Recension

Recension: I.D:s mineralsmink

31 juli, 2007

I.D var det första mineralsminksmärket jag provade och det enda jag kände till just då. Eftersom jag då hade lite problem med hyn så fastnade jag för deras propaganda motto ”smink så rent att du kan sova med det”. Det lät jättebra i mina öron och jag beställde genast ett provkit från USA. Färgerna matchade, rouget var helt underbart, concealern täckte bra utan att se konstig ut men mineral veil var jag inte så imponerad av. Men jag beställde ändå normalstorlekar av nästan allt; två foundations, ett mineral veil och ett rouge.

Vid den tiden, lite mer än ett år sedan, hade jag ingen aning om vad vismut var eller hur huden kunde reagera på det. Jag upplevde inte att jag fick sämre hy av I.D, inte alls, men däremot kliade det på sommaren när man svettades. Just då visste jag ju inte vad det berodde på, men allt eftersom jag har lärt mig mer om vad som kan finnas i det som kallas mineralsmink så har jag fått fler och fler aha upplevelser.

Bare escentuals

Recensionen:

Bare minerals SPF 15 foundation
Jag har foundationen i två färger, fairly light och light. När jag köpte dem tyckte jag att färgerna var helt perfekt, men nu när jag skulle prova dem igen inför sommaren så insåg jag att ingen av dem riktigt passar på min hy. Den ena är för neutral och den andra är på tok för gul. Dessutom tycker jag ibland att jag ser alldeles för glittrig ut, nästan fet (komiskt eftersom lystern var det jag gillade mest först).

Det jag gillade med foundationen när jag köpte den var den lyster man fick, att den höll hela dagen samt att den jämnade ut hudtonen. Där slutar tyvärr det positiva. Nackdelarna är desto fler: kliar när det blir varmt, på långt håll ser man jättesnygg ut men på mindre än en meters avstånd ser man rynkig och knottrig ut, alldeles för få färger, innehåller vismut och sist men inte minst – den är dyr.

I början älskade jag verkligen denna foundation, jag trodde att jag hade hittat min foundation. Den gick att lägga på med olika verktyg för att få olika hög täckning. Men allt eftersom det har poppat upp fler märken, som är både billigare och renare, så har ID sjunkit i popularitet hos mig. Jag kommer inte att köpa deras foundation igen.
Betyg: 2/5

Multi-Tasking Bisque (concealer)
Mitt första intryck av concealern var wow, den täcker allt från blemmor till ringar under ögonen. Men tyvärr, som med så många andra puderconcealers, så blev det för torrt att använda den under ögonen och jag fick istället rynkor. Jag vill inte behöva välja mellan rynkor eller mörka ringar, så det blev inget köp av denna för mig. Faktum är att jag inte ens har gjort slut på provet som jag fick, och det var ändå pyttelite i burken. Concealern är för ljus och kall i färgen för mig, så ibland hade jag små ljusa fläckar i ansiktet där jag inte lyckades arbeta ut den ordentligt.
Betyg: 2/5

Glee rouge/all-over-face color

Det här är mitt absoluta favoritrouge! Om de bestämmer sig för att sluta tillverka glee så måste jag bunkra upp med burkar som räcker hela livet, för jag tror inte jag kommer hitta något rouge som är snyggare än detta! Glee är en ganska mörk brun/röd/rosa färg och den passar vid alla tillfällen. Resultatet är nästan helt matt, det finns aningens aningens skimmer i det men inte så att man blir glittrig. Det är snarare bara så mycket att det ger lite extra glöd i ansiktet. Väl applicerat ser man nyförälskad ut, man får den där friska rosiga färgen. Ett stort plus är att rouget är så drygt, jag har haft min lilla burk på 0.57 g i snart ett år och har bara använt knappt en fjärdedel.
Betyg: 5/5

Finishing powder Mineral Veil
Det här är ID:s löspuder och ska användas över foundationen för en silkeslen hy. I början var jag inte ett dugg förtjust i det här pudret. Jag tyckte inte att den gjorde någon skillnad alls när jag hade på den, jag undrar faktiskt varför jag köpte en stor storlek av den, MEN – allt eftersom året har gått så har det här transparenta löspudret verkligen växt i mina ögon och idag skulle det krävas ganska mycket för att jag skulle överge det. Det ger huden en silkeslen yta och mattar ner blanka områden utan att göra de torra områdena ännu torrare. Dessutom – dessutom(!) – ser porerna mindre ut när jag har på detta puder. Man kan till och med applicera det på förstorade porer innan man har på foundation för att de ska se mindre ut. Självklart har jag provat, och det blir en liten skillnad. Dessutom torkar denna inte ut min hy eller gör att den ser konstigt matt ut.
Betyg: 4/5

Sammanställning:
Gemensamt för alla ID:s produkter är att de är relativt dryga, men också ganska dyra i inköpspris. Eftersom det idag finns bättre alternativ (utan vismut) så kommer jag inte köpa deras foundation igen. Däremot är det inte helt omöjligt att jag investerar i ett nytt Mineral Veil, om sisådär två år när det jag har är slut. Rouget Glee kommer jag däremot aldrig överge!

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Lotta 31 juli, 2007 at 16:49

  du skriver att ”allt eftersom det har poppat upp fler märken, som är både billigare och renare, så har ID sjunkit i popularitet hos mig”, kan du inte skriva och tipsa om vilka du menar då? vore bra tycker jag :)

 • Svara Emelie 31 juli, 2007 at 19:18

  Lotta> Jag menar främst märken som inte innehåller vismut. Av dem har jag provat everyday minerals och lily lolo och kan rekommendera båda två. Recensioner kommer så småningom men i dagsläget kan jag inte säga riktigt när.

 • Svara Lotta 1 augusti, 2007 at 19:07

  oki, tack så mycket :)
  vart kan man köpa lily lolo?

 • Svara Emelie 1 augusti, 2007 at 22:39

  Lotta> Lily Lolo finns på http://www.lilylolo.co.uk och i waterbellis webshop: http://daisys.e-butiken.se/

 • Lämna ett svar

  Reklam