Recension

Recension: Everyday minerals

1 oktober, 2007

Everyday

Fr. vänster till höger: Golden Fair,
Pick me up pink, Intensive light, Light,
Sunday brunch, Girl’s day, All smiles.

Jag har beställt testkit från Everyday minerals två gånger och har sex olika foundations, två concealers och två rouge i provstorlek. Dessutom beställde jag i mitt första kit en foundationborste, en kabukiborste samt en fullstor burk rouge.

Positivt med Everyday minerals är att de inte använder vismut vilket många kan reagera på samt att de har väldigt humana priser. Frakten har blivit lite dyrare efter förändringar i USA’s postgångsregler. Frakten beräknas på vikten och den lägsta ligger runt 8 USD om jag inte minns fel.

Foundation
Everyday minerals har fyra olika formula på sina foundations. Original glo, semi-matte, matte och intensive där original glo har mest skimmer i sig och intensive är helt matt. Dessutom är alla färger på hemsidan ordnade efter vilken hudton man har – kall, neutral eller varm.

Av de formula som jag har provat har jag kommit fram till att intensive är alldeles för matt för mig. Jag blir torr, jag känner mig torr och sen ser den inte naturlig ut på min hy. Jag ser för dammig ut helt enkelt.

Original glo
ger en tjusigt skimrande look, fast även om jag tycker att jag får nästintill ett porslinsansikte med denna så tycker jag att den är alldeles för skimrande för att användas till vardags. Det är lite på gränsen till att jag ser fet ut på vissa ställen.

Semi-matte
däremot är helt perfekt för mig. Den ger bara en gnutta lyster och gör att jag ser fräsch och naturlig ut. Jag känner mig heller inte lika torr som med intensive och heller inte lika blank som med original glo.

Eftersom jag vet att jag har en naturlig till varm underton på min hy så har jag bara provat färger från de grupperna. Warm golden fair, som är den ljusaste varma färgen var den som passade mig bäst i vintertid. Men på sommaren kommer jag nog att använda Warm light eller till och med någon ännu mörkare. Neutral multi tasking låg väldigt nära min hudton men i dagsljus var den för rosa. Jag har även provat Neutral fair och den var alldeles för ljus för mig, det såg ut som att jag hade haft talk i ansiktet.

Betyg:
Original glo 3/5
Intensive 3/5
Semi-matte 4/5

Rouge
Jag har två provburkar med rouge och en i full storlek.

Girl’s day är ett varmt rödbrunt rouge med mycket guldskimmer i. Väldigt fin färg men för mig som inte vill ha glitter i rouge så var det ingen hit.

All smiles ser absolut inte ut som färgen på hemsidan. På hemsidan är det en klarorange färg, men både i burken och på huden blir den svagt korall/persikafärgad. Mycket snygg färg, både till vardags och fest och jag skulle tippa på att den passar på de allra flesta. Men som med alla andra av EMs rouge har denna hög pigmenthalt, så man får ta pyttelite och sedan lägga till mer ifall man vill ha mer färg. Kommer definitivt beställa full storlek av denna.

Rouget som jag har i full storlek köpte jag mest för att det var så billigt, ca 30 kr betalade jag för den lilla burken och tänkte att det gör inte så mycket om jag inte gillar den. Sunday brunch är hallonfärgad och drar åt det kalla hållet. Första gången jag hade på den såg det ut som att jag hade feber eftersom jag tog för mycket. Den här färgen måste appliceras med måtta – less is more! För min smak var den lite för kall så jag vet inte riktigt när jag ska använda den.

Sammanfattningsvis kan jag säga att EMs rouge håller mycket hög kvalité. Men man får tänka på att färgerna kan skilja sig ganska mycket i verkligheten jämfört med färgerna på hemsidan. (Dock har de ganska nyligen gjort om färgproverna på hemsidan så att de är mer lika de verkliga färgerna, men det är ändå inte exakt samma färger).

Betyg:
Girl’s day 2/5
All smiles 4/5
Sunday brunch 3/5

Concealer
Jag har provat Intensive light concealer och pick me up pink face color.

Intensive light är en gul och matt concealer som jag tycker täcker hyfsat bra. Den funkar att ha under ögonen men då får man räkna med små kråksparkar. Jag har fått tips om att man kan blanda concealern med sin vanliga hudkräm om man ska ha den under ögonen, men eftersom jag är lite lat så har jag inte kommit mig för att prova det. Men vem vet, det kan vara en hit.

Pick me up pink är en concealer/all over face color som ska ge grådaskig hy porslinslyster. Pudret är ljusrosa och har ett väldigt väldigt svagt skimmer i sig. Mycket mindre än i semi-matte formulan. Jag har aldrig kommit mig för att använda den här eftersom det känns som en ganska överflödig och onödig produkt. Den är fin i färgen men tyvärr lite för ljus för att användas som rouge eller ögonskugga. Kanske att man kan använda den som highligter.

Betyg:
Intensive light 3/5
Pick me up pink 1/5

Verktyg
I mitt första paket från EM beställde jag deras premium kabuki brush samt premium foundation brush.

Kabukin är den som jag har använt mig av mest och när jag väl lärde mig hur den skulle användas gav den ett väldigt bra resultat. Själva borsten är mjuk och följsam och sticks inte alls. Den känns snäll mot huden och applicerar foundation i ett jämnt lager. Vill man ha ett mer täckande resultat drar man bara några extra varv med borsten. Den är lätt att tvätta och dessutom har den bara fällt några enstaka strån så detta är vad jag kallar ett bra köp av kabukiborste.

Det tog ett tag innan jag började använda foundationborsten regelbundet. I början tyckte jag att den absorberade allt puder och att den gav ett spacklat resultat. Men ju mer jag har använt den, desto mer gillar jag den. Borsten är silkeslen och är perfekt när man vill ha medel till täckande resultat. Jag brukar sällan använda den i hela ansiktet utan koncentrerar mig på problemområden som behöver lite extra täckning, ex. stora porer, under ögonen och små kvisslor.

Betyg:
Kabuki: 5/5
Premium foundation brush: 4/5

www.everydayminerals.com

Relaterade inlägg

24 kommentarer

  • Svara Sminkan 2 oktober, 2007 at 13:32

    Jag älskar Intensive-formulan! Men det är ju olika beroende på vad man vill ha för resultat och vilken hy man har. Semi-matte är den jag gillar minst just för att den har de ljusreflekterande partiklarna och ger ett skimrande slutresultat. Likadant så älskar jag skimrande rouge, så jag är en sucker för dem. Jag gillar i och för sig matta rouge också så jag har lite blandad kompott!

    EM är det enda mineralmärke jag använder. Har bara testat ett annat och det gillade jag inte, så jag har fortsatt med EM. Det är billigt och bra.

    Bra recension! Det märks att du jobbat med den!

  • Svara Emelie 2 oktober, 2007 at 21:52

    Sminkan> Ja precis, alla har ju olika hy och vill ha olika finish så det är bra att de har så många olika sorter att välja mellan. Jag har provat flera mineralmärken, men EM är ett av de bättre. Gillar det särskilt mycket eftersom de har så bra priser! :)

  • Svara Tee 3 oktober, 2007 at 15:54

    Vilken utförlig och givande recension!
    Trevligt sammanträffande att jag precis ska till att beställa lite produkter från EM, då jag särskilt hade tänkt på kabuki-borsten :) Men jag måste fråga, hur skiljer sig resultatet mellan kabuki-borsten och foundationborsten? Tolkar det som att du menar att båda går bra att använda för att få snyggt resultat, men hur pass olika blir det?
    Tack på förhand, gillar bloggen jättemycket! Sorry om jag är trög :)

  • Svara Emelie 3 oktober, 2007 at 18:37

    Tee> Personligen tycker jag att kabukin är bättre att använda om man vill applicera foundation i hela ansiktet eftersom det är lättare att få ett jämnt lager med den. Foundationborsten använder jag gärna på områden som jag vill täcka lite mer. Den använder jag oftast inte i hela ansiktet eftersom jag tycker att man måste jobba mycket mer med den för att få lika bra resultat. Det går dessutom fortare med kabukin eftersom den är större. Hoppas jag svarade på din fråga nu :)

    Du vet väl att EM har 10% rabatt på allt till den 5/10. Ange bara koden x1kOSm i kundkorgen :)

  • Svara Johanna 23 oktober, 2007 at 21:24

    ett tips

    blanda all smiles och sunday brunch – det ger en lite varmare men ändå härligt hallonrosa färg

    om du är nöjd kan du ju ta en provburk all smiles till nästa gång du beställer

  • Svara Emelie 25 oktober, 2007 at 15:20

    Johanna> Det ska jag prova om jag hittar en tom burk!

  • Svara Marie 13 januari, 2008 at 21:33

    Hej! Jätteglad att jag fann denna blogg. Har använd id mineralmakeup från och till några år men inte varit riktigt nöjd med dem. Däremot är det skönt att använda dem då resultatet blir mycket snyggare än med vanliga makeupkrämer och känns naturligt för huden.
    Nu till min fråga. Jag har en hy som är lite jobbig att sminka. Har lite ärr efter finnar samt har ytliga blodkärl speciellt vid näsan. id tycker jag blir en aning kakig och därför vill jag gärna prova everyday mineals. Min hy behöver mycket, mycket fukt men får fortfarande utslag lite då och då så det får inte bli ”feta” hudvårdsprodukter på nåt sätt. Vilken variant tror ni jag ska prova. Har ljus hy med varm underton. Giller när det blir matt men vill inte att det ska se talkigt ut. Skulle bli jättetacksam om jag kunde få svar av nån som provat. Gärna matt men naturligt fräscht och täckande. Tack för en superblogg. Många bra tips att hämta här. Kramis

  • Svara Emelie 13 januari, 2008 at 21:41

    Marie> Hej, roligt att du gillar bloggen.

    Mitt tips är att du beställer ett provkit allra först med samma färg (eller högst två) i intensive, semi-matte och matte. Jag skulle kunna tänka mig att intensive eller matte vore något för dig för de är helt matta. Men det är tudelat bland många huruvida de gillar intensive eller inte. Jag har torr hy och gillar den inte medan andra med torr hy gillar den jättemycket. Det bästa är om du kan prova först för det är jättesvårt att säga vad din hy kommer tycka om de olika sorterna.

    När det kommer till färgen så tycker jag att den kan skilja sig lite beroende på vilken formula man beställer. Men välj någon av de ljusa ur antingen golden eller warm paletten. Förslagsvis Golden ”golden light” eller golden ”light”.

    Har du fler frågor är du välkommen att ställa dem också. Lycka till.

  • Svara Marie 13 januari, 2008 at 21:42

    Hej igen.
    Ville bara korrigera min fråga. Id´s mineralpuder upplever jag som lite för pudrig därför söker jag ett mineralpuder som blir mer balanserat på min hud, mer naturligt matt men ändå inte talkigt. Semimatt, intensive eller vad tror ni. Har haft blandhy i många år men nu när jag precis fyllt fyrtio börjar jag bli lite torr på ytan. Använder dr Hauschka tillsammans med m.d.formulations produkter för hudvård. Tack igen, hoppas nån har möjlighet att svara. Ha det gott!!!!!!!!!!

  • Svara Marie 13 januari, 2008 at 21:51

    Hej Emelie.
    Jätte tack för svaret. Bara en undring till, täcker everyday minerals lika bra eller bättre än i.d. bare minerals om du nu har prövat dem nån gång?

  • Svara Emelie 14 januari, 2008 at 10:10

    Marie> Jag har inte upplevt att någon av EM’s foundations blir talkig. Men utifrån vad du beskriver så kanske intensive blir för torr och för matt för dig. Själv tycker jag att jag ser torr ut med den. Men jag tycker ändå att du skulle prova intensive för att se – det är så olika vad som passar olika personer som jag skrev tidigare.

    Jag tyckte också att en del mineralpuder kändes lite för pudriga på min hy. EM var inte toppen för mig så jag provade Lily Lolo och den gillar jag skarpt. Upplever att den inte känns lika torr och dammig som EM. Men det är bara en smaksak. Har skrivit en recension om Lily Lolo också här på bloggen med info om hur du kan få tag på prover av den.

    Jag skulle säga att EM täcker lika bra som ID. Sen kan du påverka täckningsgraden själv med vilket verktyg du lägger på pudret med. En foundationborste ger ett lite mer täckande resultat än vad en kabuki ger.

  • Svara Marie 14 januari, 2008 at 20:58

    Hej igen Emelie. Det blev många inlägg här av mig. Tack för svaret. Det är nog så att jag har fått torrare hud än vad jag vill erkänna för mig själv. Framför allt eftersom jag använder Dr Hauschkas rosencreme som makeunderlag på dagarna
    och väntar ett tag så den får sjunka in ordentligt. Skall gå över till lightvarianen av denna som förmodligen är bättre som makeunderlag. Tack vare att det bara är naturliga ingredienser i den så andas huden annars får jag direkt finnar av fetare cremer. När jag behandlar min hud för torr hy så blir den lätt blank och för blandhy så blir den snabbt för torr,därav problematiken.

    i.d. bare minerals light-nyans med gul underton är perfekt till mig så eftersom du har testat de tidigare kanske du har bra aning om rätt nyans för mig av Everyday Minerals? Du skriver att Lily Lolo upplevs bättre för din torra hy. Är täckningsgraden lika bra hos dem?

    Nu har jag nog fått all värdefull information jag kan önska mig men jag vet att många fler än jag har likande frågor så därav av de många frågeställningarna. Likaså är det många som har problematisk hy som mig och vill använda naturliga mineralpuder som låter huden andas och behöver få den typ av information som finns på denna fantastiska blogg. Nu ska jag inte ställa mer tjorviga frågor men tack så mycket för all hjälp. Kramisar till alla här på bloggen!

  • Svara Emelie 14 januari, 2008 at 21:51

    Marie> Är det I.Ds fairly light eller light du pratar om? Det är de färger jag brukade ha när jag använde I.D. Jag upplevde fairly light lite kallare i tonen än light. Jag skulle säga att EMs Golden ”light” är som I.Ds light men ljusare. Den är alltså lika ”gul”. Några mörkare ur EMs sortiment har jag inte provat.

    Jag tycker att täckningen hos Lily Lolo är likvärdig med den hos EMs produkter. Möjligen att I.D är lite mer täckande men det beror också på, som jag skrev tidigare, vilket verktyg man använder för appliceringen . Hos Lily Lolo har jag för övrigt färgen Warm Peach. Tycker att deras Popcorn är nästintill likvärdig med I.Ds Light, om inte aningens mörkare.

    Hoppas detta var till hjälp! :)

  • Svara Marie 15 januari, 2008 at 15:35

    Tack snälla Emelie för all hjälp. Ja det är I.D ”light” som passar mig. Fairly light var lite för ljus och en aning för kall nyans för min hud.
    Jag använder FACE stockholms kabuki-variant och den funkar bra! Jag ska skicka efter prover hos både Lily Lolo och EM nu. Vet ju vad jag ska testa nu tack vara dig. TACK, TACK, TACK för all hjälp. Många kramar! Marie

  • Svara carina 13 april, 2009 at 13:19

    Vad glad jag är för att jag hittade denna blog! Jag har en fråga: Är det någon som provat Tikei’s mineralsmink?
    Min hy verkar vara väldigt likt Emilies och Maries.
    Själv har jag provat I.D’s prod. men tycker att jag får klåda av deras prod.än av t.ex.EM’s. Jag tycker också att EM’s är lite väl pudriga för mig men så har jag endast provat Intensive. Må gott!

  • Svara Emelie 13 april, 2009 at 21:12

    Carina> Det här inlägget är rätt gammalt och jag tror att du har större chans att få svar om du till exempel ställer samma fråga på Prettyforumet.

    När det kommer till ID så är du inte den enda som upplevt klåda. En del reagerar på ett ämne som heter vismut, som återfinns i deras foundation. Det är det ämnet som gör att pudret blir så täckande och lite skimrande, men som sagt, alla tål det inte.

    Testa semi-matte från EDM istället, den är fortfarande matt, men med lite mer ”skimmer”.

  • Svara Lillan 28 oktober, 2009 at 08:55

    har för mig att man beställer den från usa eller england ?…
    Alltså provburkarna..
    Men kostar frakten något då eller hur ligger det till?
    Svara gärna på mmejl :)

  • Svara Emelie 31 oktober, 2009 at 13:34

    Lillan> Everyday Minerals beställer du från USA. Om du bara beställer ett provkit (som för övrigt är gratis) betalar du bara frakten som brukar gå på ca 4-5 USD.

  • Svara Anna :) 28 januari, 2010 at 20:33

    jag är riktigt sugen på mineralfoundations i puderform men jag undrar om man kan ha en concealer i ”icke-puderform” eller vad man ska säga? typ.. COVER ALL MIX från M.U.S & en puderfoundation. Går det, eller kommer det se helt sjukt ut? jättetacksam för svar. :)

    • Svara Emelie 2 augusti, 2010 at 11:51

      Nu är det här ett sent svar till dig Anna, men det kanske är någon annan som undrar över samma sak.

      Det går jättebra att kombinera en krämig produkt som concealer med mineralsmink i puderform. Lägg bara den krämiga produkten innan puderprodukterna. Man får testa sig fram till hur mycket av krämprodukten man kan lägga på utan att det blir kakigt, less is more :)

  • Svara Eva 28 juli, 2010 at 22:14

    Hmmm… Kan man lita på EM?

    http://www.makeuptalk.com/forums/f128/warning-about-everyday-minerals-101008.html

    • Svara Emelie 2 augusti, 2010 at 11:55

      Jag har inte beställt från EDM på väldigt länge, innan det här uppdagades så jag vet faktiskt inte hur deras kundservice och produkter är nu. Innan var de dock bra och jag har funderat på att beställa igen.

      Har nu bara läst igenom tråden du länkade till snabbt men personligen tycker jag det är fult gjort av ett företag som förespråkar ”ren kosmetika” att, som det onekligen verkar, ändra ingredienserna utan att meddela konsumenterna. Kundservicen är sedan ett kapitel för sig, men jag kanske funderar både en och två gånger extra innan jag eventuellt lägger en beställning hos dem igen.

      Tråden är i och för sig från slutet av 2009 så det kan ha hänt en del där.

  • Svara Beauty Minerals 30 september, 2011 at 16:37

    Hej på er tjejer!

    Ni vet om att Everday Minerals säljs på beautyminerals.se? Just nu erbjuder vi er 20% rabatt (öppningserbjudande) med!

    Kärlek!
    Beauty Minerals

  • Lämna ett svar

    Reklam


    %d bloggare gillar detta: