Hudvård

Recension: Dermalogica special

8 juni, 2007

Dermalogica, serien som höjts till skyarna av många, men dissats av andra. Själv är jag förtjust i flera av deras produkter och jag tror att de allra flesta kan hitta åtminstone en eller två produkter därifrån som fungerar bra på dem – det gäller bara att veta vad man är ute efter och vilket resultat man vill uppnå. Dermalogica tillhör ett av de hudvårdsmärken som säger sig ha produkter fria från komodogena ingredienser, dvs. sådana som täpper till huden och kan ge upphov till pormaskar och orenheter. Dessutom innehåller inte produkterna några animaliska ingredienser.

dermalogica-blur

Jag började med att beställa ett kit för normal/torr hy för drygt åtta månader sedan och sen dess är jag fast. Det jag gillar med Dermalogica är att de har något för varje sorts hudtyp och att man också kan kombinera deras produkter för att uppnå bästa resultat. Jag har inte gått på en face mapping, men för dem som inte riktigt vet vilken hudtyp de har rekommenderar jag att göra en. Då får man garanterat bästa resultat.

Produkterna listade under Recensioner är sådana som jag har eller har haft full storlek av. De som är listade under Tester är sådant som jag har provat genom små produktprover. Dessa har jag åtminstone använt 4-5 ggr, men ändå inte så pass länge att jag vill skriva en riktig recension om dem.

Recensioner

 • Multi-active toner – den här tonern känns fuktgivande och lugnande men också lite kladdig innan den har torkat ordentligt. Jag tycker att spraymunstycket var halvdåligt då man var tvungen att spraya flera gånger för att täcka hela ansiktet. Det blev ingen favorit och egentligen tycker jag inte att den gjorde varken till eller från för min hud.
 • Special cleansing gel – det här var min första wow-produkt från Dermalogica. Herregud vad härligt det var att tvätta sig med denna gel. Den är skönt löddrande, nästintill doftfri, rengör utan att torka ut och är dessutom väldigt dryg. Det behövs inte ens en ärtstor klick ifall man inte har smink på.
 • Skin smoothing cream – det här är Dermalogicas mellankräm som återfuktar normal/torr hy. Jag tycker att den går in väldigt fort i huden och lämnar ingen som helst hinna efter sig. Man känner sig bara helt återfuktad. Ibland tycker jag inte att den räcker helt dock, exempelvis på näsvingarna men oftast är den fullt tillräcklig. Jag tror inte att jag kommer överge denna kräm på ett bra tag! Den ger nämligen så mycket fukt jag vill ha – utan fett. Dessutom utgör den ett fantastiskt bra underlag för smink.
 • Gentle cream exfoliant – det här är Dermalogicas icke mekaniska peeling med hydroxisyror som lämpar sig för alla hudtyper, även känslig hy. Den skrubbar inte bort flagor utan löser mer mer upp död hud och tar fram det nya lagret under. Den funkar bättre på tunn än grov hy då den inte känns särskilt kraftig. Den här är perfekt om man inte har mycket flagor man vill bli av med utan bara vill fräscha upp huden.
 • Barrier repair – det här är en silikonbaserad (?) gel som skyddar känslig hy. Den är helt vattenfri och går även att lägga på sår och finnar man har klämt lite för mycket på. Jag har till och med använt den efter att jag har rakat för att förhindra röda knottror och den funkade ganska bra till det. Jag köpte den för att jag hade läst att den skulle vara bra mot flagiga fläckar men jag tycker inte att den fungerade för just det ändamålet. Dock funkar den jättebra att lägga under ögonen ovanpå ögonkrämen innan makeup. Då ser jag inte flagig ut alls. Sen känns det verkligen som att den stänger in fukten i huden men utan att täppa till porerna.

Tester

 • Skin prep scrub – skrubben doftar underbart, ungefär som rostade nötter och kola (typ som body shops brazil nut). Krämen är kanske lite för rivande för känslig hy, men det går bra om man är försiktig. Och jag får alltid babymjuk hud efteråt.
 • Multivitamin recovery mask – första gången jag använde den här masken fick jag först en stickande känsla i ansiktet följt av att det kändes avkylt. Jag blev lite rädd först för att det var en allergisk reaktion men både stickandet och kylan avtog och jag blev inte röd så masken fick sitta på en halvtimme. Redan efter första gången såg och kände jag en förändring i hudstrukturen och efter två gånger var min hud både len, återfuktad och jämnare pigmenterad. Själva krämen är orange och jag kan faktiskt inte sätta fingret på vad den luktar, lite målarfärg? Jag kommer definitivt att inhandla denna till hösten då min hy behöver lite extra fukt.
 • Soothing eye make-up remover – jag har ingen vattenfast makeup så kan inte uttala mig om huruvida sådan avlägsnas med denna, däremot har jag kontaktlinser och denna rekommenderas till oss eftersom den inte lämnar efter sig någon oljig hinna. Jag tycker faktiskt att den torkar ut huden runt ögonen lite grann, vilket inte special cleansing gel gör. En sminkborttagare för ögonmakeup ska vara mild eftersom huden runt ögonen är så känslig. Jag blev inte imponerad av denna.
 • Total eye care with spf 15 – jag var lite skeptisk mot både konsistensen och lukten första gången. Den luktar damm, apelsin och lera (visst har jag konstiga förklaringar…kommentera gärna om du håller med eller ej haha) och den är ganska tjock och man blir lite blank precis efter att man har applicerat den eftersom den tar en liten stund på sig att gå in. Den här krämen ska trolla bort mörka ringar med hjälp av ljusreflekterande pigment, motverka svullnader och släta ut huden. Jag tyckte inte att ringarna blev något mindre, men den hjälpte faktiskt lite mot svullnad och de små knottror som jag haft längst in mot näsan. Jag behöver dock ingen speciell ögonkräm än, men kanske att jag införskaffar denna senare.
 • Skin hydrating mask – det här är den ENDA dermalogicaprodukt som jag har blivit riktigt besviken på. Och det verkar jag inte vara ensam om. På mer än ett ställe har jag läst att folk tycker att den snarare är uttorkande än återfuktande. Kan inte annat än hålla med. Mitt ansikte såg värre ut efter att jag hade använt denna än det gjorde innan. Fnasigt, rödflammigt och stramande. Kommer ju definitivt inte köpa denna.
 • Precleanse – det här är en mild djuprengöring som rengör min yttorra hy utan att torka ut den. Det är en sån där produkt som jag längtar efter att få använda för att mitt ansikte känns så rent och fint efteråt och för att den luktar så gott! Nästa inköp!

Köpinformation

För mer info om Dermalogicas produktsortiment, besök www.dermalogica.se. Där kan du även hitta lokala återförsäljare och hudterapeuter som utför facemapping.

Dermalogica kan beställas från bland annat Jersey Beauty Company, HqHair och Lookfantastic.

Relaterade inlägg

11 kommentarer

 • Svara Tesa 8 juni, 2007 at 21:50

  Verkligen intressant läsning! Passande eftersom jag varit sugen på deras produkter. Tack för provjobbet jag nu slipper :)

 • Svara cecilia 10 juni, 2007 at 20:26

  Jag gillar också vissa av Dermalogicas produkter, men använder mest produkter från REN som funkar bra för min hy. Men jag har en liten fråga om gentle cream exfoliant som finns i mitt badrumsskåp. Kan den användas på sommaren när det är mycket sol? Jag har inte vågat använda den på länge nu..

 • Svara Emelie 11 juni, 2007 at 09:32

  cecilia> Man ska ju vara försiktig med exfolierande produkter på sommaren eftersom de gör huden mer känslig för solens strålning. Men om man inte gör det för ofta samt att man kompletterar med något slags solskydd så ser jag ingen anledning till att man inte ska kunna använda peelingen under sommaren. Det hade varit en annan sak ifall hela ens rengöringsserie var exfolierande, men när det nu handlar om en produkt som inte är avsedd för dagligt bruk så tror jag inte att det är någon fara. Jag kommer att använda min gentle cream exfoliant i sommar, men inte så ofta.

 • Svara cecilia 11 juni, 2007 at 11:32

  Okej vad bra! Solskydd har jag alltid så det är nog inga problem då. Tack för hjälpen!

 • Svara Emelie 11 juni, 2007 at 14:51

  Tesa> Hoppas du hittar något som passar dig nu :)

  cecilia> så lite så!

 • Svara maria 13 augusti, 2007 at 16:31

  Hej! Du skrev om face mapping, och jag är verkligen nyfiken på detta då jag aldrig lyckats komma underfund med vilken hudtyp jag har… Var kan man få sådant?

 • Svara Emelie 13 augusti, 2007 at 18:37

  maria> På dermalogicas svenska hemsida kan man söka efter salonger och hudterapeuter i sin närhet som erbjuder facemapping. Gå in här och klicka vidare i kartan http://www.dermalogica.se/kundsok/kunder.asp
  På en del ställen är det gratis med face mapping, och på andra ställen får man betala för det.

 • Svara maria 14 augusti, 2007 at 21:41

  tack så mycket! Hittade en i närheten, så jag ska prova det :)

 • Svara Therese 22 mars, 2010 at 15:10

  Kul med recension! Är inne på att köpa dermalogicas produkter… Men ansiktsvattnet är alltså inget att satsa på? Special cleansing gel och skin smooting cream är alltså något du rekommenderar? Känns lite konstigt att inte använda ansiktvatten mellan dem ändå… Eller?

  • Svara Emelie 17 april, 2010 at 11:20

   Om du tycker att du behöver ett ansiktsvatten rekommenderar jag hellre Clinderms eller Avénes eftersom de är billigare och utför samma jobb. Rengöringen och krämen tycker jag dock är riktigt bra så de rekommenderar jag gärna. Köp gärna ett kit med produkter för din hudtyp om du aldrig testat Dermalogica förut. Då får man ett hum om vilka produkter som kan passa bäst.

  Lämna ett svar

  Reklam