Hudvård Recension

Recension: Emma S Ageless Enzyme Peel

29 oktober, 2010

emmas_1.jpg

Okej, mer än en månad har gått sedan jag köpte Ageless Enzyme Peel från Emma S. Jag gillar allt vad peelingar och syror heter eftersom jag vill ha ett omedelbart synligt resultat. Stort eller litet spelar ingen roll – bara jag kan se att produkten har gjort någon förändring. Den här produkten är en i princip doftfri vit kräm som känns aningens ”seg” att smörja ut. Och man får vara snabb med appliceringen för den börjar verka med detsamma.

Och är det något man märker med den här peelingen så är det att den tar direkt. Första gången jag använde den blev jag knallröd i ansiktet. Jag menar inte lite rosig – utan helt röd och med så skarpa kanter att jag kunde se exakt var jag hade slarvat med appliceringen. Det röda gick över efter lite mer än en timme och det gjorde inte ont. Däremot kändes huden lite varm under tiden den var rosa. För mig är en sån reaktion kanske inte vad jag vill uppnå – men samtidigt gör den att jag verkligen kan se att något händer med huden. Så nej, att bli knallrosa i ansiktet kan vara tecken på en allergisk reaktion och alltså inget man bör sträva efter. Men jag har läst att det är flera som blivit rosa i ansiktet efter användning av denna så jag är i varje fall inte ensam om det.

emmas_4.jpg

Resultatet då? Ärligt talat slutade jag använda peelingen efter dryga två veckor. Jag glömde i princip bort den – eftersom jag inte tyckte att den gav någon långsiktig skillnad på huden. Jag har svårt att säga om den har fått mer lyster eller så eftersom min hy ändras så mycket ändå pga. årstiden. Men att jag, som älskar peelingar, glömmer bort en produkt är tyvärr inget bra betyg. Kom dock ihåg att jag är van vid betydligt starkare syror och rivigare peelingar så det kan helt enkelt vara så att min hud redan är så van att det här är en fis i rymden för den.

Mitt slutgiltiga omdöme är att den här produkten nog lämpar sig bättre för normal och tålig hy och för er som vill ha en kemisk peeling där resultatet av produkten kommer med detsamma. Dock inget för er som är vana brukare av hudvård med syror eller med känslig hy. Jag kommer att använda upp tuben jag har (om jag inte ger bort den) men det är inget jag kommer köpa igen.

Betyg: 2/5 (eftersom jag inte märkte någon långsiktig skillnad på min hud)
Köpa igen? Nej
Pris: 249 kr, 75 ml hos Åhléns

emmas_2.jpg

emmas_3.jpg

Relaterade inlägg

8 kommentarer

 • Svara Wysteriia 29 oktober, 2010 at 11:03

  Men efter 2 veckor har du väl bara använt den 2 ggr? Ser man resultat så snabbt av hudvårdsprodukter? Jag började precis testa den där igår nämligen o antar att jag måste använde den ett flertal gånger innan den ger resultat? Eller?

  • Svara Emelie 29 oktober, 2010 at 11:26

   Eftersom jag är van vid syror och inte såg något resultat efter första gången använde jag den 2-3 ggr vecka. Men det blev ingen skillnad då heller. 1 gång per vecka är annars rekommendationen.

 • Svara peachgirl 29 oktober, 2010 at 14:40

  Ja den här kan jag nog skippa faktiskt. Jag fick liknande brännskador av korres yogurt mask – den som alla bara ääääälskar för den är såååå mild. URK. Håller mig till gamla godingen stem organics med bambu…den vet jag att jag tål!

  • Svara Emelie 30 oktober, 2010 at 10:16

   Oj nej om du fick det resultatet med Korres bör du verkligen skippa den här!

 • Svara Des 29 oktober, 2010 at 15:11

  Din recension speglar mina upplevelser på pricken! Jag är besviken, faktiskt, jag hade väntat mig mycket mer.

  • Svara Emelie 30 oktober, 2010 at 10:18

   Ja det hade jag med. Men man kanske inte kan förvänta sig så mycket starkare produkter från ett märke i den prisklassen och för det ”vanliga” klientelet. Dvs. ovana syraanvändare.

  Lämna ett svar

  Reklam