Kroppsvård Recension

Recension: Helena Rubinstein Nudit Anti-perspirant

11 augusti, 2010

Nu har det gått lite drygt 1½ månad sedan jag började testa den här anti-perspiranten från Helena Rubinstein och den har varit med både på jobbet och semester. Den har testats under hektiska dagar, träningspass, shoppingturer och sol och bad så man kan säga att den har testats grundligt.

Nudit anti-perspirant är fri från alkohol men innehåller precis som de allra flesta anti-perspiranter ämnet aluminiumklorhydrat som stänger in fukt. Det är med andra ord en effektiv ingrediens i just anti-perspiranter. Det står att den här produkten lämpar sig för känslig hud men den är dock doftsatt. Doften är ganska neutral men parfymig och sitter kvar länge och märks särskilt när man börjar svettas. Produkten utlovar dessutom att den ska vara verksam i upp till två dagar.

Jag har som sagt hårdtestat den här produkten under många olika förhållanden och den första veckan var jag rätt nöjd. Den höll mig nästan helt torr och jag luktade inte svett, däremot kände jag av parfymen när jag blev fuktig. Efter första veckan har det dock burit av utför. Den håller mig inte längre torr eller fri från svettlukt mer än några timmar. Dessutom har jag märkt att jag har fått gula fläckar på en del ljusa kläder men jag kan inte med all säkerhet skylla dem på denna eftersom jag inte har tänkt på det innan.

Det sammanlagda betyget blir därav rätt lågt. Jag är realistisk och kräver inte att en anti-perspirant ska hålla mig helt torr en hel dag. Men den ska banne mig hålla svettlukten borta. Och eftersom den här kostar en rejäl slant över deodoranten på ICA tycker jag att den borde leverera mer. Så nej, den här var en besvikelse och jag kommer inte att köpa den igen.

Betyg: 1/5
Köpa igen? Nej
Pris: ca 215 kr i butik

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Kabuki-Emma 11 augusti, 2010 at 20:46

  Den där ska jag hålla mig borta från, tack för recensionen! Min favvo-deo är från Rosenserien, bästa jag testat, rekommenderas.

  • Svara Emelie 11 augusti, 2010 at 23:42

   Rosenseriens har jag inte testat, ska lägga den på minnet.

 • Svara makeupoholic 11 augusti, 2010 at 21:19

  Låter verkligen inte som nån höjdare, trist!

  Har blogglusten börjat återvända? Det verkar så! Du har fått en award hos mig.

  • Svara Emelie 11 augusti, 2010 at 23:42

   Jag tar en dag i taget :) Tack så mycket!

  Lämna ett svar

  Reklam