Recension Verktyg och borstar

Recension: E.L.F. Daily Brush Cleaner

25 februari, 2011

elf_dailbrushcleaner.jpg

Sist jag beställde från brittiska Eyes Lips Face slank det med en av deras Daily Brush Cleaner mest av nyfikenhet. Detta är en antibakteriell spray man kan använda dagligen på sina makeupborstar mellan de vanliga tvättarna för att fräscha upp dem. Det ersätter alltså inte den vanliga tvätten med schamponering som man bör göra med jämna mellanrum utan ska ses som ett kompliment.

Det var många som var nyfikna på den här produkten när jag visade upp vad jag hade beställt och jag tänkte inte låta er undra över den längre. Som sammanfattning kan jag säga att produken fyller en funktion och är okej men känns inte som något man absolut måste äga. Jag brukar spraya två gånger på lite toalettpapper och sedan föra borsten över området i cirklar efter att jag är klar med användningen för dagen. Det syns att produkten fungerar eftersom pappret alltid blir lite färgat av makeup. Så som en uppräschare fungerar den absolut. Hur effektiv den är i antibakteriellt syfte vet jag dock inte, men då alkohol är nummer två på ingredienslistan och produkten dessutom doftar en del alkohol får mig att ändå tro att den har en viss antibakteriell verkan – särskilt i jämförelse med om man inte hade använt den. Förutom alkohol har produkten även en doft av något annat rengöringsmedelsaktigt som doftar rätt starkt och håller i sig länge vilket jag inte är så förtjust i. Det kan lukta i badrummet i närmare en timme efter att jag sprayat med produkten.

Slutsatsen är dock att jag är nöjd med produktens verkan och priset som ligger på £3.50 (ca 37 kr). Och att jag efter att ha sett hur mycket smuts som hamnar på pappret känner mig lite äcklad av borstarna om jag inte använder Daily Brush Cleaner. Doften som är konstig och sitter kvar länge drar dock tyvärr ner betyget. Det är definitivt en prisvärd produkt som jag kommer använda slut på men samtidigt leta efter en likvärdig som inte luktar lika mycket.

Betyg: 4/5
Köpa igen? Kanske
Pris: £3.50 hos Eyes Lips Face

Relaterade inlägg

5 kommentarer

 • Svara amanda 25 februari, 2011 at 12:06

  jag gillar såna här som ett bra komplement till vanliga tvättningen, även perfekt när man har få penslar och behöver använda samma fler gånger med för olika skuggor t.ex. då de torkar fort med tanke på alkoholen. kicks har en som ”bara” luktar alkohol 8ilket ju försvinner fort) och inte någon annan parfym, kanske kan vara ett alternativ när den här är slut?

 • Svara Honi 25 februari, 2011 at 13:56

  Jag har den från Kicks och det känns tyvärr som att det är ALLDELES för mycket alkohol i den, och jag vill absolut inte använda den på mina dyrare borstar tyvärr >.< letar efter något mildare, har den från E.L.F påverkat dina borstar något?

 • Svara Johanna 25 februari, 2011 at 16:13

  Har du provat den från MAC? Den är otroligt bra tycker jag, definitivt värd att kolla upp!

 • Svara sminkjante 27 februari, 2011 at 18:16

  Jag slutade med alkoholrengöringar och tvättar penslarna efter varje gång. Lite jobbigt men helt klart värt det.

 • Svara Lovisa 3 mars, 2011 at 20:26

  Då kanske man borde slå till på den ändå.. har funderat på det ett tag!

 • Lämna ett svar

  Reklam