Makeup Recension

Recension: Idun Minerals Tuva och Sommardröm

12 september, 2014

idun-minerals-tuva-sommardrom-1

Tuva till vänster och Sommardröm till höger.

Under vår och sommar har jag testat några produkter från det svenska mineralsminksmärket Idun Minerals och det är dags för recension. Först ut är pudret Tuva och bronsern Sommardröm.

Tuva

Tuva är ett pressat puder framtaget för att matta ner fet och blank hy. Det kommer i en behändig förpackning med spegel men däremot ingen inbyggd puff eller liknande. Konsistensen är lätt och ger ingen pudrig eller torr känsla.

Jag har hårdtestat den här under sommaren när min hy verkligen blir fet i t-zonen och tyvärr räcker den inte till. Det är knappt att den orkar matta ner i en timme och det är på tok för lite för en produkt som är framtagen för fet hy. Som en vanlig finisher eller för fixering av makeup fungerar den okej men den passar mer normal till torr hy än fet hy. Jag kommer förmodligen få användning av den i vinter när min hy är väldigt torr istället.

Sammanfattning

 • Pris: 259 kr
 • Var: utvalda apotek, Apotea, Eleven, och Nelly.
 • Kortfattat: puder speciellt anpassat för fet hy som inte lyckas matta ner i mer än en timme eller så. Passar bättre som sminkfixering men då till normal eller torr hy.
 • Betyg: 2/5

Sommardröm

När jag först fick hem den här bronsern skrev jag att den såg lagom lystrig ut och inte hade en för mörk ton. Jag kan dock säga att den här bronzern inte är lystrig alls, dock väldigt pigmenterad och relativt mörk. Till och med under sommaren när jag hade fått mycket färg i ansiktet fick jag vara oerhört lätt på handen, och använda min duo-fiberborste (”skunkborsten”), för att inte se smutsig ut. Den är väldigt koncentrerad och less is more är ett uttryck som definitivt gäller. Eftersom den är så mörk har den fungerat bra som bronser och konturering i sommar men till vintern när jag är blekare än blek blir den alldeles för mörk. För den skandinaviska marknaden hade jag gärna sett en eller flera ljusare nyanser istället. Som produkt är den dock helt okej och gör sitt jobb. Den är dock ingenting utöver det vanliga bronsingpudret.

Sammanfattning

 • Pris: 259 kr
 • Var: utvalda apotek, Apotea, Eleven, och Nelly.
 • Kortfattat: matt bronser som är rejält pigmenterad och därför passar bättre för mörkare hudtoner och kräver att man är väldigt lätt på handen för att inte se smutsig ut.
 • Betyg: 3,5/5

idun-minerals-tuva-sommardrom

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Wysteriias skönhetsblogg 12 september, 2014 at 17:21

  Och Tuva som fungerar så fantastiskt bra på mig! :P

  • Svara Emelie 15 september, 2014 at 21:44

   Ja visst är det konstigt att det kan vara så olika!

  Lämna ett svar

  Reklam