Naglar Recension

Recension: Depend Whitening Mask

16 juli, 2015

När Depend nyligen gjorde om sitt nagelvårdssortiment tillkom flera nya produkter, bland annat en Whitening Mask. Det är en peel-off mask som ska ta bort missfärgningar från naglarna.

depend-whitening-mask

Om produkten

Depend Whitening Mask är en vatten- och algbaserad peel-off mask som fysiskt ska ta bort gula missfärgningar från nageln. Den kan användas dagligen men ger inte bättre effekt vid användning flera gånger under samma dag.

Masken ska appliceras i ett tunt lager på torra nakna naglar och lämnas på i 10-15 minuter, till produkten har torkat och bildat en film som därefter kan dras av. Eller snarare petas av. Masken kommer i en nagellacksliknande glasflaska med pensel. Formulan är rinnig men lätt att applicera jämnt och luktar starkt av alkohol vid applicering.

depend-whitening-mask-2

depend-whitening-mask-open

Användning och resultat

Mina naglar har varit lite missfärgade från tippen och en bit in och därför ville jag testa om den här produkten kunde få bort detta. Jag har använt den fem-sex gånger med några dagars mellanrum och applicerat den på alla naglar utom en, för att kunna avgöra om det skett någon förändring. Hittills har jag inte sett någon som helst skillnad mellan de naglar jag har använt produkten på och nageln som blivit utan behandling. Eftersom produkten är svagt orangefärgad fick jag känslan av att naglarna såg vitare ut när jag peelat av filmen. Men så var alltså inte fallet och mina naglar är lika missfärgade nu som då.

Jag är medveten om att mina naglar inte är oerhört missfärgade, men det finns fortfarande en gulorange missfärgning på 2/3 av nageln som jag tycker borde ha blivit vitare ändå med produkten. Kanske är det helt enkelt så att den bara fungerar på riktigt grova missfärgningar och huruvida det är sant kan jag utifrån min utgångspunkt inte svara på.

Är det någon av er som har testat och fått ett annat resultat?

depend-whitening-mask-resultat

Kan ni gissa vilken nagel jag INTE applicerat produkten på?

Sammanfattning

 • Pris: 79 kr, 11 ml
 • Var: Kicks, Åhléns m.fl.
 • Kortfattat: peel-off mask för naglarna som är roligare att använda än den är effektiv. Gjorde ingen skillnad alls på mina naglar.
 • Betyg: 1/5

Innehållsförteckning

”Aqua, alcohol den, polyvinyl alcohol, MEK, glycerin, phenoxyethanol, parfum, citrus medica limonum juice, undaria pinnatifida extract, disodium EDTA, limonene, citrus aurantium dulcis fruit powder, geraniol, acetyl hexamethyl tetralin, sodium benzoate, cl 15985, potassium sorbate, salicylic acid.”

Kopierat från förpackningen.

Relaterade inlägg

3 kommentarer

 • Svara Lackert 19 juli, 2015 at 17:16

  Ser faktiskt ingen skillnad så jag kan inte gissa vilken nagel. Trist att det inte fugerade för det hade ju varit jäkligt bra annars

 • Svara Linnea, Fina Mig 11 augusti, 2015 at 09:39

  Intressant. Kan inte gissa vilken nagel som inte varit med i testet. Synd att det inte fungerade, men bra att veta!

  • Svara Emelie 9 september, 2015 at 23:34

   Vad bra att mitt test kunde hjälpa till :)

  Lämna ett svar

  Reklam