Recension

Recension: Eyeko Mascara

1 april, 2009

eyekomascara

Det har gått nästan precis en månad sedan det damp ned ett paket från Eyeko i brevlådan. Med i paketet var bland annat deras mascara som jag varit nyfiken på ett bra tag. När jag skrev att den var en tubmascara syftade jag dock på förpackningen och inte på formulan (se bild nedan).

Mina förväntningar på mascaran var hmm….tudelade kanske man kan säga. De var inte särskilt höga och eftersom jag hört att många gillat den som vardagsmascara så var det ungefär vad jag tänkte att jag kunde förvänta mig. Inga partyfransar alltså.

Efter en månads idogt användande kan jag säga att

  1. Den är aningens knepig att applicera. Borsten ser inte mycket ut för världen, den är ganska gles, och ibland är jag tvungen att gå efter med en separeringsborste för att inte få fem spindelben. Men nu har jag lärt mig hur jag ska applicera mascaran med den speciella borsten så inga mer spindelben för min del.
  2. Hållbarheten är otrolig för att inte vara en uttryckt vattenfast mascara. Den står emot värmeväxlingar, regn och sprutande tårar (tro mig, jag har testat) och ingen mascara har hamnat under ögonen. Inte för att de var lika snygga som när jag applicerade mascaran, men inga pandaögon uppstod.
  3. Jag skulle beskriva den här mascaran som en vardagsmascara. Den ger varken särskilt mycket volym eller längd utan ger egentligen bara ens egna fransar en skjuts vilket är precis vad jag vill uppnå till vardags.

Ja, det här är faktiskt en riktigt bra mascara som överträffade mina förväntningar inte minst när det gäller hållbarheten. Det är nog nästan det bästa tycker jag. Tillsammans med det humana priset.

Betyg: 4/5
Köpa igen? Ja
Pris: £5 hos eyeko.com

Glöm inte att du får en gratis gåva vid din beställning hos Eyeko.com om du anger koden E209. Gäller vid beställningar över £10.

eyekomasc

Relaterade inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar

Reklam