Hudvård

Recension: hudvård från Cicamed

6 september, 2013

I april började jag testa fyra produkter från det svenska företaget Cicamed. De marknadsför sina produkter som en aktiv och ekologisk hudvårdsserie där man blandat det bästa från naturen med vetenskap. På grund av produkternas aktiva ingredienser utlovas direkta och långsiktiga resultat.

cicamed-produkter

Jag har testat Serum AHA, Day och Night Antioxidant samt Collagen Boost Mask i åtta veckor med både torr och blandhy (min hud ändrar sig med årstiderna) och gillade speciellt en av produkterna lite extra medan de andra var mer verksamma i det tysta. Samtliga fyra produkterna kommer i hygieniska pumpförpackningar.

cicamed-serum-aha

Serum AHA (449 kr, 30 ml)

”Avancerat AHA-serum med naturlig Lactic Acid. Rikt på antioxidanter från ekologiskt grönt te, rött te och vitamin E. Stimulerar till ökad cellförnyelse, slätar ut fina linjer och minimerar porer. Ger en klar hudton och förbättrad textur.”

Eftersom jag är väldigt fäst vid hudvård med syror var det här en produkt som jag var väldigt nyfiken på att testa. Produkten är svagt brunaktig och har en angenäm doft av citrus men också ett sting av syra. Den är lättflytande och tunn i konsistensen och dryg så ett pump räckte till hela ansiktet. Den sjunker in fort och efterlämnar ingen hinna eller något kladd, precis som ett serum bör.

Jag använde den här minst tre gånger i veckan under de åtta veckor den ska användas som kur och jag märkte ingen skillnad på varken textur eller hudton. Jag är dessutom van vid att produkter med syror kan pirra lite men den här märkte jag inte av alls så det är svårt att avgöra om syrorna är för svaga i sig för att göra någon skillnad eller om min hud helt enkelt är för van. Tyvärr blev det platt fall för den här produkten som jag var mest nyfiken på och det är inget jag köper igen. Däremot kan det säkerligen vara en bra första produkt för dig som vill testa syror i hudvården eftersom den är så pass mild.

Betyg: 2/5

cicamed-day-antioxidant

Day Antioxidant (479 kr, 50 ml)

”Ekologisk anti-ageing dagkräm. Innehåller naturliga extrakt rika på vitamin C & E, kraftfulla antioxidanter från Yerba Maté, Acerola, rött och grönt te som tillsammans ger ett optimalt skydd mot fria radikaler. Motverkar hudens åldrande och ger en naturlig lyster. Maximalt återfuktande med ombedelbar absorption. Ekologisk Jojoba- och Kokosolja bildar en skyddande barriär som återställer och bevarar hudens naturliga fuktbalans och elasticitet.”

Det här är en tunn kräm som också har en angenäm mjuk citrusdoft. Den är riktigt trevlig att använda men på grund av dess tunna konsistens var jag skeptisk till om den skulle fungera på torr hud vilket jag oftast har. Men i april hade min hud börjat bli mer normal/torr och jag klarade mig oftast med enbart den här krämen. Ibland var jag dock tvungen att smörja två gånger.

Det här är en kräm som inte gör särskilt mycket väsen av sig direkt men det är en produkt som är framtagen för att jobba på djupet och förebygga skador. Jag märkte ingen större skillnad på ytan, däremot kändes det bra att veta att jag matade min hud med antioxidanter som ofta arbetar i det tysta och främst skyddar mot fria radikaler vars skador inte uppträder med detsamma utan senare i livet. På så sätt tycker jag att det här är ett bra komplement om man vill ta hand om sin hud på lång sikt men inte har några direkta problem som måste behandlas just nu. Jag tycker att det är svårt att hitta produkter som är så fokuserade på antioxidanter som dessa och därför kommer jag att fortsätta använda både dag- och nattkrämen som komplement i min hudvård. Att de innehåller en stor del ekologiska ingredienser är bara ett plus.

Betyg: 3,5/5

cicamed-night-antioxidant

Night Antioxidant (479 kr, 50 ml)

”Reparerande anti-ageing nattkräm. Verkar lugnande och återuppbyggande. Ekologisk nyponolja är rik på essentiella fettsyror(Omega 3. 6, 9) som stärker huden. Ett kraftfullt antioxidantkomplex av vitamin A, C, E samt bioaktiva polyfenoler från brasilianskt Yerba Maté rensar ut fria radikaler och reparerar på djupet. Ekologisk Jojobaolja och Sheasmör motverkar torr hud. Exklusivt extrakt från Kakao verkar avslappnande, slätar ut fina linjer och förbättrar hudens struktur.”

Nattkrämen har i likhet med dagkrämen samma doft och färg men är lite tjockare i konsistensen. Den sjunker också in förvånansvärt fort men efterlämnar en mer återfuktad känsla än dagkrämen vilket min torra hud gillade. Det här är den typen av kräm som varken känns för lätt på torr hud eller för fet för blandhy. Cicamed har faktiskt lyckats rätt bra med att ta fram en produkt för alla hudtyper.

Betyg: 3,5/5

cicamed-collagen-boost-mask

Collagen Boost Mask (499 kr, 50 ml)

”Djupverkande anti-ageing ansiktsmask med omedelbart uppstramande effekt. Stimulerar hudens återuppbyggande av kollagen. Slätar ut fina linjer och fungerar som en uppiggande första hjälpen mot trött och åldrad hud. Innehåller stimulerande Lactic Acid, skyddande Alpha Lipoic Acid och fuktgivande Hyaluronic Acid. Kraffulla antioxidanter från alger, druvkärneextrakt, Co10, ekologiska örter samt Aloe Vera ger huden ny spänst. Naturligt vitamin C från Acerola stimulerar kollagenproduktionen och ger fantastisk lyster. Ekologiska eteriska oljor från apelsin, citron och grapefrukt ger huden en energiboost och ökar cirkulationen.”

Det här är enligt mig guldkornet bland dessa fyra produkter. Jag verkligen känner hur huden stramas åt och det var det sista jag förväntade mig. Även den här produkten är fullmatad med vitaminer och antioxidanter och har samma trevliga citrusdoft. Masken är lös i konsistensen och då den ska appliceras rikligt behöver jag flera pumpningar för att kunna följa instruktionerna. Den fungerar både som anti-ageing kur och som askungemask under makeup. Det är alltså en ansiktsmask man inte sköljer av och med facit i hand en produkt jag verkligen gillade!

Betyg: 5/5

Sammanfattning

Överlag tycker jag att de fyra produkterna jag testat har hållit hög kvalité men jag skulle personligen inte jämföra dem med cosmeceuticals som Mene & Moy och Jan Marini. Produkterna innehåller visserligen låga halter av syror vilket jag enbart finner positivt men har fokuserat mer på antioxidanter vilket också är deras största fördel. Det finns allt för få produkter på marknaden idag som använder sig så genomgående av antioxidanter vilket gör dessa till guldkorn. Min favorit var helt klart askungemasken Collagen Boost Mask där jag rent fysiskt kände hur ansiktet stramades åt. Även dagkrämerna är riktigt fina trots att de inte ger någon omedelbar synlig förändring. Det känns ändå bra att mata dem med antioxidanter. AHA Serumet var den enda av produkterna som jag blev besviken på eftersom jag hade förväntat mig en större effekt av det. Men som jag skrev tidigare kan det vara den perfekta första syraprodukten för den som vill testa syror i hudvård.

Har du eller vill du testa något från Cicamed?

Köpinformation

Cicameds produkter kan du handla från Cicameds webbshopp eller hos bland annat Skincity,ElevenBangerhead, Beauti och Hudoteket.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

* Läs mer om min policy gällande produktprover, omdömen, affiliatelänkar och annonser här.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam