Diss Kroppsvård Recension

Recension: Garnier Mineral Deodorant

19 maj, 2010

Under snart två månader har jag hårdtestat denna ”mineraldeodorant” från Garnier och tyvärr måste jag säga att den inte levde upp till mina förväntningar. Det verksamma ämnet i den här deodoranten är Mineralite, eller Perlite som det också står på förpackningen. Jag har ingen aning om vad det är men det låter ju bra – eller? Förutom detta innehåller den också aluminiumklorhydrat (?) som är en vanlig ingrediens i anti-perspiranter.

Av en anti-perspirant, som den här faktiskt utger sig för att vara, förväntar jag mig att huden under armarna ska hållas torr och doftfri i åtminstone en arbetsdag. Den här produkten uppger att den är verksam i upp till 48 timmar. Jag skulle säga att den håller mig torr och stinkfri i snarare 48 minuter. Jag kan inte säga doftfri för det här är en ganska starkt parfymerad produkt som snarare döljer min svettlukt tack vare den höga dosen av parfym.

Det här blev en mer aggressiv recension än jag hade tänkt nu när jag ser den i ord. Det var inte meningen. Jag tycker inte att det här är en urkass produkt. Men jag hade ganska höga förväntningar på den, vilka alla grusades. Min hud tycker inte heller om den och den känns inte så naturlig som den verkar. Varje gång jag har använt den har det känts som att det är slipande sand i produkten vilket känns obehagligt i armhålan. Kan inte tänka mig att det är någon hit för er med känslig hy. Jag provade dessutom Anti-white mark versionen produkten men har inte testat den tillräckligt mot mörka kläder för att kunna uttala mig om dess effekt där. Så tyvärr – tummen ner för den här eftersom den inte håller mig torr, stinkfri eller känns bra mot huden.

Betyg: 1/5
Köpa igen? Nej
Pris: ca 25-35 kr i dagligvaruhandeln

Det här inlägget innehåller produktprov. Detta påverkar inte omdömet eller betyget av produkten. Vi accepterar inte betalning för inlägg i bloggen och garanterar inte en recension.

Om något är oklart eller om du vill veta mer om detta uppmanar vi dig att läsa vår policy.

Relaterade inlägg

5 kommentarer

 • Svara emma 19 maj, 2010 at 12:53

  jag har också testat den där. totalt värdelös med äcklig doft enligt mig. och den versionen jag använde var den som skulle vara extra effektiv (ineffektiv?)

  nää, tacka vet jag rexonas nya 48h deo :)

  • Svara Emelie 19 maj, 2010 at 13:29

   Ja ibland tycker jag nästan att den luktar lite äckligt. Det blir för mycket liksom.

 • Svara Helena 20 maj, 2010 at 10:24

  Tyckte inte heller om Garniers deo. Håller med Emma om att Rexonas nya är super.

 • Svara Cassi 20 maj, 2010 at 16:55

  Jag håller med om att det snarare verkar vara den starka doften som maskerar… Särskilt gott luktar det inte heller, typ Axe haha. Tycker ändå att deon är okej, sämre finns det ju

 • Svara Adrienne sandelin 3 december, 2010 at 17:17

  Håller inte alls med, jag har testat den och blev kär i den direkt.
  Grym deo, använder den alltid

 • Lämna ett svar

  Reklam