Hudvård Recension

Recension: Esse Organic Skincare Trial Pack Dry/Sensitive

22 februari, 2016

esse-organic-skincare-trial-pack

Esse Organic Skincare är ett sydafrikanskt hudvårdsmärke som jag kom i kontakt med i höstas i samband med lanseringen av deras nyaste serie Plus. I många av produkterna återfinns probiotika och prebiotika som bidrar till att upprätthålla en hälsosam bakteriekultur på huden. Esse är bland de första att använda detta inom hudvård och jag skrev mer om det i det här inlägget i höstas. Alla produkterna är veganska och de är inte djurtestade.

Jag har nyligen testat deras Dry/Sensitive Trial Pack med fem av produkterna ur sortimentet och även om proverna var lite för små för att se vad de kan åstadkomma på längre sikt har jag ändå hunnit testa dem i tre veckor.

esse-organic-skincare-trial-pack-2

Esse Organic Skincare Dry/Sensitive Skin Trial Pack

Gel Cleanser (339 kr, 200 ml)

”Pepparmint- och Spearmintolja återfuktar samt förbättrar mikrocirkulationen och underlättar därigenom avlägsnandet av toxiner. Balanserad vid pH 4,5 och mycket effektiv, som andra rengöring, i att ta bort vattenlösliga orenheter.”

Tack vare innehållet av mint känns den här rengöringen lite svalkande. Den löddrar i princip inte alls men gör ändå rent ordentligt. Med två tvättomgångar tar den bort sminket oväntat effektivt. Den här gillade jag att använda på kvällen.

Cream Cleanser (339 kr, 200 ml)

”Esse Cream Cleanser tar skonsamt och effektivt bort smuts och make-up. Rengöringen binder sig med oljebaserade orenheter vilket gör dem enkla att skölja bort. Marulaolja håller huden återfuktad under rengöringen. Balanserad vid pH5 med milda naturliga tensider baserade på växtoljor och glykos.”

Den här rengöringen känns som en hybrid mellan en kräm och gelé och tog också bort makeup riktigt bra. Dessutom kändes den inte det minsta uttorkande på min yttorra blandhy. Har en kryddig och örtig doft och jag använde den gärna på morgonen eller de kvällar jag inte använt smink.

Toner (239 kr, 100 ml)

”Esse Toner kompletterar rengöringsprocessen med ämnen som vitaliserar, skyddar och förbättrar hudens struktur. Rooibosextraktet förbättrar immunförsvaret och bidrar med antiinflammatoriska egenskaper. Olivbladsextrakt motverkar de negativa effekter som skapas av föroreningar och ger även ett visst skydd mot solen.”

Ett friskt och örtdoftande ansiktsvatten som efterlämnar huden mjuk och återfuktad. Det kändes som att det var mer än bara ett ansiktsvatten som förberedde huden för de kommande produkterna. Jag applicerade mitt med en bomullspad men i den fullstora flaskan kommer den med spraymunstycke vilket antagligen gör den mer dryg för det här provet tog slut ganska fort.

Cream Mask (449 kr, 50 ml)

”En återfuktande, näringsgivande behandling för torr och mogen hy.  Innehåller stabila källor med A, B, E och C-vitamin. Dessa har visat sig förbättra hudens struktur, minska pigmentering och stödja cellförnyelse.”

Att applicera den här masken var som att smörja in ansiktet med kokosfett – helt underbart för en torr hy med andra ord! Det här provet tog slut först eftersom jag inte snålar när jag maskar. Älskade verkligen den här. Den kändes nyttig och perfekt när enbart fukt inte är tillräckligt utan man behöver något mer. Det är definitivt en av de bättre maskerna för torr hy som jag har testat. Inte min absoluta favorit men definitivt något jag kan rekommendera om du är ute efter något i det ”naturliga” segmentet.

Rich Moisturiser (469 kr, 50 ml)

”Utmärkta djupverkande egenskaper gör det möjligt för Esse Rich Moisturiser att behandla huden på djupet. Huden känns mjukare, mer näringsrik och återfuktad. Marulaolja innehåller stabila antioxidanter och har höga halter av Omega-6 essentiella fettsyror. Kombinationen med Omega-3 oljor från Manketti och Yangu gör att lipid och barriärfunktionen förbättras. Kigelia dämpar sol- och åldersfläckar samt jämnar ut hudtonen.  Lågmolekylär hyaluronsyra ingår för att mjukgöra och effektiv återfuktning. Olivbladsextrakt förbättrar hudens elasticitet och innehåller även antioxidanter. Rooibos och Vindruvkärnolja stärker hudens försvar mot ogynnsamma ämnen och hämmar åldersprocessen.”

Av alla produkterna i det här kitet var det den här krämen som var min absoluta favorit. Maken till mjukare och mer silkeslen hud har jag inte varit med om. Och jag behövde så lite för att få den effekten. Jag överväger att köpa en ny burk nu eftersom mitt prov har tagit slut. Jag gillade den så mycket att det blev som ett hål i min hudvårdsrutin när den tog slut! Läs även vad Fröken Rosa tyckte om den.

Sammanfattning

Jag har inte använt produkter ur det ”naturliga” segmentet (ni fattar vad jag menar) på länge men efter att ha använt dessa blev jag nyfiken igen. Jag har fortfarande någon slags mental spärr i huvudet där det är skillnad i effektivitet mellan ”naturlig” hudvård och ”vanlig” hudvård men så är det ju inte alltid. Men jag jobbar på det och vill gärna testa mer produkter som dessa. Rich Moisturiser kan jag tänka mig att lägga till i hudvårdsrutinen när som helst.

Det är toppen att det finns trial packs man kan köpa för att testa och de räcker i 2-3 veckor om man använder dem dagligen. Vissa produkter längre än andra såklart men det är ett enkelt sätt att få känna och klämma på dem. Prismässigt ligger de högre än exempelvis Dr. Hauschka, Maria Åkerberg och Annemarie Börlind men vissa av produkterna känns värda priset.

Köpinformation

Ett trial pack kostar 219 kr och finns för hudtyperna Dry/Sensitive respektive Oily/Combination. Esse säljs hos utvalda salonger samt bland annat Piggabutiken.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam