Hudvård Recension

Recension: Garnier Caffeine Anti-dark Circles

13 november, 2010

garnier_antdarcir_rollon.jpg

Caffeine Anti-dark Circles är en spin-off på Caffeine Eye Roll On som lanserades på den svenska marknaden förra året. Det här är en 2-i-1 produkt för kampen mot mörka ringar under ögonen. Den lilla stålkulan ska verka kylande och åtstramande medan den färgade formulan utlovas vara som en concealer som täcker de mörka ringarna.

Jag har inte testat föregångaren men jag tyckte den här produkten verkade bra när jag först läste om den. Jag tror dock inte att det går att ta bort svullnaden under ögonen genom att enbart tillföra kyla men det kan ju vara skönt att kyla ner huden och samtidigt massera den när man känner sig svullen. Kylan känns om inte annat generellt uppiggande.

garnier_antdarcir_rollon_duo.jpg

Det jag dock inte gillar med den här produkten är att den antingen är för bra pigmenterad för att vara en ögonkräm eller har en för generös doseringsförpackning för att vara en concealer. För att jag ska få tillräcklig tillfredsställelse och kylande funktion av stålkulan måste jag rulla den över huden åtminstone två till tre gånger – men då får jag alldeles för mycket concealer på huden. Tanken till produkten var rätt bra, men jag hade hellre sett att man hade fått stålkulan och något serum i ena änden av förpackningen och concealern i den andra änden. På så sätt hade jag kunnat få nytta för båda funktionerna. Men som det är nu får jag nöja mig med den ena, och det är oftast concealern.

Som concealer tycker jag dock att den fungerar riktigt bra och jag brukar använda den på egen hand på utvalda ställen i hela ansiktet de dagar jag vill täcka lite men inte känner för att använda foundation. Den här årstiden blir jag lätt torr och fnasig och foundations tenderar att lägga sig väldigt ojämnt på min hy. Men den här produkten fungerar väldigt bra på mig dessa dagar eftersom den är så tunn och samtidigt väldigt fuktgivande. Eftersom det här har blivit en produkt jag sträcker mig efter de dagar då andra produkter inte fungerar har den också blivit lite av en räddare i nöden. Och det tillsammans med det låga priset tycker jag är värt en femma i betyg.

I korthet: 2-i-1 produkt som fungerar bättre som concealer än som färgad ögonkräm. Perfekt för min torra hy som concealer och fusk-foundation.

Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja
Pris: ca 115 kr i dagligvaruhandeln.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

  • Svara Honi 14 november, 2010 at 10:59

    Testar föregångaren just nu faktiskt, inte testat den ovan men är riktigt nyfiken på den :)

  • Svara Kerstin 14 november, 2010 at 14:05

    Jag håller helt med dig om denna! Det känns nästan onödigt för mig att skriva en egen recension =)

  • Lämna ett svar

    Reklam