Hudvård Recension

Recension: hudvård från Sensai

14 oktober, 2014

sensai-hudvard

Sedan jag i mitten av september fick veta lite mer om det japanska hudvårdsmärket Sensai har jag testat några produkter från deras Silky Purifying- och Cellular Performanceserie. Jag fick med mig ett kit med generöst tilltagna resestorlekar under eventet och har testat dem under nästan fyra veckor. När det kommer till Sensais hudvård handlar mycket om att göra allting två gånger. Man rengör två gånger och återfuktar två gånger. På grund av detta kommer jag inte att betygsätta var produkt för sig utan istället utefter hur de fungerar tillsammans, rengöring respektive återfuktning. Min huds utgångspunkt var vid starttillfället en normal blandhy som blev väldigt fet i t-zonen.

Rengöring

Sensai Silky Purifying Cleansing Oil (469 kr, 150 ml)

Den här rengöringsoljan har jag testat för cirka två år sedan då jag köpte en fullsize på taxfree. Den masseras in på torr hud och blir till en mjölk när man tillsätter vatten. Den gör ett bra jobb med att ta bort makeup men helt ren känner jag mig inte förrän jag har använt steg två också. Skulle jag känna mig torr eller inte har haft makeup skulle jag kunna nöja mig med att bara tvätta med den här. Den torkar nämligen inte ut huden utan lämnar en återfuktad yta. Den är ganska starkt parfymerad precis som de andra produkterna vilket jag har lite svårt för även om doften i sig inte luktar illa.

Sensai Silky Purifying Creamy Soap (469 kr, 125 ml)

Det här är steg två i rengöringsproceduren och är en löddrande krämrengöring. Den är dryg som attan och en kvarts ärta räcker till hela ansiktet och efteråt blir jag verkligen squeaky clean men inte stram. Nu när min hy har varit så pass fet har den fungerat riktigt bra men jag vet sedan sist jag testade den (för två år sedan) att den blev för uttorkande på min då torrare hud. Tillsammans med steg 1-oljan är det här en suverän rengöringskombination.

Samlat betyg rengöring: 4/5

Exfoliering

Sensai Silky Purifying Silk Peeling Powder (639 kr, 40 ml)

Det här är en pulverbaserad enzympeeling som ska användas ca tre gånger per vecka istället för steg två i rengöringsrutinen. Man skakar ut lite pulver i handen och tillsätter vatten för att sedan massera in massan på rengjort ansikte. Jag gillar enzympeelingar men den här märkte jag ingen skillnad av alls tyvärr. Jag varken såg eller kände någon skillnad efter användning.

Betyg: 1/5

sensai-rengoring

Återfuktning

Sensai Cellular Performance Lotion 2 (289 kr, 60 ml)

Det här är steg ett i återfuktningsrutinen och den finns i tre varianter varav den här är för normal hy. Det är ett ansiktsvatten som man ska klappa in i huden och den sägs förbereda huden för efterföljande produkter. Det kändes ovant att hälla ut vätska i händerna och applicera som om det vore en after shave men effekten blev faktiskt riktigt bra. Jag märkte stor skillnad i hur de efterföljande krämerna togs upp av huden om jag fuktat den med den här först. Jag vet inte om den här gör jättestor skillnad i sig själv men tillsammans med Emulsion utgör de en riktigt bra fuktbomb.

Sensai Cellular Performance Emulsion 2 (419 kr, 50 ml)

Det här är steg två i återfuktningsrutinen och finns precis som Lotion i tre varianter. Det är en lättflytande kräm som appliceras efter Lotion men före hudkrämen. Tillsammans med ansiktsvattnet har gjort att min hud verkligen sett plumpad ut. Den har blivit rikligt återfuktad och fått en fin lyster.

Sensai Cellular Performance Cream (969 kr, 40 ml)

Det här är en ganska rik kräm som efterlämnar en återfuktad känsla. Den tar en liten stund på sig att sjunka in och känns lite fet under tiden, så när min hud var som fetast använde jag bara den här på kvällen. Den känns inte lika dryg som andra hudkrämer jag har testat och den känns lite trög att applicera vilket gör att det känns som att jag konstant använder mer än jag kanske borde.

Samlat betyg återfuktning: 3/5

sensai-aterfuktning

Sammanfattning

Jag har använt dessa sex produkter under fyra veckor och redan efter några dagar märkte jag att min hud blev jämnare och rikligt återfuktad. Rengöringen med sina två steg tar verkligen bort all smuts och allt smink man kan tänka sig men jag har kompletterat med en separat rengöring för ögonen. I början när min hud blev fet väldigt snabbt i t-zonen använde jag bara ansiktsvattnet och emulsionen dagtid och det räckte. Efter några veckor började jag märka att min hud blev lite irriterad och rödflammig precis när jag applicerade emulsionen. Även om känslan försvann väldigt fort så skapade det till slut en obehagskänsla som gjorde att jag drog mig för att använda just den produkten samt den efterföljande krämen. Jag fick ingen direkt allergisk reaktion eller så och jag vet inte varför den började kännas konstig efter ett tag.

I det stora hela är jag rätt och slätt bara nöjd med serien. Den är bra på att rengöra och återfukta men det känns inte som att den gör någonting annat. Jag vill gärna ha riktad hudvård mot exempelvis pormaskar eller yttorrhet så jag är inte helt imponerad. De kostar ju en slant att köpa så jag förväntade mig lite mer. Men ska jag rekommendera något så är det rengöringarna som är otroligt effektiva och trots det lite högre inköpspriset är de så dryga att de ändå känns prisvärda. Jag har köpt dem innan och jag kan tänka mig att köpa dem igen.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam