Diss Hår Recension

Recension: Dove Heat Defence hårprodukter

15 april, 2011

dove_heatdefense.jpg

För ett tag sedan fick jag hem information om Heat Defense, en ny serie värmeskyddande hårvårdsprodukter från Dove. Serien innehåller schampo, balsam och en spray som alla skyddar håret upp till 200 grader. Den verksamma ingrediensen heter Micro Moisture Serum och verkar genom att bygga upp en hinna runt hårstrået för att bevara dess struktur och se till att proteinerna i hårstrået inte förstörs vid värmestylingen.

Jag använder själv sällan värmestyling men fönar håret då och då. Jag är därför inte i behov av något specifikt skydd mot just värme men för er som ofta fönar eller plattångar håret kan det vara bra med något slags värmeskydd. Jag har utifrån detta endast testat hur produkterna fungerar för mitt hår i form av hur rent det blir, hur ofta jag måste tvätta håret och hur mjukt och följsamt det blir.

Jag gick över till serien i en handvändning och använde bara dessa produkter under testperioden. Alla produkterna har en frisk och trevlig doft som jag förknippar med varumärket Dove men som jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det doftar. Schampot är drygt och tvättar rent med en relativt liten mängd men balsamet gör inte särskilt mycket för längderna och då har jag ändå nyklippta toppar. Efter de första tvättarna kändes mitt hår riktigt mjukt och lent och jag gillade verkligen känslan. Men efter ett tag märkte jag att mitt hår blev väldigt platt och flottigt mycket fortare än vanligt och jag slutade använda produkterna när jag var tvungen att tvätta håret varje dag istället för var tredje som jag gjorde innan.

Den enda av dessa produkter jag kommer fortsätta använda är sprayen – men bara i längderna. Jag tycker den gör mitt hår lättare att reda ut och håret känns lite mjukare än vanligt men jag slipper ändå den feta känslan. Jag tycker att sprayen är rätt prisvärd om du behöver en balsamspray men schampot och balsamet åker dessvärre i soporna.

Betyg: schampo: 1/5, balsam: 0/5, spray: 2,5/5
Köpa igen? Nej
Pris: schampo 250 ml, 28 kr, balsam 200 ml, 28 kr och spray 150 ml, 42 kr.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam