Diss Hudvård Recension

Recension: Emma S Moisturising Tinted Day Cream

9 augusti, 2011

emmas_tintmois1.jpg

Under försommaren märkte jag att min hud började bli mindre torr och mer fet i t-zonen vilket gjorde att mina dåvarande hudkrämer blev för tunga. Eftersom jag dessutom är blek som ett spöke och inte kände för att använda särskilt mycket smink i ansiktet beslöt jag mig för att prova en färgad dagkräm. När jag väl sprang på Emma S Moisturising Tinted Day Cream som fanns till kampanjpris just då slog jag till.

Eftersom jag är så blek som jag är valde jag den ljusaste av de två nyanserna som fanns – medium. Jag upplever att det är en neutralt tonad kräm med mer dragning åt gult än åt rosa vilket passar min gula hudton riktigt bra. Krämen ser väldigt mörk ut i förpackningen och är bra pigmenterad vilket gör att man inte behöver ta så mycket för att få önskad effekt. Eftersom krämen dock är ganska rinnig i konsistensen har jag många gånger överdoserat då det gärna kommer ut lite mer ur tuben än jag hade tänkt mig.

Till en början tycker jag att krämen lägger sig som en hinna på ansiktet och jag får känslan av att inte ha masserat in den ordentligt. Tyvärr ligger en del av den känslan kvar och det tillsammans med att krämen ger mig en blank yta i hela ansiktet har gjort att jag tvekat både en och två gånger innan jag sträckt mig efter denna nu i sommar. Även om jag pudrar ansiktet efter applicering så blir ansiktet flammigt så fort jag blir det minsta varm eller svettig.

Kort och gott är det här ingen färgad dagkräm jag kommer att köpa igen och förmodligen heller inte göra slut på. Den sjunker helt enkelt inte in så pass bra i huden att den blir sådär osynlig som jag vill att en färgad dagkräm ska bli. Det här känns mer som en hemmagjord foundation baserad på en dagkräm och lite pigment. Lite rinnigt – lite strimmigt.

Betyg: 1,5/5
Köpa igen? Nej
Pris: 249 kr, 50 ml
Vart? Hos Åhléns.

PS. Låt er inte luras av bilden här nedan. Krämen lägger sig i linjerna på händerna likväl som i alla porer i ansiktet.

emmas_tintmois2.jpg

emmas_tintmois3.jpg

Färgen Medium swatchat på handryggen.

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Carina (TotalBeauty) 9 augusti, 2011 at 20:59

  Alltid trist när man råkar köpa produkter som inte passar ens hy!

  • Svara Emelie 13 augusti, 2011 at 16:07

   Absolut. Fast i min mening känns det här mer som en inte helt bra produkt då min hy pendlar mellan torr och fet och jag har provat den på båda underlagen.

 • Svara Beauty by Tanci 10 augusti, 2011 at 10:10

  Synd att den va så dyr. 250 spänn som kunde ha slösats bättre.

  • Svara Emelie 13 augusti, 2011 at 16:21

   Som tur var köpte jag den lite billigare då det var kampanj just då, men jo det känns ändå som bortslösade pengar.

 • Svara Sminkhörnan 10 augusti, 2011 at 12:48

  Aj då, jag har minsann aldrig hittat en dagkräm som jag trivs med. Attans mysterium det där!

  • Svara Emelie 13 augusti, 2011 at 16:22

   Den eviga jakten på dagkrämen med stort D fortsätter :D

  Lämna ett svar

  Reklam