Hudvård Recension

Recension: Dermalogica Phyto Replenish Oil

5 november, 2016

Dermalogica är ett hudvårdsmärke som jag använt lite till och från under många år. Deras Special Cleansing Gel gillar jag fortfarande även om jag i stort sett använder produkter från andra märken just nu. Nu i oktober och lagom till kylan strömmar in över oss lanserades det senaste tillskottet i sortimentet, nämligen ansiktsoljan Phyto Replenish Oil.

dermalogica-phyto-replenish-oil

Om produkten

Dermalogica Phyto Replenish Oil är baserad på växtbaserade ingredienser och stärker samt återställer hudens barriärfunktion. Huden är kroppens största organ och bildar en skyddande barriär mellan omgivningen och våra inre organ. Barriären består av lipider (essentiella fetter) som skyddar mot uttorkning och skador. Hudbarriärens balans kan rubbas genom överdriven exfoliering, stress och sol men även på grund av hudens åldrande. Phyto Replenish Oil innehåller några nyckelingredienser som hjälper till att bibehålla en sund och mjuk hudbarriär med lyster. Kamelia- och tamanufruktolja återställer hudens barriärfunktion, chiafrö- och orkidéolja slätar ut fina linjer och återfuktar på djupet och oljor från rosmarin, solros och riskli bidrar med antioxidanter.

Innehåll

Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Camellia Japonica Seed Oil, Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Cymbidium Grandiflorum (Orchid) Flower Extract, Salvia Hispanica Seed Oil, Calophyllum Inophyllum Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract, Pelargonium Graveolens Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Extract, Methoxyphenyl T-Butylphenyl Propanediol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Tocopherol, Hydroxymethoxyphenyl Decanone, Citronellol, Geraniol, Linalool, Citral, Limonene.

dermalogica-phyto-replenish-oil-2

Användning och resultat

Oljan beskrivs som fjäderlätt men trots att jag upplever den som snabbabsorberande vill jag inte hålla med om just fjäderlätt. Det är en olja, den känns inte torr utan smidig men går som sagt in i huden relativt fort. För den allra torraste huden räcker den inte ensam men eftersom den inte känns fet och oljig, annat än precis efter applicering, tror jag att även den lite oljigare huden kommer att kunna dra nytta av den. Oljan har en svag doft som jag inte riktigt kan sätta fingret på och eftersom det var ett tag sedan jag använde andra produkter från Dermalogica så minns jag inte vad de doftade. Men den är inte påträngande och en stund efter applicering märker jag inte av den.

Jag har använt den både på morgonen och kvällen och den fungerar bra även under makeup. Rekommendationen är att använda 4 till 6 droppar och de dagar jag känt mig extra torr och stram har jag använt 6 droppar och därefter lagt ett tjockt lager av en fuktmask ovanpå innan jag gått till sängs. Det har verkligen gjort skillnad på den där irriterande stramande känslan jag brukar uppleva nu när luften blir så torr.

Dermalogica Phyto Replenishing Oil kostar en slant i inköp. Men man får tänka på att den består av en stor del fina växtoljor och att den är relativt dryg, givetvis utifrån hur man doserar den. Personligen kommer jag nog inte köpa den till mig själv då jag blir väldigt torr på vintern och vill ha något lite fetare. Men om du har kombinerad till lite fetare hy men ändå vill ha lite extra skydd till huden i vinter eller om du lätt blir glansig av andra ansiktsoljor kan den här vara värd att testa. Vill man kunna använda en lite mindre mängd men ändå få oljan att sjunka in ordentligt kan man applicera den på lätt fuktad hud eller blanda med sin dagkräm.

dermalogica-phyto-replenish-oil-3

Sammanfattning

  • Pris: rek.pris 795 kr, 30 ml
  • Var: Hos hudterapeuter, Skincity, Hudoteket m.fl.
  • Betyg: 4/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam