Hår Recension

Recension: Estelle & Thild Neroli Bergamot Ecorganic Shampoo

17 februari, 2010

Det blir mycket hårprodukter i bloggen nu. Men jag har, och håller på, att testa lite olika schampon och balsam (inte samtidigt såklart) för tillfället så ett par till recensioner blir det inom den närmaste framtiden.

Det här schampot köpte jag i höstas med hopp om att det skulle kunna råda bot på min torra och flagiga hårbotten. Schampot är milt och innehåller inga silikoner vilket lät bra i mina öron. Jag tror nämligen att min hårbotten kan vara känslig mot sulfater, som ofta finns i schampon.

Schampot i sig är ganska rinnigt och doftar lite grann av söta apelsiner. Doften känns helt naturlig och är så pass mild att den försvinner när man börjar schamponera. Tyvärr är produkten väldigt odryg och jag måste använda mycket mer av detta schampo än av andra för att få mitt hår helt rent. Och då har jag inte ens flottigt hår eller några stylingprodukter i håret.

Och när det kommer till min torra hårbotten så märkte jag ingen skillnad alls i varken stillad klåda eller minskad torrhet. Så tyvärr måste jag säga att detta schampo inte alls levde upp till mina förväntningar. Det känns bra att veta att jag ändå tvättar med ett milt ekologiskt schampo utan ex. silikoner. Men jag använder schampo för att håret ska bli rent och om det inte blir det – ja då har schampot förlorat sitt syfte. Jag ger det ändå plus för att det luktar gott och är ekologiskt, men det är inget jag tänker köpa igen. Jag använder det istället till att göra ren mina sminkborstar. Där funkar det bra.

Så här står det om schampot på Estelle & Thilds hemsida:

”Ett milt ekologiskt certifierat schampo som ger håret naturlig mjukhet och glans. Schampot är baserat på ett naturligt rengörande ämne som bibehåller balansen i hår och hårbotten. Det innehåller även stärkande veteprotein som skyddar håret i alla väder samt apelsinblom som återfuktar och lugnar hårbotten. Passar alla hårtyper.”

Betyg: 2/5
Köpa igen? Nej
Pris: 135 kr för 200 ml hos Kicks

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara badbomben 17 februari, 2010 at 16:48

  äsch då, apelsin och eko skulle ha varit en oslagbar kombo! Men bra att veta.

 • Svara Fröken Frodig 17 februari, 2010 at 19:56

  Då är inte detta nåt alternativ för mej. Har den oparfymerade varianten (babyschampoo tror jag) och det är också mkt odrygt. Håret blir ganska risigt också. Kanske min hårbotten kliar aningen mindre än med vanligt ”ICA-shampoo”, men inte så det är värt att byta ut det, till det priset.

 • Svara Emelie 28 februari, 2010 at 21:51

  badbomben> Ja det lät ju så bra, men ack.

  Fröken Frodig> Jag håller helt med. Nog för att det är ekologiskt, men det är inte värt det i längden.

 • Svara Elin Kalsson Lestander 24 november, 2010 at 03:42

  Jag har också babyvarianten och för mig fungerar den väldigt bra! Jag upplever att avokadooljan i det – gör så att jag slipper balsam.

  Tilläggas ska kanske att om man har använt schampo MED sulfater (Sodium Laureth Sulfate, SLS) länge, så blir hårbotten ofta väldigt torr, speciellt om man är känslig. SLS är en kemisk avfettare, som torkar ut håret och det gör så att håret i sin tur producerar MER fett!

  Jag har avvant mitt hår i en månad – och nu är det lite lätt lockigt, tjockt, tungt och utan någon kliande hårbotten. Och jag använder bara en klick schampo, stor som en tia!

  Så, jag älskar det i alla fall! :D

  Psst. Kanske kan det vara så att håret känns extra oljigt, för att du har stylingprodukter eller annat kvar i håret? Det brukar rekommenderas att man tvättar håret en sista gång med SLS-schampo, innan man byter till något utan, eftersom SLS-fria schampon oftast INTE kan lösa upp silikoner.

 • Lämna ett svar

  Reklam