Hudvård Recension

Recension: DDF Matte Finish Photo-Age Protection SPF 30

21 mars, 2008

ddf-spf30.jpg

Det är viktigt att använda solskyddsfaktor varje dag och ännu viktigare blir det om man dessutom har syror i sin hudvård. Jag har en syrapeeling som jag använder regelbundet och det var tyvärr inte förrän när jag köpte den som jag började använda solskyddsfaktor annat än vid solning på sommaren.

Jag har torr hy men valde ändå den variant av krämen som ska ge en matt yta. Detta för att jag genom mina tidigare kontakter med solskydd ofta upplevt att de lämnat en oljig och fet hinna efter sig. Den här krämen från DDF skyddar både mot UVA- och UVB-strålning vilket man bör ta i beaktning när man väljer ett solskydd. Dessutom bör man aldrig, speciellt inte till ansiktet, välja en solskyddsfaktor under 15.

Jag är faktiskt riktigt nöjd med denna solskyddskräm men det finns ändå en del saker jag inte gillar med den. För det första måste man applicera den med en speciell teknik. Är man för långsam, tar för mycket kräm eller gnuggar för intensivt så korvar sig krämen. Det är som att den till att börja med lägger sig som en tunn hinna över huden och innan den har sjunkit in bör man helst låta ansiktet vara i fred om man inte vill ha en massa vita prickar över sig. Det är en av nackdelarna, men så fort jag kom underfund med hur jag skulle applicera den för att undvika detta går det för det mesta bra. Överflöd som ändå uppkommer brukar jag borsta bort med en solfjäderpensel när solskyddet gått in ordentligt i huden.

Hur gör jag då? Efter lite experimenterande fram och tillbaka har jag kommit underfund med att det absolut bästa resultatet uppnås om solskyddet läggs på ganska snart efter att den vanliga ansiktskrämen applicerats. Det är som att de gifter sig med varandra och om jag gör på det här sättet så blir det faktiskt aldrig några korvar. Dock vet jag inte om den här metoden påverkar solskyddets funktion, det måste jag låta vara osagt. Men den här tekniken har fungerat bäst för mig hittils.

Det är också viktigt att inte börja sminka sig innan krämen gått in helt och hållet vilket tar ca en kvart. Det är en av de andra nackdelarna jag hittat med den – tiden det tar för den att sjunka in – men det är något jag kan leva med eftersom den är bra i övrigt.

Jag märker faktiskt skillnad på huden sedan jag började använda den här krämen. Jag sitter mycket framför datorn varje dag och även då känns det bra med ett solskydd. Min hy håller sig i bättre skick nu än innan. Och bara att veta att jag kommer ha igen detta senare i livet genom att min hy kommer vara finare gör det värt den extra tid det tar varje morgon att lägga på solskyddet.

Jag köpte min tub på Strawberrynet för 157 kr. Deras sortiment varierar dock och ibland tar vissa varor slut. Därför råder jag er som är intresserade att kolla in lite då och då så att ni inte missar den.

Betyg: 4,5/5

Relaterade inlägg

3 kommentarer

Lämna ett svar

Reklam