Recension

Recension: Flowers Granatäpple intensivbehandling

1 februari, 2011

flowers_granatapple.jpg

Jag fick hem den här ansiktsoljan redan i förra våren men under sommaren blir min hud normal till fet och jag behövde ingen extra olja då vilket gjorde att den produkten föll lite i glömska. Men när hösten och vintern tågade in kände jag mig åter riktigt torr och fann att huden aldrig kändes riktigt återfuktad hur mycket jag än smorde. Då plockade jag som ett sista försök fram denna.

Granatäpple Intensivbehandling från Flowers är en relativt dryg ansiktsolja som känns lite trög att smörja ut på huden om den är helt torr. Jag brukade därför bara badda av mig efter tvätt så att jag fortfarande var lite fuktig innan jag applicerade 2-3 droppar. Det står att produkten skall användas 1-7 gånger per vecka som intensivbehandling men eftersom jag var så torr använde jag den ibland två gånger per dag innan min ansiktskräm. På egen hand räckte den inte till som återfuktare utan jag var tvungen att försegla den med en kräm. Men resultatet blev en välmående och mjuk hud som höll sig återfuktad hela dagen.

Oljan har en god och fruktig doft och sjunker in i huden relativt snabbt. Förpackningen är i glas med en räfflad skruvkork och en pipett som gör det lätt att dosera droppvis. På det stora hela är jag nöjd med den här produkten men jag tror den lämpar sig bättre för normal till torr hud än riktigt torr hud. Då man man nog också använda den på egen hand. Man kan dock säga att jag har fått blodad tand för ansiktsoljor tack vare den här produkten så det är jag glad över.

Betyg: 4/5
Köpa igen? Kanske
Pris: 199 kr, 10 ml hos Färg & Förändring (finns under Specialprodukter)

Innehåll: granatäppelolja*, sojaolja*, jojobaolja*, jättenattljusolja*, havtornsfruktextrakt, lanolic, E-vitamin, A-vitamin, sojalecitin, eterisk olja av rosengeranium, parfym*, rosmarin-antioxidant.
* = ekologisk

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Jenny / Rosella Eco Beauty 1 februari, 2011 at 10:19

  Ansiktsoljor är underbara! Har du testat ren arganolja? Det är nog den bästa ansiktsolja jag testat.

 • Svara Olivia 1 februari, 2011 at 16:26

  Åh det låter ju bra, blir så sjukt torr om vintern!

  Undrade lite om du vet något om när maybellines nya grejer kommer till Sverige? Är så nyfiken på Fit me foundationen och One by one maskaran men hittar inget info :D jättebra blogg!

  • Svara Emelie 1 februari, 2011 at 18:04

   Jag har tyvärr ingen information om Maybellines nya produkter. Men det verkar som att en del av nyheterna är på väg hit i alla fall.

  Lämna ett svar

  Reklam