Hudvård Recension

Recension: Formula 10.0.6 Picture Perfect Day Gel Moisturizer

18 april, 2013

Lagom till vårsolen börjar sticka fram har Formula 10.0.6 lanserat en ny ansiktskräm med solskyddsfaktor. Picture Perfect Day Gel Moisturizer beskrivs som en lätt ansiktskräm i gelform med spf 15. Den innehåller extrakt från guava som är rik på antioxidanter och ska hjälpa till att dra ihop och rena porerna. Den innehåller även C-vitamin för att mjukgöra och balansera huden.

formula1006pictureperfectdaygelmoisturizer

Så här beskrivs Picture Perfect Day i pressinformationen:

”Picture perfect day är en ny lättviktig ansiktscreme i gelform från Formula 10.0.6. Gelen återfuktar huden och skyddar samtidigt mot solens skadliga strålar med SPF 15. Picture perfect day innehåller superfrukten Guava, som är fullproppad med antioxidanter och hjälper till att dra ihop och rena porerna. Produkten är också berikad med Vitamin C, som mjukgör och balanserar huden. Produkten passar alla hudtyper, men speciellt den känsliga som behöver lite extra vård.”

formula1006_picture_perfect_day_2

Det verksamma solskyddsämnet i den här krämet heter Octocrylene och tillhör gruppen kemiska skydd vilket innebär att skyddet absorberas av huden. Octocrylene är fotostabilt vilket betyder att det inte bryts ner av solens strålar och därför ska det räcka med en applicering så länge man inte tvättar eller svettas bort krämen. Solskyddet i den här produkten är vattenresistent och skyddar mot både UVA- och UVB-strålning.

Jag har ganska torr hud men tycker ofta att många solskyddskrämer efterlämnar en fet och glansig yta vilket jag starkt ogillar. Eftersom den här krämen beskrivs som lätt och i gelform verkade den lovande. Den känns lätt, men inte alls geléaktig utan snarare som en vanlig solkräm. Den är lätt att smörja in och när den väl sjunkit in, vilket går fort, efterlämnar den ingen vit hinna. Bilden nedan visar hur det ser ut precis efter applicering och så ser det alltså inte ut när den sjunkit in.

Doften är mycket svag och en god blandning av fruktig guava och vanlig solkräm. Ytan känns till en början bara insmord och lite blank som den kan bli efter man smörjt på en gel. Om jag lägger min vanliga hudkräm under blir jag flottig efter några timmar men använder jag enbart den här krämen håller den sig relativt matt hela dagen. Den korvar sig inte heller vid applicering av makeup.

Eftersom krämen känns rik och fyllig passar den förmodligen bättre på normal till torr hy än till fetare hud. Jag har inte märkt av den ”porrengörande” effekten som produkten sägs ha men jag tycker heller inte att den har täppt till porerna eller orsakat några finnar.

formula1006_picture_perfect_day_swatch

Sammanfattning

 • Pris: 99 kr, 75 ml
 • Var: Kicks, Åhléns, vissa större dagligvaruhandlar
 • Kortfattat: prisvärd allt-i-ett-kräm med spf 15 för normal till torr hud. Har en bra konsistens, blir inte vit på huden och fungerar även under makeup. Om du har tendenser till att bli blank i ansiktet bör du pudra efter applicering.
 • Betyg: 3,5/5

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Dess/Drömteori 18 april, 2013 at 20:52

  hade låtit perfekt om solskyddet hade varit högre!

  • Svara Emelie 18 april, 2013 at 21:32

   Ja helst spf 30! Men jag tänker att 15 är bättre än inget och eftersom den inte känns som ett rent solskydd kanske det kan locka någon att använda mer spf än 0 :)

  Lämna ett svar

  Reklam