Favoriter Hår Recension

Recension: Head & Shoulders Dry Scalp Care Shampoo

16 februari, 2010

Ni som har följt min blogg under en längre tid har säkert läst om min kamp mot min torra och flagiga hårbotten. Jag har provat otaliga schampon, kurer och tekniker för att försöka bli av med problemen. Allt från sulfatfria schampon, balsammetoden, starkare mjällschampo från apoteket till milda parfymfria schampon, salongsschampon för irriterad hårbotten och receptbelagda kortisonlösningar. Det hela kändes som en oändlig kamp och sanningen är den att jag nästan hade gett upp hoppet om att kunna hitta något som fungerade. Tills jag var på ICA Maxi och tänkte att ”ja det här schampot är ju billigt i alla fall, så om det inte funkar så har jag ändå bara spenderat 40 spänn i onödan”. Vilken tur att jag inte var snål just den dagen.

Head & Shoulders (H & S) schampo för torr hårbotten visade sig vara det bästa jag har testat. Helt otippat och nästan för bra för att vara sant. På två veckor blev min hårbotten helt normal igen och jag trodde knappt mina ögon när alla flagor och allt kli försvann. Det här börjar nästan låta som ett reklaminlägg men efter att ha letat så länge efter en lösning på ett långvarigt problem – där svaret fanns i närmaste ICA-butik, för en låg penning – då är det lätt att bli lyrisk.

Anledningen till att jag inte testat H & S schampo tidigare är att jag någon gång för länge sedan läste om att ingredienserna i deras produkter är rena rama giftet. Jag gissar på att det var i samband med att jag läste på om balsammetoden (som bl.a. förespråkar silikon- och sulfatfria produkter). Men eftersom jag redan testat allt annat hade jag inte så mycket att förlora och ibland är det ju tur att man vågar ompröva sina åsikter. Så nu vet jag att det finns något för mig som fungerar OCH som inte kostar skjortan. Toppen!

Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja självklart, det kommer bli en stapelvara hemma
Pris: ca 35-40 kr för 250 ml

Relaterade inlägg

16 kommentarer

 • Svara Tina (Beleza) 16 februari, 2010 at 14:17

  Åh vad jag önskar att det där schampot funkade på mig också. Jag har nog testat mig igenom hela H&S-arsenalen utan att hitta något.
  Jag har ju dock hittat bot i mitt Bio+ schampo men det kostar ju också en hel del. :/

 • Svara Josephine (Makeuponista) 16 februari, 2010 at 16:54

  Har samma problem som dig så jag borde testa schampot, tusen tack för tipset! =)

 • Svara Emelie 16 februari, 2010 at 18:04

  Tina> Vad synd att det inte funkade för dig. Jag är bara glad över att jag blivit påmind om att dyrt inte alltid är bättre.

  Josephine> Gör det! Funkar det inte har du ändå inte blivit fattig på köpet.

 • Svara Emma P 16 februari, 2010 at 21:16

  Vad kul att detta funkar för dig! Har ju samma problem så vet att det är ett helvete. Tycker inte att detta schampo funkade så jättebra på mig men det är nog för att jag har en kombination av torr hårbotten och eksem egentligen. eller ja, egentligen mest eksem, men det kan ju flaga det med. Tyckte att H&S för känslig hårbotten funkade bättre än detta för min hårbotten men min schampokaka från Lush är kraftigt överlägsen dem båda. Den plus lite Snake Oil ibland så är jag i stort sett problemfri…

 • Svara marybeth 16 februari, 2010 at 21:25

  Men vad roligt att någon mer än jag upplever deras schampon som positiva. Folk brukar ju bara säga att herregud hur kan du använda det och så vidare.. men det är nog ofta de som är inne på det här med att inte använda silikon och sulfat, precis som du skriver..

  Jag körde jättelänge med H&S för känslig hårbotten (ljuslila) och tyckte det funkade.. men så skrev jättemånga att det var så dåligt och att det drog ur hårfärgen så efter det har jag testat massor av andra.. och sedan dess har min hårbotten chanserat.. Jag gillar verkligen Tresemme för mitt hår blir jättefint och det doftar ljuvligt men min hårbotten gillar det inte..

  Jag skall nog börja med H&S igen tror jag.. det funkar ju för mig.. och uppenbarligen för dig också.. :)

  Använder du något balsam?

 • Svara Irina 17 februari, 2010 at 00:48

  Testa också Selsun -shampoot som säljs på Apoteket. Det hjälper mot seborré och jag brukar använda det vid behov. Ger resultat redan efter en tvätt. :-)

 • Svara Kerstin 17 februari, 2010 at 08:20

  Vad kul att du hittat något som funkar!

 • Svara Darling 18 februari, 2010 at 17:15

  head and shoulders är super, själv brukar jag få ”mjällaktig” hårbotten från och till under vinterhalvåret, använder den här och oftast försvinner problemet efter första tvätten.

  Ett bra tips är att massera hårbottnen med fingertopparna en stund när man sköljer ur shampoot, det ökar blodcirkulationen och frigör döda hudcellerna (flagor är ju döda hudceller)

 • Svara Ia 23 februari, 2010 at 13:50

  Håller med dig till fullo.
  Allt som kliar och flagar och svider försvinner på – ja exakt två vekor =)

 • Svara Emelie 28 februari, 2010 at 21:54

  Emma P> Då blir jag ju nyfiken på vilken schampokaka du använder.

  marybeth> Jag har märkt att jag kan använda vilket balsam som helst så länge det bara appliceras i topparna.

  Irina> Jag ska notera det inför möjliga framtida utbrott i hårbotten.

  Darling> Ja det är ett jättebra tips att massera hårbotten. Själv är jag för lat för det. Jag vill att det ska gå på två röda att duscha.

  Ia> Om inte snabbare. Huvudsaken är ATT det försvinner.

 • Svara Jennie 20 februari, 2012 at 15:54

  Åh va GLAD att jag hittade detta inlägg!!!
  Har också kört med Balsam-metoden (light.typ..) men ÄNDÅ haft flagor i hårbotten som kliar som tusan och lägger sej utanpå håret också – såååå pinsamt!!!
  Och har också då tänkt att H&S skulle va jättestarkt mot håret, men samtidigt har jag övervägt att köpa H&S flera ggr, men aldrig vågat… NU ska jag leta efter denna för känner att detta måste få ett slut NU!!!
  tack för tipset!!!! :)

  (Hoppas det funkar på mej med!)
  Tog det ca 2 veckor för dej? Hur många ggr tvättade du håret med H&S innan du märkte skillnad?

  • Svara Emelie 17 mars, 2012 at 15:40

   Hej Jennie!

   Jag har testat olika sorter av H&S schampon och det enda som funkat på mig har varit det för TORR hårbotten. Det för känslig hårbotten gjorde snarare problemet värre. Så se till att du får tag på rätt sort.

   Jag märker resultat direkt efter första tvätten, särskilt om jag har haft mycket problem just då. Sen blir det bara bättre och bättre.

   Lycka till!

 • Svara Jennie 18 mars, 2012 at 08:54

  Hej igen!

  Jag köpte faktiskt den Dry Scalp H&S Shampoo direkt efter jag hade
  läst detta inlägg här och det funkade jättebra! Jag har fortf. lite torr hårbotten,
  men verkligen inte alls i samma utsträckning som innan!!! :)

  Tack!

  • Svara Emelie 28 september, 2012 at 21:15

   Kul att den funkar så bra!

 • Svara Sedat 14 september, 2012 at 11:41

  Jag hittar inte längre för torrhårbotten, finns ingenstans kan nån hjälpa mig??

 • Svara Tatiana Roos 29 oktober, 2012 at 23:30

  Hej och tack för informatione.

  Hoppas att det finns en H&S som kan hjälpa mig, på mig det svider, kliar och har mycket hår avfall, det synns att jag har tappat håret, och vet inte vad jag ska göra, har prova många olika shampo bland annat H&S men det som är original, det lindra, men problemet är kvar.

  Tack för rådet

 • Lämna ett svar

  Reklam