Makeup

Recension: gloMinerals Luxe Liquid Foundation

4 mars, 2014

Jag är oftast väldigt restriktiv med att köpa foundation och jag brukar definitivt inte spontanshoppa dem. Särskilt inte utan att ha testat nyansen i verkligheten. Men gloMinerals Luxe Foundation blev ett undantag eftersom allt prat om dess innehåll av diamantpulver skulle ge mig sån fantastisk lyster. Bara ren lyster och inget glitter. Nu har jag hårdtestat den under flera månader och är redo att berätta varför den har en given plats i min sminkväska.

gloMinerals Luxe Liquid Foundation SPF 15

glominerals-luxe-foundation

glominerals-luxe-foundation-close

Om produkten

Diamantpulvret ger en mjuk fokus på huden, raderar ojämnheter och lämnar inget annat än en strålande, jämn glow. Luxe Liquid Foundation kombinerar avancerad teknologi med ultrafina mineraler och pigment i en formel som ger näring och skyddar huden samtidigt som den levererar tidlös skönhet. Utvecklad med en exklusiv blandning av antioxidanter, inklusive vitaminer A, C, E och grönt te extrakt.”

gloMinerals Luxe Liquid Foundation kommer i åtta nyanser och är förpackad i en frostad glasflaska med pump. Produkten innehåller SPF 15, antioxidanter och flera olika vitaminer. Med hjälp av diamantpulver sägs den leverera en naturlig glow utan att ge en glittrig yta. Täckningsgraden går att variera beroende på vilket appliceringsverktyg som används.

Användning och resultat

Jag chansade när jag valde färg och nyansen Naturelle (här hittar du en nyansguide) blev en riktigt bra matchning. Den är lite mer neutral än vad som hade varit idealt för min ganska gula hudton men jag måste säga att den anpassar sig väldigt bra när den väl är på huden. Jag har inte upplevt att jag sett rosa ut vilket ofta brukar vara problemet för mig och flytande foundations.

Min hud är en yttorr blandhy där jag ofta blir omväxlande fet och fnasig i t-zonen. Flytande foundations är alltid ett gissel, särskilt på vintern, och de flesta kräver ett rejält underarbete för att se hyfsade ut. Luxe är dock väldigt tacksam att jobba med och den lägger sig otroligt fint över hela ansiktet och jag får verkligen en vacker lyster som är helt lagom och inte alls glittrig. Jag brukar behöva använda lite puder i t-zonen för att inte bli för blank men i det stora hela ser ansiktet perfekt ut direkt. Lystern är faktiskt det jag gillar allra mest med den här foundationen och jag är förvånad över hur jäkla bra den har funkat. Den sitter där den ska hela dan och lystern gör att huden ser jämn och slät ut. Den täcker inte eventuella blemmor så bra även om den går att lägga på i flera lager eller komplettera med en concealer där man behöver mer täckning. Däremot dämpar den mina rödare partier och jämnar ut hudtonen.

Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig för att ni ska förstå hur fantastisk jag tycker att den här foundationen är. Alla ni som också lider av torr eller yttorr hud vet hur svårt det är att hitta en flytande foundation som går att använda även vintertid. Jag tror jag har hittat min Holy Grail! Ni med kombinationshy kan få komplettera med någon mattgörande produkt som primer eller puder för att få bästa effekt.

Sist men inte minst. Ja, det här är en ganska dyr produkt med sina ca 450-500 kr men för mig är den verkligen värd det och jag tänker utan tvekan köpa en till mörkare nyans till sommaren.

glominerals-luxe-foundation-naturelle-swatch

Ja ni ser säkert skillnaden, men till vänster har jag ingen foundation och till höger Luxe. Jag har varken concealer eller primer under.

Sammanfattning

 • Pris: ca 450-500 kr, 30 ml
 • Var: Eleven, Lyko, Nelly, SkincitygloXpress Store,
 • Kortfattat: suverän foundation som får min torra blandhy att se helt fantastisk ut. Den ger lyster utan att se glittrig ut och går att göra mer eller mindre täckande. En produkt jag med all säkerhet kommer att köpa igen!
 • Betyg: 5/5

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Beautybylinda 4 mars, 2014 at 21:30

  Den ger en sånt där snyggt jag-har-såhär-fin-hy-och-make-up-vad-är-det look till huden. Ser verkligen naturligt fräscht ut :)

  • Svara Emelie 7 mars, 2014 at 17:50

   Ja och det är ju precis det en foundation bör göra tycker jag :)

 • Svara Ingrid 7 mars, 2014 at 22:12

  Jag måste tydligen prova den här…

  • Svara Emelie 16 mars, 2014 at 22:04

   Jag gillar den skarpt och om du är ute efter lyster är det här en bra kandidat!

  Lämna ett svar

  Reklam