Hudvård

Recension: Eyeko Face Off Cleansing Wipes

17 april, 2009

eyeko_faceoff

Som en påskpresent från Eyeko kom två av deras Face Off Cleansing Wipes i ett litet brev på posten. De kunde inte ha kommit lägligare då jag under påskhelgen skulle vara bortrest och kanske inte orkade sminka av mig. Ett ypperligt tillfälle att testa vad dessa gick för alltså.

En av de positiva sakerna med den här produkten är att de är förpackade en och en – vilket underlättar när man exempelvis ska ut och resa eller av någon annan anledning har begränsat med packutrymme. Man kan ta med sig precis så många man behöver och det finns dessutom ingen risk för att de ska torka ut pga. öppnad förpackning heller. Så att de är förpackade en och en är ett klart plus i kanten.

Jag hade två servetter med mig i helgen och tänkte att det skulle räcka med den ena för att ta bort ansiktssminket (mineralfoundation, rouge och puder) och kanske att jag var tvungen att gå efter med vanlig rengöring för ögonsminket. Men jag räknade med att en servett skulle räcka till hela ansiktet. Gjorde det det då? Nix, det gjorde det inte. Jag fick använda två servetter till hela ansiktet för så fort jag tagit ur dem och börjat gnida dem mot huden så torkade de riktigt fort. Så nej, jag tycker inte att de var särskilt effektiva. Det hela slutade med två använda och snustorra servetter och att jag fick tvätta hela ansiktet med den vanliga rengöringen i alla fall.

Jag gillade att de var styckförpackade och att de kändes relativt skonsamma mot huden (de innehåller bl.a. aloe vera). Men att de torkade så fort och inte rådde på en relativt enkel makeup drar ner betyget rejält.

Betyg: 1/5
Köpa igen? Nej
Pris: £5 för ett 20-pack hos eyeko.com

Relaterade inlägg

1 kommentar

  • Svara Bell 17 april, 2009 at 21:29

    Exakt så kände jag med. Förpackningen var perfekt men bra var de tyvärr inte.

  • Lämna ett svar

    Reklam