Naglar Recension

Recension: Essie Gel Setter

2 oktober, 2015

Tidigare i veckan la jag upp en bild på Instagram där jag visade upp hur Essies nya topplack Gel-Setter med gel-effekt såg ut när det var nymålat. Jag lovade ju också att komma med ett utlåtande lite senare och det är där vi är nu.

essie-gel-setter

Om produkten

Essie introducerar Gel-Setter, ett topplack med gel-effekt lång hållbarhet och fantastisk glans. Kan användas på alla Essies nagellack och ingen UV-lampa krävs.

Användning och resultat

Jag upplevde att ytan blev otroligt blank och att den höll sig blank längre än många andra topplack brukar leverera. Det började flaga lite grann på tre fingrar redan dag två och det är inte ovanligt på mina naglar. Däremot har det inte flagat mer sedan dess utan det har mest slitits i kanten på naglarna och det syns mest på pekfingret och långfingret på min dominanta hand (på bilderna). På den andra handen har det inte flagat alls och det är enbart glansen som mattats av lite grann samt blivit lite repig.

Idag är jag inne på dag fem och ytan är fortfarande ganska glansig. Torktiden på lacken var ganska snabb, inte i klass med Seche Vite och liknande men fortfarande riktigt bra. Jag tycker i och för sig att de allra flesta topplacken som säljs nu är ganska snabbtorkande. Formulan var lite tjockare än vanliga topplack men lätt att applicera.

Jag låter bilderna nedan sköta resten av snacket. Men jag är riktigt nöjd med hur glansigt det här lacket har visat sig vara och hållbarheten känns riktigt bra. Lika missnöjd som jag var med det förra topplacket från Essie som jag testade – lika nöjd är jag med detta. Jag gillar det skarpt med andra ord!

essie-gel-setter-dag-1

essie-gel-setter-dag-5

Lite flagning på min dominanta hand, men inget på den andra handen.

essie-gel-setter-in-the-lobby

Btw – jag älskar den här färgen på nagellack! In the Lobby är en så vacker vinröd höstfärg som drar lite åt lila. Nya favoriten I tell you! Det kommer från höstens kollektion Leggy Legend och finns i butik nu. Färgen påminner lite om Shearling Darling som dock har mindre lila i sig och drar mer åt det varma hållet.

Har du testat något topplack med gel-effekt?

Sammanfattning

 • Pris: 145 kr, 13.5 ml
 • Var: Kicks, Åhléns, H&M etc.
 • Kortfattat: topplack med gel-effekt med hög glans som varar länge.
 • Betyg: 5/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara bohobando | Skönhet & Livsstil 2 oktober, 2015 at 18:11

  Jag måste säga att jag tycker det ser superfint ut för att vara dag fem! Det är inte alla lack som håller sådär fint.

  • Svara Emelie 2 oktober, 2015 at 18:32

   Ja det är verkligen ovanligt glansigt för att ha gått så lång tid. Är väldigt nöjd med det!

 • Svara SC-fanet 2 oktober, 2015 at 19:58

  Hej!
  Hur fungerar det med andra märken? Jag kommer inte bra överens med Essie, så jag har bara två lack och det är fullt kring varje gång jag får sug att använda npgon av färgerna! Men är ute efter ett topp lack som håller glansen bättre än alla andra! Glansen för svinner snabbt för mig!

  • Svara Emelie 3 oktober, 2015 at 17:40

   Det fungerar självklart på andra märken också. Men hållbarheten kanske inte blir exakt lika lång som om man använder samma märke rakt igenom. Glansen borde dock hålla i sig oavsett vilket märke du använder under.

 • Svara Lackert 6 oktober, 2015 at 21:03

  Tycker det ser ut som glansen hållt sej super bra

  • Svara Emelie 8 oktober, 2015 at 21:24

   Ja det höll sig över förväntan bra!

  Lämna ett svar

  Reklam