Hår Recension

Recension: Hapuna by Paul Brown Balancing Shampoo & Conditioner

16 mars, 2010

Jag är väldigt kräsen när det kommer till schampo. Jag vill nämligen inte använda något som får min hårbotten att krångla. Schampot från Head & Shoulders visade sig vara en räddare i nöden, men det känns inte så lyxigt att använda. Och när jag fick detta schampo och balsam från Hapuna Paul Brown hemskickat ville jag ju självklart testa dem. Flaskorna och doften utstrålar ”bra hårgrejs” så jag var nyfiken på om innehållet verkligen skulle funka för mig.

De här produkterna från Paul Brown är silikonfria vilket jag tycker är positivt. Då min hårbotten är ilsken för det mesta vill jag inte ha något silikon som ligger kvar och irriterar den. Även om produkterna inte är fria från sulfater (det som får schampot att löddra ordentligt) så ligger det långt ner på ingredienslistan. Det innebär att schampot får ett väldigt milt lödder vilket känns snällare mot håret. Visserligen får man schamponera två gånger istället för en. Men ni ska bara veta hur mycket mer det löddrar vid andra schamponeringen än vid första. Det måste vara något med att ytan på hårstrået förändras eller något, för jag har upplevt samma sak vid dubbelschamponering med andra schampon också. Hur som helst blir håret helt rent utan att kännas krispigt. Doften är riktigt angenäm men så pass mild att den försvinner ganska fort efter sköljning.

Balsamet har samma goda doft och känns också det väldigt snällt. Längderna på mitt hår är varken fett eller slitet så på mig funkar schampot helt okej. Jag får ingen dunderkänsla av lent hår efter sköljning, men det känns ändå som att håret fått sig en omgång med godis.

Betyg: schampo 4/5, balsam 3/5
Köpa igen? Kanske
Pris: schampo 159 kr/250 ml och balsam 179 kr/250 ml hos Unik Hårvård.

Ingredienser schampo:

Hapuna Water (Agua), Algae Extract, Spirulina Maxima Extract, Gigartina Stellata Extract, Himanthalia Elongaea Extract, Palmana Palmate Extract, Nori (Prophyra Umbilicalis) Extract, Crithmum Maritimum Extract, Aleurites Moluccana Seed Oil, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Starch, Sodium Laureth Sulfate, Butylene Glycol, Panthenol, Polyquaternium-10, Methylparaben, Tetrasodium EDTA, Citric Acid, Sodium Chloride, Methylchloroisothazaoinone, Methylisothlazclinone, Cocamidopropyl Betaine, Fragrance (Parfum).

Ingredienser balsam:

Hapuna Water (Agua), Aleurites Moluccana Seed Oil, Glycerin, Spirulina Maxima Extract, Gigartina Stellata Extract, Himanthalia Elongaea Extract, Palmaria Palmata Extract, Nori (Prophyra Umbilicalis) Extract, Crithmum Mantimum Extract, Butylene Glycol, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Starch, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Methosulfate, Cetrimonium Bromide, Methylparaben, Propylparaben, Omidazolidinyl Urea, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Fragrance (Parfum).

Det här inlägget innehåller produktprov som sänts till oss för beaktande. Detta påverkar inte omdömet eller betyget av produkten. Vi accepterar inte betalning för inlägg i bloggen och garanterar inte en recension.

Om något är oklart eller om du vill veta mer om detta uppmanar vi dig att läsa vår policy. Frågor kan också ställas via e-mail till emelie@pssion.se.

Relaterade inlägg

5 kommentarer

 • Svara Julia 20 mars, 2010 at 01:09

  Hej
  sitter och surfar runt lite för jag blir galen snart. Hittade hit när jag gogglade, mitt problem är att jag på sista tiden inte får bukt med håret alls. Jag har hår ner till axlarna ungefär. Förr var det så att min hårbotten kunde bli lite fet men inte mer men nu är det fruktansvärt. och det har äbdrat sig Hårbottnen är torr tror jag och kliar så mycket hela tiden och då kliar jag så klart till slut. och då blir det ännu värre. Det är bara det att längderna blir feta av kliande. Sen är det flagor som lossnar och jag är nästan svarthårig. Så en ömmande och kliande hårbotten med stripigt flottiga längder och hudflager är det så jobbigt. Har testat det som frisyren erbjudit Kerastase i detta fall, lite olika mjällschampoo men inget fungerar.
  Har du några tips?
  Mvh Julia

  • Svara Emelie 20 mars, 2010 at 11:30

   Efter vad du beskriver tycker jag att du ska kontakta en hudläkare som får ta en titt på din hårbotten. Det är möjligt att dina problem inte kan lösas med vanliga schampon utan behöver något medicinskt för att bli bättre.

   Har du testat Head & Shoulders schampon? Det finns ett för känslig hårbotten och en för torr hårbotten. Båda behandlar också mjäll. Dessa schampon fungerade kanonbra på mig. Som milt schampo och balsam kan jag faktiskt rekommendera dessa två från Paul Brown. De är milda och skonsamma. Dock svagt parfymerade.

 • Svara Karin 24 mars, 2010 at 15:48

  Hej, jag har efter att ha testat otaliga mänder schampon och andra produkter som frisörer rekommenderat fastnat för Apotekets oparfymerade schampo för känslig och torr hårbotten, har använt det i drygt ett år nu och är jättenöjd! Presis som schampot som rescenserades ovan löddrar det dåligt på första schamponerningen men mycket bra på andra. Efter bara ett par användningar slutade det klia och flagorna försvann. Jag rekommenderar!

  • Svara Emelie 17 april, 2010 at 11:14

   Jag har testat schampot du nämner i jakten på något som fungerade för min hårbotten men tyvärr fungerade det inget vidare. Mitt hår blev dessutom riktigt knastrigt av det. Men det är kul att höra att det fungerade för dig :)

  Lämna ett svar

  Reklam