Recension Verktyg och borstar

Recension: IDUN Minerals Brush Cleaner

20 oktober, 2014

idun-minerals-brush-cleaner

Alla ni som använder borstar till sminket, handen på hjärtat. Tvättar ni verkligen dem så ofta som ni borde? Verkligen? Nä, inte jag heller. Det är ju tidskrävande och kräver planering för att de ska hinna torka tills man ska använda dem igen. Och det är här den här produkten kommer in i bilden.

En brush cleaner, eller borstrengöring, är inget som ersätter en grundlig tvätt men den förlänger borstens fräscha period genom att verka desinficerande. Jag sprayar en eller två gånger på ett hushållspappersark och drar borsten över det tills jag ser att den färg som satt på borsten nu till största delen sitter på pappret istället.

IDUN Minerals Brush Cleaner är lätt att använda, dryg och innehåller inte mer än vad som behövs. Den doftar svagt men gott och torkar fort på penslarna så att de är redo att användas direkt. Det enda jag egentligen önskar är att sprayfunktionen hade varit bättre, nu läcker den lite grann och att korken satt fast bättre så att den inte trillar av och spricker som min gjorde nästan direkt. Förutom det är jag supernöjd med den här och kan absolut tänka mig att köpa den igen. Den klår definitivt varianten från E.L.F. som jag till slut lät bli att använda för att den luktade starkt och illa.

idun-minerals-brush-cleaner-2

Använder du någon borstrengöring mellan tvättarna

Sammanfattning

 • Pris: rek. 119 kr, 150 ml.
 • Var: utvalda apotek, Eleven, Apotea m.fl.
 • Kortfattat: en borstrengöring som kort och gott gör vad den ska. Dryg och prisvärd.
 • Betyg: 5/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Elin 20 oktober, 2014 at 14:52

  Jag har en från Isadora som funkar på samma sätt som är toppen! Bra förpackning också men inte lika snygg som denna ;)
  Annars har jag innan alltid bara använt våtservetter, bästa är en i vitblå ”hårdplast”-förpackning som går att köpa på typ Ica, den funkar som Kleenex att man rycker en och så kommer en ny upp, extremt smidigt :) Märket heter Up-to-date om jag inte missminner mig, är faktiskt väldigt bra att ha till väldigt mycket beautymässigt :)

  • Svara Emelie 20 oktober, 2014 at 22:29

   Ja våtservetter fungerar ju också men de kan efterlämna en hinna på borsten eftersom de ofta innehåller hudvårdande ingredienser. Men krisar det eller man inte har något annat till hands är det såklart bättre än inget :)

 • Svara Lotta 20 oktober, 2014 at 20:39

  Det låter som nånting för mig att testa! Jag aaavskyyyr att tvätta mina penslar, så tråkigt! Just nu har jag Kicks egen snabbrengöring och gör som du beskriver, mellan storrengöringarna. Känns iaf lite fräschare då! :) Låter som Iduns skulle vara ett bra alternativ!
  Jättefin blogg du har, som jag absolut ska besöka mkt oftare! :)

  • Svara Emelie 20 oktober, 2014 at 22:31

   Ja inte är det kul inte, men man gör det ju. Ibland ;)

 • Svara Lackert 20 oktober, 2014 at 23:05

  Tänkte precis på den från elf, jag har den och använder den emellan tvättarna men den luktar verkligen hemskt och så jäkla starkt…lukten dröjer sej kvar länge med blää. Så nästa gång får det nog bli denna eller den i från Kicks

  • Svara Emelie 22 oktober, 2014 at 10:30

   Ja men visst luktar den illa! Jag har för mig att den från Kicks luktar alkohol till viss del men den är å andra sidan lite billigare också. Den här luktar inte alkohol alls tycker jag så mitt val är givet :)

  Lämna ett svar

  Reklam