Hår

Recension: Garnier Respons Marvellous Nectar

10 mars, 2014

Oljor i hårvården är precis lika inne nu som förra året och nyligen lanserades Garnier Respons Marvellous Nectar som innehåller både argan- och kameliaolja. Serien riktar sig till de med torrt och glanslöst hår som vill ha ett glansigare hår som är lätt att reda ut.

garnier-respons-marvellous-nectar

Om produkterna

Serien består av schampo, balsam, inpackning och en hårolja. Samtliga produkter innehåller arganolja som är känd för att skydda och ge håret näring samt kameliaolja för en ”sensuell och feminin” doft. Hela serien har fått en signaturdoft med toner av jasmin, vanilj och patchouli.

Användning och resultat

Schampo (25 kr)

Schampot har en lite trögare konsistens men löddrar bra redan vid första schamponeringen. Håret blir rent men tyvärr tycker jag att det också känns ganska strävt när jag sköljt ur produkten. Jag hade förväntat mig något helt annat av ett schampo i en serie för redan torrt hår.
Betyg: 2/5

Balsam (25 kr)

Balsamet har en tjock och trög konsistens och känns nästan som en inpackning. Den gör håret lent och mjukt och tar bort strävheten som schampot ger. Det är dock ett högst ordinärt balsam och skulle lika gärna kunna ersättas med ett annat balsam för effektens skull.
Betyg: 3/5

Inpackning (45 kr)

Tyvärr kommer denna inpackning, precis som så många andra från Garnier, i en opraktisk burk med skruvlock som antingen inte går att få upp eller stänga med blöta händer. Själva inpackningen är ganska lös i konsistensen och känns inte så koncentrerad. Den gör däremot sitt jobb och jag upplever inte att hårbotten känns flottig efter användning.
Betyg: 3/5

Hårolja (75 kr)

Det här är i mitt tycke stjärnan i serien och en produkt jag gillat att använda. Det är ”bara” en enkel hårolja med både riktiga oljor och silikoner, men doften och den lite geléiga konsistensen har gjort att den både känts härlig att använda och gjort mitt hår riktigt glansigt. En del håroljor lägger sig antingen helt utanpå håret som en hjälm medan andra sjunker in och i princip försvinner. Jag tycker att den här ger mig det bästa av två värdar. Mitt hår ser friskt och glansigt ut och luktar gudomligt gott. Den är väl värd sina 75 kronor!
Betyg: 4/5

Sammanfattning

  • Pris: ca 25-75 kr
  • Var: Kicks, Ica Maxi, H&M m.fl
  • Kortfattat: en serie som levererar ett godkänt resultat men inte når riktigt hela vägen upp till vad som utlovas. Håroljan däremot är riktigt trevlig och väldigt prisvärd.
  • Samlat betyg: 3/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam