

  • Svara Emelie 3 september, 2011 at 14:55

   Ja den täcker ju riktigt bra så jo, jag kan nog lära mig att handskas med appliceringen på grund av det :)

 • Svara Josephine 3 september, 2011 at 16:19

  Jag är inte så förtjust i min och får inte in tekniken så bra tyvärr. Får se hur den blir i vinter, annars blir det att köpa MAC.

 • Svara FruVesa 4 september, 2011 at 00:05

  Vackert! Blir nog att testa denna om min sheer glow inte blir bra.. :)

 • Svara Andrea/Slams 5 september, 2011 at 11:19

  Åh, vilken bra recension! =) ”Tyvärr” blev jag ju inte mindre sugen på att prova den själv nu, men men.. ;)

 • Svara Kashaya 11 september, 2011 at 21:28

  Ser riktigt bra ut måste jag säga.

 • Lämna ett svar

  Reklam