Hudvård

Recension: Dr Hauschka special

9 maj, 2007

Dr Hauschka är en naturlig hudvårdsserie specialiserad på att balansera huden med hjälp av enbart naturliga ingredienser. Produkterna innehåller endast naturliga ekologiskt odlade ingredienser och är helt fria från syntetiska doft-, färg- och konserveringsämnen.

Innan man börjar använda Dr Hauschka, eller om man bara är nyfiken på hur ens hudtyp ser ut, kan man göra ett enkelt test på deras brittiska hemsida. Då får man även tips på vilka av deras produkter som kan passa ens hy.

Hela förra våren och sommaren botaniserade jag i deras hudvårdssortiment, och här kommer recensioner på de produkter som jag använde. Det praktiska är att de har små provförpackningar och även prov/reseset man kan testa innan man investerar i fullstora förpackningar. Dr Hauschka kan man hitta i hälsokostaffärer(återförsäljare) och på bodystore.nu.

Rengöringsmjölkför torr/känslig hy samt sminkrengöring för alla hudtyper
Den här produkten har en härlig konsistens och doft. Efter tvätt kändes huden rengjord men inte så att den stramade. Dock tyckte jag inte att den var särskilt effektiv på att ta bort smink och det drar ner betyget lite. Nu använder jag en annan hudvårdsserie men vid de dagar då min hy känns lite extra känslig, använder jag den här som rengöring istället, för är det något som denna produkt inte gör – så är det att torka ut huden. Litet minus för att pumpflaskan är i glas – nervöst när man med blöta händer ska greppa tag i den.
Betyg: 4/5

Rengöringscremeför alla hudtyper
Den här krämen innehåller mandelmjöl vilket bidrar till att konsistensen blir lite grynig. En mild peeling tänkte jag först, men sen fick jag höra att man inte skulle använda den som peeling utan försiktigt applicera produkten över ansiktet med lätt tryckande cirkulerande rörelser. Med de instruktionerna tyckte jag inte att huden blev ren så jag använde istället denna produkt som en mild peeling, och som peeling fungerade den bra, dock inte lika bra som rengöring. Krämen var lite för uttorkande för min hy och jag var tvungen att använda mjölken efteråt.
Betyg: 3/5

Ansiktsvatten normalför normal/torr/känslig hy
Ärligt talat blev jag inte alls imponerad av detta ansiktsvatten med örter. Det kändes aningen uttorkande och för min del hade jag lika gärna kunnat vara utan. Det är meningen att den ska stimulera hudens elasticitet och spänst samt att ge fukt. Nej, jag kan inte direkt säga att den levde upp till förväntningarna. Dessutom hade den en lite skum doft – inte på något sätt jobbig doft – men annorlunda.
Betyg: 2/5

Dr hauschka del 2
Rengöringsmjölk, rengöringscreme, ansiktsvatten.

Flytande dagcremeför torr/normal/livlös hy
För mig var detta den enda ansiktskräm i serien som fungerade sådär, men jag var ändå inte helt nöjd eftersom jag upplevde att krämen inte alltid gick in i huden utan lämnade en fet yta kvar(som inte var idealisk som sminkunderlag). Dock är denna väldigt bra på min extra torra fläckar och jag använder den mer än gärna på torra partier under natten eftersom den känns snäll mot huden och dessutom doftar så underbart gott. Betyget dras ner av den oljiga hinnan, men bara att veta att det är bra ingredienser i krämen gör att det känns lyxigt att använda den.
Betyg: 3/5

Kvittencremeför normal/torr och känslig hy
För det första – denna kräm luktar himmelskt gott(!) och konsistensen är underbar. Jag skulle ha använt denna över hela ansiktet om den inte hade varit aningens för fet för min hy. Dock använde jag denna på torra fläckar och under ögonen. Den återfuktade perfekt och lämnade heller ingen oljig yta kvar. Men precis som med alla andra ansiktskrämerna från Dr Hauschka så tar det ett tag innan den sjunker in. Efter det – helt återfuktad och spänstig hud. En av favoriterna.
Betyg: 4/5

Rosencreme för torr/känslig/mogen hy
En mycket fet kräm med en svag doft av äkta rosolja som ska verka närande och uppbyggande. För mig passade den inte. Den gick aldrig in i huden och låg bara utanpå och var oljig. Tyvärr, ingen favorit här, men vet att många andra gillar den. Tror den passar bättre på de som har riktigt torr hy istället för bara yttorr hy.
Betyg: 2/5

Ansiktsoljaför fet/oren hy
Jag har varken fet eller speciellt oren hy utan anledningen till att jag provade denna olja var att den kan förminska porstorleken. Jag märkte dock ingen effekt alls och är glad att jag bara köpte ett prov. Oljan luktar lite speciellt, jag kan inte bestämma mig för om den luktar ganska gott eller lite illa. Dock kändes det konstigt att ha på olja i ansiktet, speciellt där man vanligtvis brukar bli just oljig. Men oljan absorberades ganska snabbt i huden men jag kände mig lite flottig just där ändå, speciellt efter några timmar. Den här produkten passar nog mycket bättre för de med just fet eller oren hy.
Betyg: 1/5

Dr hauschka del 2
Dagcreme, kvittencreme, rosencreme, ansiktsolja.

Rengöringsmask leraför alla hudtyper
Masken ska rengöra oren, storporig och fet hud på djupet samt lösa upp pormaskar och lindra rodnad och irritationer. Den här masken gjorde inget större intryck på mig. Det var min första lermask och förmodligen också den sista, för jag är fortfarande inte förtjust i att ha lera i ansiktet. Möjligen drog den ut lite överflödsfett, men några förminskade pormaskar såg jag inte röken av.
Betyg: 2/5

Dr hauschka del 3
Lermask

Relaterade inlägg

1 kommentar

  • Svara Karin 25 juni, 2007 at 13:34

    Herregud vad svårt det är att få tag i dessa krämer! Elaka Norrköping!

  • Lämna ett svar

    Reklam