Hudvård Recension

Recension: GoodSkinLabs Eyliplex-2

16 augusti, 2010

Eyeliplex-2 är ögonkrämen från samma företag som lanserade den mycket omtalade rynkkrämen Tri-Aktiline. Även denna produkt är framtagen i anti-ageingsyfte och trots att jag inte behöver dessa lyftande och åtstramande produkter ännu har jag trots allt fått en bra verkan med produkten. Jag har använt produkten i mer än fyra veckor och så här tycker jag om den.

Först lite av vad som utlovas. Så här skriver Kicks om produkten:

”Två problemlösare i en förpackning: en snabbverkande lyftande gel för dagen och en creme till natten som trollar bort mörka ringar. De två produkterna jobbar var för sig men ger tillsammans fina resultat. Fast Acting Day Gel har omedelbar uppiggande, luftande och utslätande effekt. Long-Lasting Night Balm dämpar mörka ringar under ögonen och förbättrar kollagenproduktionen vilket har en långsiktig föryngrande verkan som syns efter bara några veckor.”

I mitt fall är det inte på tal om någon reducering av rynkor så på den punkten kan jag inte uttala mig. Däremot har jag haft dagar då jag känt mig svullen under ögonen och vissa dagar då det känts som att ringarna under ögonen varit riktigt mörka.

Gelen för morgonen har en väldigt lätt konsistens och känns lite svalkande direkt vid applicering. Den är otroligt dryg och det var nästan så att ett litet knapphålsuvud räcker till ett öga. Efter fyra veckor syns det inte ens att jag har tagit någonting ur förpackningen. Jag upplever faktiskt att gelen dämpar känslan av svullnad lite grann. Dessutom återfuktar den hela dagen och ger en bra bas att lägga smink på. Gelen sjunker in i huden på någon minut och efterlämnar inte någon stram hinna.

Nattkrämen är av en fastare konsistens och även den känns lite kylande. Skillnaden mot morgongelen är att den här känns lite fetare och näringsrik, precis som jag tycker en nattkräm bör vara. Jag kan inte säga att den har tagit bort mina mörka ringar under ögonen (ärligt talat har jag knappt några som tur är). Men tillsammans med morgongelen har den definitivt sett till att ögonområdet varit återfuktat och inte så svullet. Även nattkrämen går in i huden väldigt fort och efterlämnar ingen hinna.

Sammanfattningsvis är detta nog den första ögonkräm jag fattat tycke för. Jag gillar att det är två produkter i samma förpackning så att jag kan välja gel eller kräm beroende på hur min hud känns. För mig som inte behöver något rynkutslätande kan jag tycka att produkten är lite dyr. Men med tanke på att man får två produkter i en känns inte priset lika högt längre. Att den dessutom är så dryg talar också till dess fördel. Jag blev dock inte helt såld så jag vet inte om jag kommer köpa den igen. Jag behöver ju inte bestämma mig på ett bra tag eftersom den här förpackningen kommer att räcka länge länge.

Betyg: 3,5/5
Köpa igen? Kanske
Pris: 425 kr för 2×10 ml på Kicks

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Honi 16 augusti, 2010 at 16:09

  Har sett den runt omkring på olika bloggar, jag brukar få rätt svullna ögon ibland så den låter superbra men samtidigt så känns den väldigt dyr. Kanske får prova och se om det är någonting för mig.

  • Svara Emelie 17 augusti, 2010 at 08:32

   Den känns dyr men den räcker så länge och man får ju två produkter i samma förpackning och med tanke på det känns det inte lika dyrt längre.

 • Svara Karin 16 augusti, 2010 at 23:22

  Synd bara att det är en burk.

  • Svara Emelie 17 augusti, 2010 at 08:33

   Ja ett litet minus. Men för mig gör det inte så mycket.

  Lämna ett svar

  Reklam